Tissemand?

Ida kom ind til mig med sin sut i hånden og råbte, mens hun pegede på sutten, “Tissemand?”


“Hvad mener du? Det er din sut?” “Neiii, tissemand!”, sagde hun igen og pegede nu på et særligt sted på sutten. Altså på selve suttehovedet.

“Hmm? Nej Ida – det er ikke en tissemand – det er en sut”. Selvom at der nu godt kunne være ganske få ligheder….(?) Hvis man altså tænker lidt abstrakt og måske ikke har andet i hovedet, ikke?

Lige indtil det gik op for mig, hvad hun mente.

På sutten sad der en “Nullermand! Arg ha, kære Ida. Der sidder jo en nullermand – Den skal jeg nok fjerne”. “Tak” – sagde hun bare og gik igen.

(Marie og jeg skreg af grin)

Det er sjovt som der mixet rundt i de ord for tiden. En bussenæse er en bussemand. En nullermand er en tissemand, en børstetand – en tandbørste etc. Det er til meget morskab herhjemme.

22 thoughts on “Tissemand?

 1. Ja de er gode de børn ;-)) Husk at skrive dem ned for man glemmer det hurtigt. Kan tilføje “klippenegleren” altså negleklipperen 😉

  God dag kære

 2. Åh, hvor skønt!
  “Tak” og så afsted igen 🙂
  Jeg går netop og spekulerer over, hvad det var vores Christina sagde, da hun var lille. Det skal bruges i talen til konfirmationen 🙂

 3. Sådan nogle historier er altså guld værd! 😉

  Silje skreg i sommers tissemand (ret højt…) i et større indkøbcenter – jeg kunne have krøbet i et musehul! Det viste sig at hun havde fået øje på hvad hun troede der var en tissemyre – der er altså visse forskelle – at det så blot var en lille bille af en art er en helt anden sag.

 4. Ha, ha, ha, Christina det er en fantastisk sjov alder Ida er i lige nu, med et større og større ordforråd og en dejlig underholdende sammensætning af ord.
  I kærlige tanker, god Søndag aften.

 5. Åh hvor skønt- ja i den alder kan sproget være rigtigt morsomt. Husk dem og skriv dem ned i en lille bog. De er dejlige at have når de bliver stride teenagere og man får at vide at man er verdens dårligste mor

 6. Ha ha ha…jamen er det ik bare herligt:-) Elsker den alder hvor børn har deres helt egen logik…

  Oscar kom også i går og spurgte “Mor må jeg ik godt få et müsli barn?” Vi kan ik få ham overbevist om at det hedder en müsli BAR 🙂

  Kh. Malene

 7. Ja nogle gange tænker man hvad de siger ude i byen?? Selma kom også i går og sagde hun havde lavet lort! Hvor har hun lært det ord henne?

  Tak for din besked – det lyder rigtig hyggeligt med mødregruppehygge. Det må vi skrives ved om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.