Rul mig i kartoffelmel

Vores weekend har været noget ensidig. Marie har været syg siden torsdag og er stadig noget medtaget. Hendes krop banker derudaf i de 40 grader og kan ikke slippe taget på hende. Jeg er overrasket over, hvor mange dage det egentlig tager, at kommer over den her influenza. Den er vist nok hård ved mange?!
Vagtlægen fredag aften kunne ikke stille noget op. Altså er det jo at væbne sig med tålmodighed og bare være der for hende.
Nætterne er de værste. Feberen er her på det højeste og hun er bare skidt. Hun taler i øst og i vest, så jeg skal koncentrere mig om at forstå, hvad hun vil. 
Igår fik Marie den vildeste røde krop. Feberudslæt. Min svigermor gav os det gamle tip – vi skulle smøre hende ind i kartoffelmel. Det skulle åbenbart lindre og køle.

Hun kiggede noget underligt på mig, da jeg bad hende træde ind i brusenichen for at smøre hende ind. Rent faktisk så det ud til at gøre en forskel. Jeg kunne i hvert fald ikke se de røde pletter længere.
Det gav hende lidt ro – om feberen faldt ved jeg ikke, jeg lod hende sove, da hun endelig gav slip for natten.

Kender I det tip? Det gav mig ingen mening i starten. Men hvad gør man ikke i en presset situation?
Bortset fra det, så fik hun den blødeste hud med den kartoffelmel. Måske man skulle prøve det?

14 thoughts on “Rul mig i kartoffelmel

 1. Øv hvor lyder det træls med 2 syge børn 🙁
  Tippet med kartoffelmel kender jeg godt, det blev også brugt mod bl.a. solskoldning da jeg var barn!

  God bedring og god søndag…

  KH

 2. Ja, der er vist rigtig mange syge for tiden.
  Tippet med kartoffelmel kender jeg også godt. Det køler og lindre og er som Karina siger også godt mod solskoldning 🙂
  Varme tanker med ønsket om rigtig god bedring og god søndag.

 3. Alt skal i spil når det drejer sig om sine børns ve og vel Christina, jeg kendte det ikke, men hjælper det er det dejligt, om ikke andet var “bivirkningerne” jo ganske gode.
  I kærlige tanker god Søndag.

 4. Hei Christina.

  Her er vi i “samme båt”. Albert på 10 år hadde 40,3 i feber i går kveld og lille Emma er heldigvis på bedringens vei. Phu! Sykdommen har jo sin funksjon. Det sies at de varme sykdommene forhindrer at man får de kalde senere i livet. Kroppen blir sterk og motstandsdyktig til en gang det virkelig skulle røyne på. Men det er tøffe tak for foreldre og barn når det står på.

  Trikset med potetmel (kartoffelmel) kjenner vi til. Det virker også utmerket på såre numser hos bleiebarn.

  Riktig god bedring til dere og vi ønsker dere en god søndag.

 5. God bedring! Det tog også lang tid at komme over den flu herhjemme. Jeg havde feber i en uge, og børnene det samme. Jeg har tit brugt kartoffelmel til røde babynumser, så jo, det virker beroligende og kølende.

 6. I er hårdt ramt Christina, men jeg håber for Jer, at I snart kan se foråret springe ud friske og raske:)
  Det gamle trick med kartoffelmel kender jeg også godt og som barn prøvede jeg det mod solskoldning, hvilket det også lindre på.
  Men jeg tænker altså også mit indimellem ved de gode gamle husmoderråd..nogen af dem lyder helt hen i vejret, men der er som regel noget om snakken. Fx kogtvandsklude? Altså logik i våde klude på en rød mås er svær at finde, men virker det gør det altså:)

 7. Å. Jeg håber de har det bedre nu.

  Jeg kendte godt tricket og brugte det også selv da mine de to store havde skoldkopper (det slår mig at jeg slet ikke ved om den yngste har haft dem). Amerikanerne bruger talkum. Også når det bare er så varmt at det ikke er til at holde ud alt sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.