Dagens spænding

Jeg havde ellers planer om at tage min obligatoriske morgenlur efter at huset blev tømt for børn og mand. Men jeg har alt for meget uro i kroppen.

Idag skal jeg til scanning og lægebesøg på OUH. En af de mange ekstra undersøgelser, jeg får i forbindelse med graviditeten. Pigerne var meget små, da de blev født – på trods af, at Ida kun var 14 dage før terminen. Derfor holder de meget øje med barnets vægt og generelle velbefindende.

Det er forbundet med en del tanker. Jeg bliver så nervøs og en anelse bange, når de scanner barnet igennem for at tjekke f.eks. flowet i hjernen. Der bliver talt i et sprog man slet ikke forstår og sidst (med Ida) tog jeg hjem med en følelse af, at barnet var alt for lille. Altså en følelse af, at min krop slet ikke duer til at give næring og gøre godt. Ved godt, at det er noget så latterligt at tænke sådan, men alligevel bliver man bekymret. Det kan jeg altså slet ikke komme uden om.

Jeg ved dog, at den lille fyr har det godt! Jeg er slet ikke i tvivl! Han opfører sig allerede, så jeg kan fornemme hans væsen. Han holder fest, når han hører pigernes stemmer, han markerer sig, når jeg går til ro. Han puffer igen, når jeg giver ham et klem. ALT er som det skal være.

Jeg håber bare, at de ekstra kilo, jeg har taget på i denne graviditet også sidder andre steder end på mit Dolly – parti. Såfremt fødslen skulle gå i gang tidligere end ventet. Bare så han har lidt mere at stå i mod med.
Det finder jeg ud af om 2½ time.

Jeg har lige lavet hans cardigan færdig her til morgen. For et stykke tid siden var der en, der spurgte til opskriften. Beklager jeg først får svaret på det nu.
Opskriften er fra Kastaniestrik – den hedder Mosters babyjakke. Jeg har strikket den nogle gange nu. Den er strikket ud i et og har den yndigste raglan.

15 thoughts on “Dagens spænding

 1. Held og lykke med scanningen og selvfølgelig har den lille fyr det godt, men kender godt den nagende følelse, den bliver først god igen når lægerne bekræfter hvad man allerede godt ved.

 2. Rigtig meget pøj pøj i dag. Jeg bliver også altid nervøs lige op til en scanningen, selvom jeg også har glædet mig til det og man inderst inde godt ved, at det er i orden det hele.

  Jeg selv har jo termin i dag og skal til jordemoder senere. Jeg er modsat dig efterhånden nervøs for at gå over tid og få et alt for stort barn. For 2 uger siden skønnede de lillesøster til at veje 3400-3500 gram, så kan godt frygte lidt for størrelsen på den lille basse, når hun endelig vil ud.

  Så det jeg ville sige er, at man som gravid nok altid bare er lidt ekstra alert og bekymret og det kommer nok bare helt naturligt med, det ekstra ansvar man pludselig bærer rundt på.

  Knus

 3. God fornøjelse med scanningen! Jeg var også til ekstra scanning i går, så jeg kan virkelig genkende bekymringen. Men alt andet lige er det jo dejligt at se hjertet banke afsted, de små fusser og…

  Jeg håber han vokser præcis som han skal. Min største bekymring er exit, for fødslen er ikke go’ sidste gang, og jeg frygter det virkelig…

  Rigtig fin bluse du har strikket til det lille myr. :o)

 4. Held og lykke med scanningen! Jeg håber alt er godt med den lille og at han vokser som han skal.

  Og hvor er den sød den lille cardigan:)

 5. Hej Maja – det har du ret i.. man er nok bare lidt utryg. Når man nu ikke har 100% kontrol over situationene

  Hej Mie – Jeg er helt enig med dig. Man er nok lidt ekstra sensitiv i den her tilstand.. jeg forstår godt, at du gerne vil føde nu.. og ikke gå for meget over tid.. jeg aner slet ikke hvordan det er at føde et “normalt” / stort barn.. Men det er da heller ikke sjovt at skulle smide 4 kg… Jeg håber for dig, at der snart kommer gang i det..

  Ud og gå en lang tur, snur en tur med manden… 🙂

  Hej Maiken… om jeg forstår dig.. Jeg har haft nogle lange og trættene fødsler… så jeg forstår godt din bekymring.. Hvor langt er du?

  Kram fra C

 6. Håber at jeg når det….held og lykke…det skal da nok gå godt… Jeg kan huske hvor lille Marie var og du var 🙂 så derfor skal det nok gå godt… Vores sille mente de var lille og jeg var så ked af det i hele 9mdr. Da jeg kastede alt mad op…og blev scanner konstant da de mente hun var lille og især hendes hoved….. 9mdr kom hun ud i str 2800gr…så herre Gud….tænk på dem på 500gr 🙂 så det jeg vil sige det er……lyt til dig selv…du skriver det jo allerede ….det går godt :). …gad vide om de tænker over hvad den med den store mave ligger og høre ud fra deres læge-sprog??? Knæk og bræk

 7. Hej Sabine – du nåede det 🙂 Jeg er ikke kørt endnu.. Det er rigtig – du har jo set os begge (Marie) lige fra starten.. når jeg efter rationaliserer kan jeg godt se, at der jo ikke kan komme et stort barn ud af mig.. Henrik er jo heller ikke stor…

  Kom til at tænke på Marie i mødregruppen – husker du det? Hun var den mindste af dem alle og den der skrev højst! Bare fordi man er lille, behøver….

 8. Held og lykke med scanning. Har lige været forbi jordemoderen, og hun skønnede at lillepigen i maven her var ca. 3200 g, og der er 4 uger endnu, så jeg er lidt i den anden grøft ligesom Mie! Lærte iøvrigt på mit gravid-svømmehold, at det der med skønnet – det er sådan plus/minus 1 kg! Så stol på din mavefornemmelse (no pun intended!:))

 9. Alt det bedste for dig.Håber det trods alt – og lægeord – er fin scanningsoplevelse for dig. Nogen af os føder bare mindre børn. Min Lukas blev født – godt nok 3 uger før termin – var 2860 men tabte sig til lidt over 2500 gr. Jeg skal også scannes ekstra denne gang og tale med en læge omkring størrelsen. Den er så fin den trøje… Måske jeg skulle finde den opskrift 😉

 10. Lykke til med scanningen! Det viktigste er som du skriver at du kjenner at alt er bra. Det finnes inget gjennomsnitts menneske og gjennomsnitts baby, så det er sjelden noen er så “heldige” at de ligger akkurat på mailen til sykehuset.

  N y d e l i g jakke du har laget!!

 11. Held og lykke med det Christina !
  Det er jo skønt at læse at du selv fornemmer at knægten har det godt … kan ikke selv tale med om det med små børn, alle mine vejede over 4 kilo, den største næsten 4800 gr.

  Jeg er vild med den lille cardigan, både faconen og farven !

  KH Jytte

 12. Jeg håber, alt gik godt ved scanningen og lillebror er lige som han skal være. Men mon ikke?

  Han er i øvrigt heldig med alt det lækre tøj, der venter ham 😉

 13. lækker cardi-fætter. Det ligner lige et projekt for mig:-)
  Og dejligt at se lillebror sprælle – lille eller ej. Var det starten af april du har termin?

 14. Dejligt at høre scanningen gik godt og at han passer fin egen fine kurve.

  Selv krydser jeg bare fingre for et bedre forløb, og at det ikke bliver KS, hverken akut eller planlagt. Min termin er lidt før din, nemlig den 9. april.

  I øvrigt har jeg ikke fået skrevet at pigerne ser vidunderligt søde ud i deres udklædningstøj!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.