Ude af kassen

Jeg har ligget i min seng siden torsdag eftermiddag kl. 15. Jeg er helt ør af at putte under dynerne og har en underlig fornemmelse i kroppen. Ikke på den gode måde overhovedet. Jeg trænger til frisk luft og en smule bevægelse i leddene.

Jeg har fået ro på plukveerne og fået sovet ud. Lige nu måtte jeg simpelthen lige strække benene uden af det glæder spisetid og div. Jeg føler, at jeg har været stand in for en boksepude. Hele kroppen værker af at ligge ned.

Nu er det med, at tage det med ro resten af tiden. Hvilket jeg har gjort de sidste 2 måneder, men nu er tyngden for alvor på det niveau, hvor min krop reagerer. Jeg aner simpelthen ikke, hvad det er, der er årsag til, at jeg ikke lige formår at holde godt på børnene i min mave. Min egen teori er, at jeg simpelthen for for lille til at bære dem over et vist niveau. Det lyder latterligt! Alle kvinder kan jo bære deres børn tiden ud og over ofte. Så selvfølgelig kan jeg også!(?) Håbede jeg i hvertfald på. Det er nu 3. barn jeg bærer og graviditeterne er lig hinanden. Omen at jeg denne gang hurtigere for for meget gang i systemet.

Jeg må gå på listefødder den næste tid og tage mig nogle ordentlige slappere i løbet af dagen. Det er nu slut med alt fysik arbejde. Jubiii – hvem ønsker ikke at slippe for indkøb, bleskift, madlavning, vasketøj osv?

Jeg erkender, at jeg virkelig skal tage mig sammen for at holde humøret højt. Jeg bliver sgu ked af ikke at være tilstede og får en helvedes dårlig samvittighed, når jeg hører, at Henrik fiser rundt med det alt sammen. Heldigvis er han god til også at holde mig oppe. Sikke et par skuldre han har. Jeg tager hatten af for ham.

Ida vender mig stort set ryggen i disse dage. Kun far dur. Det gør ondt helt ind i sjælen, at blive valgt fra på den måde. Men når jeg ikke kan være med fysisk og tage hende op etc, så vælger hun klart sin far i alle henseender. Jeg kan ikke bruges. AV´s siger jeg bare. Lige inde der, hvor det gør allermest ondt. Marie forstår heldigvis bedre og kræver ikke svingture og bukspring på samme måde som lille fisen. Der er ikke gået skår af glædes dér. Heldigvis.

Lige nu sover både Henrik og Ida til middag. Jeg har taget uldsokkerne på og lavet mig en caffe latte. Jeg har siddet lidt ind på syrummet med en bankende brændeovn i ryggen. Med Agnes Obel i ørerne og en summen fra maskinen slapper jeg af en lille ½ time, inden sengen kalder igen. Jeg famler mig frem for at finde ud af, hvad jeg egentlig magter pt.

Dette er en applikation der er sat på en kjole, som jeg er ved at lave til hende her. Kjolen er den samme som denne her, dog justeret til Wenche, som jo ikke venter sig. Den er lavet i blå twill med denne her liberty applikation. Det er snart ved at være slut med bestillingerne. Men I hører nærmere på siden, når tid er.

Rigtig god weekend

10 thoughts on “Ude af kassen

 1. Av av av deet gør ondt helt heroppe hos mig! Heldigvis er Ida ikke i tvivl om at Mor elsker hende, og hun er fuld af kærlighed, som du har været med til at give hende. Så selv om det gør mega nas ind i marv og ben, at hun vælger far, så kan hun kun gøre det, fordi du har fyldt på hende! Og hvor er det godt, at hun GØR det.
  Men hvor er det træls for dig, at tiden skal bruges sådan. Der er jo desværre ikke meget at sige eller gøre. For du ved jo, at det er det hele værd i sidste ende, men det er bare en lidt svær tanke at bruge på dage tre i sengen…
  Der er jo bøger, du måske kan læse? Jeg har lige læst Nynne 4 og den er sjov. Der er også Julia Lahmes hovr lagde jeg babyen? den er fandme sjov!
  Og ellers kan vi sms 🙂

 2. Åh, tankerne går tilbage til mig for et år siden, hvor jeg også blev lagt ned. I 18. graviditetsuge…Så er der langt til 37.
  Håber at du kommer tæt på de 37 før det hele går i gang!

 3. Kan godt høre det kræver sin kvinde at være i dine bukser i disse dage! Godt du både passer på dig selv og den lille fyr :0)
  I virkeligheden skal du bare være super glad for at Ida er sådan en lille sund piger, der selv kan finde vej til det hun har brug for :0) Og det kan jo kun være fordi i har givet hende alt det hun har brug for – og fordi hun er sikker på dig også, så bare rolig hun skal nok kaste sig om halsen på dig når du kan være på banen igen – og som du selv skriver, skønt at din mand har såååå brede skuldre :0)

  Dejlig stille søndag til dig, KH Karen Marie

 4. Hvor er det godt, at det hjælper at hvile.
  Når jeg er syg og ikke magter noget, har jeg også været ret god til at få dårlig samvittighed over at jeg ikke gør det ene og det andet… indtil jeg er begyndt at tænke anderledes om situationen (kræver noget øvelse, synes jeg):

  Hvad ville DU gøre, hvis det var Henrik, der ikke måtte gøre andet end at ligge i sengen?
  Du ville fise rundt og sørge for alt det, der skulle gøres. Og han ville ikke skulle have dårlig samvittighed, fordi situationen nu er som den er.

  Og nu fiser han rundt, for du og I fortjener at det hele går godt med både dig og baby.

  Jeg håber du kan få lidt tid ude af sengen, hvor du kan slappe af med noget krea og at du ellers finder noget hyggeligt at lave mens du venter.

  God søndag fra
  mette

 5. Hej Belladotte – hvad hedder du egentlig IRL? Jeg passer meget på mig selv.. tak 🙂

  Hej Wenche… den skal nok blive god… godt du har tålmodighed .. kram

  Hej Anne. Igen – jeg bliver så glad for dine ord.. du formår virkelig at mærke mig gennem mine indlæg.. tak for din støtte.. det betyder meget.. krammer.

  Kreavista – det er med at finde på ting at beskæftige sig med, når man kun må ligge.. tak

  Kære Fru Sole.. det er rædselsfuldt.. jeg har prøvet det før..

  Kære Mette. Henrik er ret god til at argumentere for min samvittighed.. han gider stort set ikke høre på det.. det er en periode, som vi må igennem.. og det vigtigste for ham er at jeg og barnet har det godt.. tak for ham..!
  Knus

  Kære Karen Marie… tak for din kommentar.. det kræver opbakning og spark i røven at holde humøret højt… det hjælper at kigge herind.. 🙂

  Knus til alle..

 6. MAnge kram i din retning – det er ikke sjovt og slet ikke at blive valgt fra.. Men heldigvis har hun en anden at “vælge”/ty til i den her periode – og det er kun en periode, men forstår godt det er hårdt..
  Det lyder til du har den helt rigtige mand til situationen og at du passer på dig selv..
  Mange tanker og medfølende knus
  Anne

 7. Jeg er også glad for at læse, du passer godt på jer, men du ved om nogen også, hvor vigtigt det er.
  Min mand ville helt sikkert have gjort det samme for mig. Jeg tænker, han ved, der er en tidshorisont. Det kommer jo også ham til gode, og han ved, du snart er fit for fight igen.
  Rigtig god læse- og nørklelyst.
  Vh Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.