Kreativitet i en tidlig alder

Marie er blevet færdig med omslaget til hendes dagbog. Stolt som en pave sidder hun og bladrer i de blanke sider.

Ofte kigger hun mig over skuldrene, når jeg sidder med mine syslerier. Hun er meget interesseret i at lære diverse ting – f.eks. er hun i gang med at strikke et tørklæde. Hun laver patchwork og nu har hun også lært at applikere og brodere. Det er vildt sjovt at se, hvordan hun får ideer, når jeg sidder og arbejder.

Idag blev dagbogen dekoreret med hendes eget design. Hun har selv fundet stof og valgt motiv, tegnet og skrevet på stoffet. Jeg har i processen fortalt og vist, hvordan man broderer og applikerer. Hendes fokus var skærpet på resultatet.

Det har været en lang proces. Hun skulle lige lære at undgå at lave knuder på broderi garnet eller at tråden faldt af nålen.

Det er en super god aktivitet, hvis man vil være kreativ med de store børn. Der kommer et færdigt og brugbart produkt ud af arbejdet og de kan langsomt se undervejs, hvor det bærer hen.

Måske hvis vi starter allerede nu, så kan vi brodere os til personligt bogbind på næste års bøger? -Måske det alligevel vil være for stor en mundfuld!

11 thoughts on “Kreativitet i en tidlig alder

 1. Wauw hvor er hun dygtig! Jeg er ret imponeret, også over at hun har tålmodigheden til at gøre det færdigt. Sejt. Og hvor er hun i øvrigt bedårende, de der gymnastik billeder er jo helt fantastiske:-)

 2. Hvor er det bare fint! Sikke en tålmodighed – og stoltheden lyser jo langt ud af hende!

  Rimelig blæret idé med bogbindet!! Sådan en lille smule overskudsagtige på den uhyggelige måde – men kunne også finde på det!

 3. Hils lige din pige fra mig og sig at det da er et af de fineste bogbind jeg længe har set!!!
  Det skal jeg vise til min Rose i morgen som også meget gerne sysler…

 4. Hvor er hun sød og stolt at se på. Hvis hun var min pige ville jeg ikke kunne lade være med at give hende et kæmpe kram. Det udtryk går lige i hjertet. Og så er hun jo pisse dygtig!

 5. Så fin Maries dagbog er blevet. Jeg synes, at det er så vidunderligt, når man kan give interesser og kunnen videre til næste generation, fordi de selv har lyst. Den bedste læring. Hun skal nok blive virkelig dygtig og kreativ. Du må være så mor-stolt af hende! 😀
  God dag til dig 🙂

 6. Hvor er hendes koncentrede udtryk bare dejligt.
  Mine to piger af egen avl har også den kreative åre, og vi har haft mange skønne stunder sammen med stof, garn, papir etc.
  Den dejligste kommentar fik jeg af Bella en dag vi sad ved hver vores symaskine:
  “Mor, du inspirerer mig!”

  Og det gør du jo tydeligvis også. Jeg ønsker jer mange gode stunder fremover.
  God dag

 7. Nej, hvor er hun bare dygtig! Jeg har jo to drenge, og de kan godt interesseres i at lave kreative projekter, men slet ikke af de kaliber! Så jeg syr bare selv… Dejligt med sådan en tålmodig og idérig datter!
  Kh Puk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.