Kan I se, hvad jeg er oppe imod?

Ja, tavlen blev idag tapeseret med drengenavne. Alle jeres gode bud, som jeg ikke var afvisende overfor. Der var rigtig mange fine navne, som jeg egentlig godt kunne godtage… Jeg kunne have valgt mange ud, som smager godt i min mund.

Henrik derimod….

og der var ingen ende på overstregningerne, hmm..

Der er kun 6 navne tilbage på vores kæmpetavle, vi kan lide.. Eller som Henrik kan lide. Han er meget kritisk overfor de lidt hype navne som Thøger, Linus, Magne etc. Så det er stort set de traditionelle navne, der står tilbage. Det passer dog meget fint med pigernes navne. Dog er han sgu tung at danse med.
Navnene der står tilbage er fine. Alfred er stadig stående. Nu har vi dog lidt flere bolde at spille op med – hvilket er jeres fortjeneste.

Tak skal I have. Det er så fedt at få den response på bloggen. Vi har i hvert fald fået nævnt navne herhjemme i dag, som ikke ville have poppet op af sig selv.

Tusinde mange tak, hvis jeg ikke allerede har sagt det et par gange.

32 thoughts on “Kan I se, hvad jeg er oppe imod?

 1. Jeg har lige fået en nevø med navnet Walter. Det er ok, omend lidt for trendy, måske. Det er i hvert fald bedre end de alternativer, der blev overvejet: boris, viggo, john og hugo…

 2. Jeg er meget fornærmet over den grove streg henover navnet Otto. Hmpf!

  Ej, jeg er helt vild med jeres Alfred, særligt fordi det har en historie i jeres familie (hvilket Otto også har i vores) 🙂

 3. Ej jeg ved godt, at der er nogen af jeres navne, der vil blive streget over.. og Arne.. nej du… den går altså ikke Anne. Julia – det med Otto.. Den havde absolut ingen chance hos pomfritten. Sorry.

  Alfred er altså stadig – og heldigvis for det – et hit.

 4. Hvad med Sylvester eller Cornelius? Det er totalt søde navne synes jeg:-) Alfred er også Skønt! Jeg er sikker på at I nok skal finde det helt rigtige navn.

 5. Så længe I ikke streger Alfred og Valdemar! Det er i hvert fald mine to yndlingsdrengenavne i hele verden. Lea Amalie havde helt klart heddet en af delene, hvis hun havde været en han 😉

  (og tak for din besked. Jeg har ikke haft et ledigt øjeblik hele dagen, men vil forsøge at ringe en af de nærmeste).
  Knus.

 6. Ej christina, jeg har slet ikke set hele denne navne tråd…
  Må jeg kommer med nogler her på falderebet?
  Okay, jeg gør det alligevel…

  Esben, Peter, Magne – ved godt den er streget, men prøv igen :-), Frede, Villads…
  Alfred er også sødt. Jeg kender en del Alfredder 🙂
  Kh Cristine

 7. Der er godt nok mange fine navne – kan godt forstå, at det er svært at vælge.Alfred og Valdemar er også favoritter her, men har også en lille svaghed for navnet Pelle (og Bernhard – selvom jeg ikke ved, om det blev nævnt?).
  Glæder mig til at læse om det endelige valg. Har hørt et par historier om børn, der skiftede navn måneder efter deres fødsel, fordi det viste sig, at de alligevel ikke var en Brian, Lucas, eller hvad de nu oprindeligt skulle have heddet 🙂

 8. Uha det er ik nemt når man skal blive enige om det dersens navne sjov…

  Jeg syns ik at Oscar stod på tavlen, så det vil jeg da lige bidrage med her til sidst…det hedder min store dreng nemlig:-) Og junior bassen hedder Victor…måske de kunne bruges?

  Pøj pøj med det:-)

  Kh. Malene

 9. Hej Christina! Tillykke med din smukke mave. Nøj, hvor gør det stærkt med alle I gravide 😉 Hvis I overvejer Alfred, bliver jeg altså også lige nødt til at foreslå Wilfred. Det har power 🙂 Ellers kan jeg også rigtig godt lide Johan.
  kh Mette

 10. Hej Christina
  Sikke mange forslag du har fået!
  Jeg har jo en dejlig Sylvester og en sej Silas herhjemme… Men vær sød at droppe Emil. Det er der bare SÅ mange, der hedder! Der er fire i min søns klasse, der hedder det!
  Alfred er fint – kan ligesom forstå, at det er det, I er mest enige om;-)
  Glæder mig til at høre, hvad det bliver!
  Kh Puk

 11. Kan jeg nå at være med i opløbet?? 😉 For 20 år siden, da vi stod i samme situation, stod valget mellem PELLE, THOR eller TROELS.
  Det “blev en Troels”…..og jeg har altid holdt meget af navnet.
  Bare lige et indspark herfra….held og lykke!
  kh
  Gitte

 12. Kære Christina,

  har egentlig ingen forslag til drengenavne, men ville lige lægge en kommentar alligevel, for er lidt i samme situation, blot med en pige. Er i uge 32 i dag, halsbrand, kronisk stoppet næse, føler mig som eg vraltende skildpadde – hele tiden!(Det er også den sofa som hopper op på ryggen af mig når jeg kommer ind gennem døren!!) Ville bare som en lidelsesfælle hilse på. Iøvrigt var vi på samme tid igang med en “mave-kjole”, og jeg fik også applikeret lidt på min, efter inspiration fra dig, så tak for det! Kig gerne forbi min blog og hils på hvis du har lyst 🙂

 13. Uhhhh det er helt fantastisk at skulle finde på et navn….. Inderst inde er beslutningen måske taget med en lille Alfred… Men du får lige et par stykker mere. Er ret glad for Calle/ Kalle;-) men det kunne også være Jeppe, Lasse, Ludvig eller Sigurd. Den svenske top 50 af drengenavne er også et besøg værd:-)
  Hilsen Stine

 14. Hvis det var mig, ville jeg droppe enhver tanke om, at det bliver for meget Astrid Lindgren – Emil fra Lønneberg. -Ved dog ikke lige med Emil, for Emil og Ida..? Den type/generations navne er bare oppe i tiden, og jeg kender mange børn (inkl. min egen Alma) med “Emil fra Lønneberg”-navne – også søskende.
  Jeg ville helt klart gå efter mavefornemmelsen, og det navn I bedst kan lide begge to.
  Hentede listen med drengenavne fra dengang vi ventede i spænding, og måske kan det give lidt inspiration: Gustav, Laurits, Simon, Sigurd, Albert, Andreas, Benjamin, Halfdan, Isak, Jakob, Jeppe, Johan, Kristian, Karl, Valdemar, Vilhelm, Willian, Ulrik.

 15. Hej

  Jeg er den stolte mor til Johannes på 6 år. Da vi valgte det navn, var der mange, som rynkede lidt på næsen, men jeg er SÅ glad for det! Det bliver bedre og bedre 🙂 Gammelt, flot og så sidder der ikke 5 i klassen med det samme navn. Men kender nu også en lille Alfred, som ikke er til at stå for 🙂
  Held og lykke med familieforøgelsen og valget.
  Mvh Laila

 16. Min dreng skulle have heddet Alfred – men efter en veninde gjorde opmærksom på at han nok ville blive kaldt Frede (den store hedder Frederik/frede) måtte vi i tænkeboks igen. Det endte med Vilhelm – og han er opkaldt efter min mands morfar. Skulle lige vænne mig til navnet, men nu synes jeg det er fantastisk – og der er ikke mange af dem. De fleste kalder ham dog William eller Fætter V, da min familie havde hørt forkert på fødselsdagen – og havde fortalt alle at han sku hedde William :O) !!! Men det går vel over….. Men Alfred er det fineste navn

 17. Uh hvor spændende med drengenavne – det har jeg aldrig prøvet…
  Fik jeg en dreng er nemo, storm og Bjørn favoritnavne.
  Halfdan, Sirius, vitus, Albert og Alfred er også fede navne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.