Gang i maven

Jeg har gang i maven – på godt og ondt..

Lillebror sparker vildt omkring og hele min mave er til tider vind og skæv. Det er sådan en skøn fornemmelse både at mærke og se, at den lille har det godt.

Idag har jeg dog været på Svangre klinikken og få kørt en kurve på min maveaktivitet/hjertelyd. Jeg har alt for mange plukveer nu, til at jeg er tryg ved situationen. Jeg har de sidste 2 dage haft i gennemsnit 2-3 sammentrækninger i timen. Det er slet ikke godt i min situation!

Min livmoder har ikke reageret på plukveerne, heldigvis. Men hvis der ikke kommer ro i maven, kan den hurtigt blive påvirket.. Jeg er blevet sengeliggende for de næste par dage. Jeg skal forholde mig i ro.

Jeg har ikke lavet ret meget, som kunne provokere til plukveer. Jeg har sovet formiddagslur, strikket og syet, læst lidt. Mit tempo har været helt low.
Jeg tror til gengæld, at vores natteroderi med Ida den sidste uge er årsagen. Vi har været vågne op til 4 gange hver nat og på potte med hende. Det tærer altså på kræfterne. Både Henrik og jeg er grå i hovedet af udmattelse. Det forplanter sig i hele kroppen. Desværre.

Nu ligger jeg så her. Her må jeg finde mig til rette de næste par dage og give maven ro. Jeg skal gerne holde tiden ud. Min termin er d. 24. April.

Jeg har født for tidligt med Marie. Det vil jeg ikke igen. Og da slet ikke indlægges på hospitalet. Godt jeg har en fantastisk dejlig mand, der hjælper med ALT!

18 thoughts on “Gang i maven

 1. Christina ,hvor mange uger har du tilbage, hvor du skal passe på dig selv og barnet?
  Kan meget godt genkende dine plukveer.Sådan nogle havde jeg også lidt for mange af og var sygemeldt tredie gang af samme årsag.
  Pas nu godt på dig 🙂
  Og hinanden…

 2. uha jeg kender de plukveer da jeg ventede min datter havde jeg rigtig mange af dem og jeg havde ikke tiden til at slappe af med tvillinger på 5 år og en på 13 år og en mand der også havde 3 børn … jeg fødte også 14 dage før tid men det siges at det ok 🙂

  så ned og ligge med dig og slappe af for 14 uger er der længe til 🙂

  ps. jeg var ved at tabe mine tvillinger i 24 uge så jeg lå indlagt til 35 uge pyha et mareridt som jeg ikke ønsker for andre …

  kram til dig 🙂

 3. Kære Christina..
  Dejligt at mærke ham – men hvor ærgeligt at du er så påvirket af det.. Håber du kan finde god ro – og finde på noget at fordrive tiden med.. Krydser fingre for du kan holde ham inde og få lidt færre plukveer..
  Sender lidt søvn-støv i Idas retning..;)
  Knus Anne

 4. Fantastisk, at du kan mærke liv – måske så lige til den gode side! Men livet i sig selv, må være fantastisk…

  Dejligt, at du har så god en mand. Det er uvurderligt at man kan stå sammen i det, der byder én!

  Har I bedsteforældre eller andre gode mennesker omkring jer, som måske kan give en hånd/tage lidt over, så I ikke bliver endnu mere grå i hovederne? Måske kan det ikke lade sig gøre at få hjælp ift. natteroderiet, men så måske ift. pasning i dagtimerne, madlavning, rengøring osv.?

  Jeg har selv hjulpet vennepar tæt på, der har været meget pressede (har endnu ikke børn selv). Det har været dejligt at kunne hjælpe – og har taget toppen af udfordringen for dem!

  Godt, du lytter til lægen og passer på! Det er så vigtigt, at man ikke forsøger at spille helt…

  Held og lykke med det hele!

  Kh. Clara Gry

 5. Det er skønt at mærke liv, men plukveer er ikke at spøge med.
  Dejligt, manden hjælper med ALT, det gør min også, jeg skal bare sige til.
  Pas rigtig godt på dig selv 😉

 6. Fik lige et sug i maven af at læse dit indlæg! 🙂 savner virkelig at mærke bassen bakse rundt inde i mavsen! <3 Nu er han snart 5 mdr! som tiden flyver afsted! :)

  Hvor er det godt du har en dejlig hjælpsom mand! så skal plukveerne nok stillende af 😀 Håber på rolige nætter fremover og X’er for plukveerne holder sig på grænsen 🙂

  klem
  Sasha

 7. Åhh ja, pas godt på dig selv. Plukveer er ikke til at spøge med. Døjede selv meget med dem, men det blev der sat en brat stopper for, da jeg brækkede mit ben noget så gevaldigt. Kunne lissom ikke andet end at holde mig i ro, og fødte alligevel min dejlige Oscar 6 uger før termin. Hvordan går det med at blive enige om navnet på lillebror? 🙂 SÅ meget nemmere, hvis man selv kunne bestemme, ikk 😉
  Kh Berit

 8. Pas nu godt på dig selv og lillebror!

  Fik helt et sug i maven da jeg læste dit indlæg, for jeg har også April-termin og de er jo bare slet ikke klar til at møde verden endnu. Så jeg krydser fingre for at han bliver derinde lang tid endnu!

 9. Hej Christina.
  Håber det går bedre og at plukveerne er aftaget, den lille kage skulle jo gerne nå at bage færdig:)
  Tanker og kram her fra.

 10. Øv. Du lyder nemlig ikke som en kvinde, som har let ved at være i ro. Sådan i længere tid af gangen. Men det skal du åbenbart nu. Håber du finder roen, strikkepindene og alle de bøger, du gider læse. Så ind og lad dig overfalde af sofaen! 🙂

 11. Pas på dig selv og den lille ny, og tag den tid på sofaen som er nødvendig.

  Jeg selv har også en rumlebasse i maven – sidste graviditet mærkede jeg stort set ingen ømhed i ribben m.m. men jeg skal love for at den kommenede lillebror/lillesøster forstår at slå og sparke fra sig.
  God bedring 🙂

 12. Kære Christina,
  hvor er det godt, at du lytter til din krop og de gode anvisninger fra Svangreklinikken. Jeg håber, du finder noget at beskæftige dig med, som ikke provokerer plukkeveerne til at tiltage i styrke.

  Varme tanker og god dag til dig,
  mette

 13. Pas nu på dig selv og lillemanden Christina, du er den nærmeste til det, og jeg ved fra nærmeste hold hvad der sker hvis man ikke kan sætte tempoet ned, så bliver man tvunget til det via en indlæggelse.
  God weekend til dig og dine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.