Ambivalent forhold til garn

Jeg ved ikke om det hører graviditet og kvindelighed med, men jeg er blevet så glad for at have strikketøj eller hæklerier i hænderne. Hvor jeg tidligere kastede mig hovedkulds ind til mine maskiner, når tiden var til det, så sidder jeg nu i stedet om aftenen med nusserier i hænderne. Jeg bliver helt manisk, når jeg søger opskrifter til den lille ny.

Nu har jeg så ikke lavet ret meget til drenge før, så det er nok derfor, jeg er gået sådan agurk. Det er et must for mig at finde noget lækkert og anderledes. Og at udfordre mine evner.. Jeg vil vildt gerne hækle mere og udfordrende.
og Lis – nu skal du bare lukke munden med, hvor mange gange jeg har forsøgt at strikke en lille babyvest. Latterlig patentlig!

I kender sikkert denne her bog..? Den fik jeg købt hjem forleden dag. Jeg er lidt vild med drengetøjet i bogen og så er det lækkert sat op. Den er enkelt at gå til og fantastisk kære unger.

Du kan hapse bogen hos Tante Grøn.

Jeg har planer om at hækle en cardigan til lille manden. Måske det er lidt overdrevet at starte ud med det? Jeg tænker bare, at der i april nok godt kan være koldt og så vil det være super med lidt lunt, når han skal med i bilen? Jeg må da kunne finde ud af at lave hul til spænderne i autostolen?

Nuvel – selvom at jeg har fyldt kurven op med brunt garn har jeg det lidt skidt med ulden. Når jeg fiser rundt i en bomulds t-shirt som sider noget tight over maven, bliver jeg helt elektrisk når Marie f.eks. i hende islænder sweater kommer og giver mig et kram. Mit maveskind tåler ikke ulden. Selvom at det er det blødeste uld – så går det lige igennem og “river” i min hud. Den er så sensitiv. Jeg kan slet ikke have det! Overhovedet. Det føles som nåle er prikker gennem den tynde hud. Kender I det?

Nu forstår jeg godt, hvorfor Ida går agurk i enkelte strikkede sager. Tænk at der er nogen, der oplever noget så lækkert så afskyeligt! What a waist! Godt det kun er en overgang for mig!

For øvrigt; jeg har nu sat den lille lækre hæklede slåom trøje med libertybåndene til salg her. Det vil være så ondt at præge lillebror med  tøsesager allerede fra dag 0. Det skal pigerne nok klare efterhånden?

9 thoughts on “Ambivalent forhold til garn

 1. Jeg strikket også plutselig en hel masse da jeg gikk gravid, og nå lengter jeg etter det, men har så altfor sjelden hendene fri! 😉 I stedet for deilig myyyyk ull har jeg en enda deiligere og mykere og fantastisk liten Alfred..!

  Boka du har skaffet deg ser spennende ut, og jeg skal nok finne ut om den er å fa tak i på norsk, men hvis ikke så har jeg jo allerede en helt super bok. Jeg må virkelig få anbefale Myk start av May B. Langhelle!! Kanskje du får den på dansk? Den har enkle, fine oppskrifter og morsomme tips, og er på en måte laget til plutselig strikkegale gravide… 🙂

  Ønsker deg gode dager!
  Klem

 2. Lis – du kan lige vove på det.. ellers får du en hæklenål stukket op i r…..! 🙂 Den opskrift er for fedt til ikke at lære..

  Gowry – tak for din kommentar.. jeg glæder mig også til at prøve dem af.. det er ret fedt med hæklerier..

  Guro – det kunne være vi skulle udveksle bøger? Jeg har faktisk en oversigt med norsk/svensk skrikke koder.. tror du ikke jeg kunne lære at tyde det? Jeg skal bestemt lige tjekke din bog ud…

  Kram til jer alle..

 3. Jeg er også gravid og har købt den lille hæklebog. Jeg er ved at hækle en blanding mellem bukserne med seler og de lange busker i alpaka. Jeg hækler dem i noget garn som hedder “cottonwool”, halvt uld og halvt uld, det kradser ikke – jeg er ret følsom med uld.
  Den bog guro omtaler hedder “Blød begyndelse” på dansk, den kan helt klart anbefales, den er så fin, og der er mange opskrifter på strik til drenge.
  Kh Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.