Adult fjernsyn? – jeg undrer mig bare!

Jeg sad igår og hyggede med Marie nede i stuen. Hun sad og så musikvideoer på The Voice kanalen. Jeg sad og lavede hendes mobiltaske færdig og havde ikke øjnene på skærmen. Ukoncentreret vil nogen måske tænke.
Og dog…
Pludselig røg jeg tilbage i stolen og var ved at spytte lillebror ud af bare forbavselse. Jeg er ikke sippet, jeg kan godt få en grim humor ud over mine læber. Men da jeg så ryste røv videoer og halvpornografiske scener måtte jeg sluge en sej klart! 
Marie elsker musik. Nik og J og sådan. Ligesom andre på hendes alder!? 
Men har I set den her musik video? 

Det er lige før man aner tissemandskrøller (ja de er nok ikke generationen for at lade hår være hår). Anyway det er jo nærmest adult tv. Bør de ikke sende de videoer efter kl 20? Jeg ved da ikke, om jeg synes at det er ok, at Marie skal forholde sig til bare mænd nu? 
I skulle have været fluer på væggen… Min eneste kommentar var “Uha Marie, sikke lidt tøj de har på…øhh det er nok meningen, så kan man rigtig se deres tatoveringer. De har mange hva?”

Hvad skulle jeg sige? “Helt ærligt Marie – man kan jo nærmest se deres diller – det skal du ikke se på! Det er bare IKKE i orden!”
Eller er jeg bare snerpet?

20 thoughts on “Adult fjernsyn? – jeg undrer mig bare!

 1. Det er godt nok længe siden jeg har set en musikvideo! Der er sket noget på den front 🙂 Det er jo et anatomistudie af rang, og hvis det ikke var for tatoveringerne, vil jeg gå så langt som at kalde det smukt. Men børnefjernsyn – nej, det er det ikke.

  Kh. Mette

 2. Sjovt du lige nævner den video, for Rasmus er også vild med Nik og Jay og elsker generelt at se musikvideoer. Denne her har han også set ofte, og jeg har overhovedet ikke tænkt over at det skulle være grænseoverskridende for ham at se på det. Måske er det fordi Rasmus er en dreng og Marie en pige, at der er en forskel. Måske havde jeg også syntes det var anderledes hvis Rasmus var en pige… eller hvis de afklædte mennesker var kvinder i g- strengs bikinier.

  Jeg tror slet ikke børn på samme måde lader fantasien vandre og tænker over hvad der ville være synligt, hvis kameraet kørte 10 cm. længere ned.
  De forholder sig vel til det de kan se og det er et par bare maver. Rasmus har aldrig spurgt til hvorfor de ikke havde noget tøj på, men han har dog spurgt om alle tre er forelsket i hende pigen der er med, så lidt har han alligevel fattet 🙂
  Ja, og så siger han at Nik ligner Far??? Bo har altså ingen tatoveringer, så jeg ved ikke lige….. 🙂

  Generelt mener jeg dog at man skal beskytte børn mod en hel masse af det tv og internettet viser, og det gælder ikke kun erotiske musikvideoer. Meget såkaldt børne tv synes jeg simpelthen også er for dårligt og har en direkte negativ indvirkning på børn.
  De kan ikke selv sige fra, så det er jo os der skal filtrere for dem.

 3. He he en dag mikkel så en film i fjernsynet først på eftermiddagen kom jeg tilfældigvis ind i stuen og opdagede at de i filmen havde det vældig sjovt i sengen ;0)
  Jeg fik fumlet en del med fjernbetjeningen og kunne bare ikke få skiftet kanal fordi man blev så befippet ;0)

 4. Hæhæ, havde ikke set den musikvideo før, men skal da gerne indrømme, at det var lige før, at tænderne løb i vand over de der muskuløse torsoer!

  Altså, den video er nok lidt mere for unge/voksne end den er for børn på 8, men der sker et skred med de ting – aldersgrænser, og hvad man kan sende på tv mm.

  Læste i et interview med Signe Lindquist, der er programchef (eller hvad sådan noget hedder) på Ramasjang, og hun talte om, hvordan målgruppen for Barbiedukker for fem år siden var piger i 7-11 års alderen; nu var den rykket til 3-6 år! Hun brugte den information ift. hvad der så skulle sendes på Ramasjang på hvilke tidspunkter, men jeg synes alligevel de sender meget dumt tv, der ikke egner sig for mine børn på 6 og 9.

  Har du nogensinde set iCarly? Det er jo frygteligt! Men sådan tænkte vores forældre måske også, da vi så Beverly Hills 90210 engang i 1990. Forskellen er bare, at vi var teens, da vi så de serier. Aldersgrænserne er rykket ned for de tv-serier, der sendes nu. Desværre betyder det jo ikke, at børnenes hjerner er udviklede til at forstå alle de emner, der tages op i serier og Ramasjang. F.eks. var der en dag i Ramasjang Live, som jo sendes der om eftermiddagen, når børnene er kommet hjem fra skole, et indslag om depression. En 13-årig dreng sad og fortalte om, hvor dårligt han havde det i perioder. Han var præget af selvmordstanker mm., og det sad mine drenge og så på. Det krævede mange lange forklaringer, at få dem til at forstå at man kan være psykisk syg, og at det er meget svært at leve med. Det er slet ikke fordi det er et tabuemne for mig, men det er jo mange, også små, børn, der sidder og ser det. Og så er der rigtig mange børn, der har fjernsyn på eget værelse, så forældrene slet ikke er med inde over, hvad de ser, eller kan hjælpe med at forklare svære ting.

  Nå, det blev da en lang smøre. Helt sikkert også et emne, der er godt for en debat!

  Sidder lige og tænker, hvor mange børn, der kom i skole (jeg er jo lærer) og fortalte, at de havde set Armadillo, da de viste den på tv. De sagde udtrykkeligt, at den var uegnet for mindre børn!

  Mange børn i 2. og 3. klasse ser også voksenserier som Lærkevej, Forbrydelsen og Lykke-serien, der vises nu på DR. De fatter jo slet ikke alle de voksentemaer, der tages op.

  På den baggrund vil jeg næsten hellere have, at mine børn ser et par fyre med næsten bare dillere…

 5. Jeg tænker som Ulla – tror man skal være en hel del ældre, før man lægger noget seksuelt i at billedet er skåret så lavt som tilfældet er. Og jeg er bestemt ikke tilhænger af at børn skal have smidt hvad som helst i hovedet af TV, men den her har jeg ingen problemer med. Den er mere æstetik end erotik, synes jeg. Kvinden står ikke og ryster røv i en for lille bikini. Kroppene er nærmest skulpturelle. Mændene minder, bortset fra tatoveringerne, mest om noget man kan se på Glyptoteket.

  I grunden tror jeg vores børn (piger) bliver langt mere uheldigt præget af videoer med meget unge piger som ryster røv og laver trutmund som gjalt det livet – selvom de måske er mere påklædte, er de i højere grad med til at signalere noget som jeg synes er – med et dejligt jysk ord – træls!

 6. Jeg er fuldstændig enig med dig, Christina! Mine piger ‘ser’ slet ikke den slags – altså de hører musikken og lægger ikke noget seksuelt i billederne.

  Og selvom jeg føler mig som en gammel krage ved at sige det, så synes jeg altså, at de er pivlækre, de unge mænd der. Mon ikke de i øvrigt er stærkt inspirerede af denne video ‘How does it feel’ med D’angelo?

  Her er man måske lidt mindre i tvivl om, hvad det handler om. Men barberkosten har han helt sikkert haft fremme;) Er der nogen, der skal ha chokolade til kaffen?

  GOD weekend.

  KRAM
  Lis

 7. Hvor er jeg taknemmelig for jeres besyv. Jeg synes faktisk at det er et vanskeligt emne. Og jeg giver jer ret i, at Marie ikke er farvet på samme måde som mig – endnu. For ja det sætter jo bestemt tanker i gang hos mig. Jeg har det lidt med de tatoveringer. De er lækre. Det tænker Marie ikke!

  Ja for søttan der er meget lortetv til børn.
  Tak og rigtig god weekend piger.

 8. Jeg er altså også sippet! Den er så yak, den video! Nok mest fordi de er så selvfede, de muskel-fleksende herrer. Ja ja jante, I know, men ej altså!!
  Og ja, dillerkrøllerne er da lige ved at hoppe frem, og det ku jeg godt undvære, ku jeg.
  Er heller ikke helt tryk ved, at min datter skal vokse op og få mast sådan noget mast lige ind i fjæset. Bvadr! men jeg er altså heller ikke så vild med slimet pop kultur – og slet ikke Nik og Jay.
  Jeg synes, du klarede den godt overfor din datter 🙂

 9. Giver dig helt ret…Nu bor jeg selv i Odense…så har du set, nogle af de reklamer, de har med i Ugeavisen ? Jeg river siderne ud hver gang…sexgynger, diverse dildoer og andet voskenlegetøj pryder midtersiderne…yrdk…

  Mette

 10. Vi har lige haft den snak herhjemme for nylig. Det var egentlig min mors mand på 65 der bragte snakken op. Han fortalte, at da han var ung gik de i biffen, fordi de havde hørt at man kunne se kvindeankler. Så det var altid de film der solgte flest billetter. Han var nemlig også lidt forfærdet da han en dag var zappet forbi voice. Og jeg kan kun være enig.

 11. Min datter på 9 år fandt samme video en dag på Boogie listen. Jeg fik vist sagt noget i samme stil med nøgenheden og tatoveringerne… hun resonerede, at det måtte da være fordi de havde brugt så lang tid i motionscentret, at de synes det skulle vises frem. Jeg var lidt overrasket, for jeg havde ikke lige opdageet at hun var blevet så “stor”. Sker altså engang imellem for mig at jeg bliver overrasket, det kan f.eks. også være en helt anden situation, men noget af det samme; nemlig at jeg opdager at alle lillebrors bukser er blevet til knickers 🙂
  De bliver jo store de unger, og måske er tiden bare en anden. Men jeg er altså også forarget. Bliver lidt bange for jeg er blevet min mor nu. Det skulle jo komme…. ??
  Da jeg havde fået krøllet mine tæer ud igen, kunne jeg se på videoen sammen med min datter, og fik talt lidt løst og fast om hvad der sker i videoen, om sangen, og om hvorfor man ikke ser kvindens bryster…
  Min datter tænkte overhovedet ikke på det man næsten kunne komme til at se, ej heller om den var fræk, og det er ellers noget der bliver talt meget om i skolen og SFOén.
  Jeg fandt heller ikke noget frækt i den, jeg bliver bare lidt forlegen på deres vegne. Jeg synes de er så feminine og aseksuelle at se på, jeg afskyr deres selvforherligelse og forfængelighed. Jeg er helt klart til en mand, som står ved sit køn med alt hvad det indebærer, også selvom det betyder hår i afløbet….

 12. Altså jeg er på Puk og Lis’ hold!
  Videoen holder da hele vejen – rent eyecandy og på tide med noget ligestilling på den front.

  Synes det er utroligt at den video har fået så meget negativ kritik. Det hører sig jo nærmere regelen end undtagelsen til at kvinder viser det hele frem i musikvideoer uden at vi slammer en stor fed jantehånd ned i hovedet på dem. Så hvorfor må mændene ikke gøre det og give os kvinder noget at kigge på?
  Hurra for det, siger jeg bare!

  Det eneste der irriterer mig ved den video er at kameraet ikke lige går 10 centimeter længere ned – hahaha :o)

  Smukke unge mænd er de da! Selvom jeg personligt også sværger til mænd med hår på brystet! Amen!

  Nå, lige en lidt anden debat end det du lagde op til, Christina ;o)

  Kram U.

 13. Altså jeg er så VILD med den video, men omvendt synes jeg også om den form for kropskunst, når man har kroppen til det. OG det HAR de… WOW!

  Det virker bedre end chokolade! *hihi*

  Mine unger har set den.. og lægger slet ikke noget i det. Man ser blot nøgne unge smukke mænd og det er kun VORES fantasi, der “ser” diller 10 cm længere ned.

  Men det er rigtigt og MEGET skræmmende, at de unge ikke længere er børn, som vi var.
  Barndommen virker meget kort og jeg synes også, at som forældre er det vanskeligt, at bedømme hvornår de er klar til hvad…

  Bare se på udtrykket TWEENS. Da jeg var i den alder, var man blot en irreterende rolling og tøj interesserede mig bestemt IKKE. I dag ved de meget mere om mærker und alles end jeg gør.

  Tak fordi du tager emnet op.. Det sætter tankerne igang!

  Kh Christina (mor til tre på 2, 4 og 6)

 14. Jeg synes egentlig at netop videoen her er ganske harmløs – selv om jeg også tilhører den “tilknappede generation”. Det er jo en længere debat, der ikke kan stå alene. For debatten omhandler, at vores børn ALT FOR HURTIGT bliver voksne og egentlig ikke så meget om denne video. Med i fællesmængden er jo også, hvornår barbiedukkerne skal til side til fordel Bratzdukkerne, (som om nogen fokuserer på det yderlige) hvornår vores børn skal have huller i ørerne, om det er ok at man fra ganske små klasser har adgang til You Tube via skolens PCer, hvorpå man nemt kan få adgang til langt værre billedemateriale.

  Der er klart sket et grænse-skred i holdningen til, hvad vores børn kan/bør se. Jeg synes IKKE det er i orden, at DR i ungdomsprogrammet Boogie har prøvet at imødekomme ungdommen i kampen om seerne. Jeg har set Boogie vise ucensoret musikvideo af Snoop Dog med en bunke af kvinder siddende omkring ham med helt bare bryster. Et ungdomspanel bestående af danske musikartister rådgive om pigesex på sommerferie – med en sendetid kl. 17:00!!!!

  Jeg er glad for den generelle holdning herinde – for det er os, ændringerne mod medierne samt skolerne mm skal komme fra…

 15. Hej Christina

  Jeg kan lige høre dig sige det….men var altså ved at dø af grin…og tænkte du lød som min mor….. Jeg ved ikke rigtig..for det første tror jeg ikke at de oplever det som noget med sex at gøre… Men det er jo som at gå på stranden om sommeren….selv de ikke er lige så lækkerpå stranden hahhahahha…. Monique ser tit den video…men tror hun går mere op i at synge med…jegber begyndt at opfatte hvor store de er ved at blive… Og måske er det fed’er at Marie har set det hjemme og kan stille spørgsmål end de sidder på en venindes værelse på you tube….. men sjovt at du tager emnet op…. For Morten og jeg har tit sådan nogle snakke…han mener at m kun er 4 år i hans hoved hahhahaha

 16. Hvor jeg dog grinte da jeg læste dit indlæg.. Det var så første gang jeg har set den musik video, og jeg synes måske heller ikke at de havde behøvet at filme så langt nede.. Men nu er jeg nok heller ikke den rette til at vurdere om det er for meget, da jeg måske nok er lidt sippet. Jeg er heller ikke til alle de topløse piger/ kvinder på stranden om sommeren, jeg synes det er træls at få bare bryster i hovedet uanset hvor man kigger hen, og jeg tager altså ikke på stranden for at sidde med lukkede øjne.. Nå det var vist en helt anden debat.. Men noget der forargede mig mere, er at der er forældre der virkelig lader deres børn se armadillo.. Den film er da total hardcore.. Min kæreste ville gerne se den, men jeg måtte simpelthen tage min mp3’er i ørerne og stå koncentrere mig om mit strikketøj, for den var simpelthen for barsk.. Så er bare overkroppe og bare bryster jo ingenting.. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.