Renlighed

Her troede jeg lige, at jeg kunne skrive et prale indlæg om, hvorvidt Ida næsten er blevet renlig.

Der har altid være fokus på Ida´s tarmsystem og efterladenskaber. Siden hun kom på fast føde har hendes tarme ikke arbejdet ordenligt igennem, så hendes poops har været alt for både store og hårde. Det har gjort ondt og hendes numse sprækkede for et godt ord. Hun har været bange for at give slip – forstår godt hendes angst – det er jo som at skide en vandmelon. (Undskyld).
Movikol er hendes bedste ven – forhåbenligt vokser de fra hinanden på et tidspunkt.

Men den opmærksomhed har gjort hende meget bevidst. Så pral pral pral – Ida på 2 år er stort set renlig. Hun kommer og siger til, når hun skal på potten og så levere hun altså det nødvendige, vi sparer penge på bleer og alle er glade.

Troede jeg…..

Hvorfor er det lige, at de unger skal undersøge deres afføring eller skide i deres badevand? Ikke at det sker så tit. Men jeg har været så stolt af hende de sidste par uger – lige indtil forleden dag, hvor hele badeværelset blev smurt ind i brun dej. Det var helt sikkert min fejl. Jeg havde ikke fået vendt potten om. Så Ida stod ude på badeværelset totalt hæmmet. Bleen nede om anklerne – lorten splattet ud mellem ballerne og med hænderne velplaceret i centrum.

Arhhh hvor jeg var vred.. på mig selv. Det var helt unødvendigt. Havde jeg bare løbet med hende da hun kaldte. Det er “ris” til egen røv. Så kan jeg lære det.

Anyway – hun er virkelig dygtig. Når vejret bliver lidt lunere – træner vi intensivt uden ble. Tror sagtens hun kan – hun fornemmer klart både når hun skal stort og småt. Det er helt vildt at tænke på, at hun stort set kan have smidt bleen, når lillebror kommer? (såfremt det ikke bliver alt for hårdt for hende at blive storesøster?!)

Det er så bare op til os at sørge for, at potten er leveringsklar.

6 thoughts on “Renlighed

 1. Det er så stort for en mor, når de begynder at smide babyvanerne fra sig. Lyder til at Ida nok snart bliver helt klar – og hvor skønt hvis det kunne blive inden lillebrors ankomst 🙂 Min Luna er 3 – både ble -og suttefri og hun har været så kanon til bare at indpasse sig livet uden…også klar til at blive storesøster!

 2. Det er jo det der sker Christina, men det er godt du selv påtager dig den erfaring du nu er blevet rigere, men som du selv er inde på, skal der nok lige rettes fokus på mellemste når lillemand kommer.
  God dag til dig og dine.

 3. Hej Christina!
  Først igen en stor tak for gaven!! Glæder mig til at få den!!
  Jeg har fundet en opskrift på en abe hos bloggen: Pralerier, og forsøgte ud fra den at hækle en elefant. Jeg har ikke fået skrevet opskriften præcist ned, men hvis jeg får det gjort, skal du nok få en!
  Knus fra Inger Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.