Hvis du er heldig…

er det kun til låns?!

Igår sad jeg i bilen på vej hjem fra Odense med trætte piger på bagsædet. Marie var blevet hentet til gymnastik og vi sad og snakkede konkurrencer, juleafslutning og split-spring.

Pludselig begynder Fisen bagved at øffe. Umotiveret kom det fra hende; “Min Moar!”
Jeg svarede hende tilbage; “Ja, det er din mor – det er også Marie´s mor”. I håb om, at en pige på knap 2 overhovedet forstår sådanne termer.
Ida begynder med lidt hidsighed i stemmen; “Ikk Mie´s moar – Ida´s moar!”
Marie og jeg sender hinanden et smil – heldigvis er Marie så stor, at hun ikke falder i den samme rille. Sikke en fest vi kunne have i bilen.
Jeg responderer igen på Ida´s ord. Hun skulle jo nødig føle, at jeg pludselig ikke var hendes mere. “Ja – Ida, det er din mor. “


.. og lod den ellers ligge – jeg vidste jo godt, hvad jeg var oppe imod. Jeg gad simpelthen ikke tage den diskussion med hende.. jeg ville ikke få en dyt ud af det, andet en en sønderknust lille pige.

Jeg troede så, at Ida glad havde lukket den af.  Hun sad nemlig mussestille og Marie og jeg tog vores snak op igen. Ida havde dog ikke sluppet emnet, overhovedet!

“MIN MOAR – Mie ikke låne Mor mere!!!”


Den tænkte jeg lidt over.. Med et smil på læben. Hvis hun kunne, ville hun ikke dele mig med nogen. Ej hellere sin kære storesøster. Marie grinede og Ida var tilfreds. Der var fred i bilen og snakken tager vi op igen en dag, hvor Bette Fiser forstår…. Lige i det sekund var hun nok bare ked af ikke at være med i vores samspil. Det er utroligt, hvilke følelser der opstår i sådan et lille menneske.

9 thoughts on “Hvis du er heldig…

 1. Åh ja, der kan virkelig opstå hjerteskærende situationer, når søskende skal dele mor. Lige nu (7-9-13) er vi vist ovre det værste jalousi, men det kommer nok igen, mon ikke? Jens er heldigvis super til at lege sig ud af det. Hvis han synes, baby får for meget mor, så leger han baby, og det er jo ligesom et vink, der er til at forstå:)

 2. Hvor er det dejlig at høre at der er flere der har det sådan! Min lille pige på 2 1/2 er til tider meget optaget af at sige ‘min mor’ til mig. Porblemet er bare at den største på 5 1/2 nogle gamge synes det er vigtig at sige hende imod. Og så er det ikke fuldt så fredelig i bilen!!

 3. Hvis du var min ville jeg sandelig også have dig for mig selv!!!

  Men Rasmus på otte kører stadig det trip der. Mor hvem kan du bedst lide; mig eller Gustav (lillebror hos far)
  Mor hvem er sødest mig eller Mikkel (min kæreste)
  etc etc etc
  Men det er faktisk en sød måde Ida får sagt på, at hun føler sig udenfor!

 4. Der rumsterer altså mere i små hoveder end vi sådan lige forstår Christina, godt den store havde styr på situationen, sammen med sin mor.
  God aften til dig og dine.

 5. Tak for jeres besyv.. Ind i mellem skal man passe på, hvorledes man kører børnene op.. jeg kunne sagtens have kørt i samme spor som Ida.. det ville dog bare have gået helt skævt… Det er så finurligt med de små børn.. som egentlig tænker stort og abstrakt.. Klem fra C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.