En snak om mormor trusser…

Jeg sover så mega dårligt i øjeblikket. Ikke på grund af Ida som vanligt, nej jeg vågner bare op og ligger og spekulerer. Irriterende ofte efter en drøm. Jeg har altså de vildeste drømme her i min graviditet – de både totalt latterlige, men også trælse og triste drømme.

Hormonerne fiser rundt i kroppen og jeg ved, at drømme er nogle af de ting, der oftest følger med. Men ind i mellem er de sgu ret trælse. Især hvis de er grobund for tankestrøm på et meget dumt tidspunkt om natten.

Forleden nat trak tænder ud. Uden at vide, hvad der fik sat det i gang lå jeg og tænkte på mig selv som en sur gammel karklud. En af dem, som man normalt ville kyle fluks i skraldespanden.

Jeg ved ikke, om det er et led i det at være gravid og blive mor igen, men pludselig følte jeg mig virkelig “for meget mor” og alt for lidt “kæreste”. Og hvad f… kan Henrik bruge dét til, når man ligger ved siden af prustende og snorkende med mormor trusser og store kirtelfyldte jader hængende i armhulen og cowboy-kusse? (sorry – fik I set temadag på DR2 om kvindens køn?)

Min graviditet inviterer ikke til badutspring på madrassen – det ville være det samme som at invitere til åbenhus for Mr. og Mrs. Plukve. De vil være længe om at stoppe igen – så det vil være lidt det samme som at køre mod strømmen på motorvejen. Det kan kun gå galt, jo længere man kommer. Altså det er at lukket land pt.

Jeg husker svagt, at Henrik for sjovt og med et glimt i øjet sagde, da vi så de to streger på graviditetstesten, at   han da godt kunne nappe et ekstra år cølibat igen. Der var ikke nogen skjult hentydning i det – sådan er realiteterne altså – og gud hvor må det være kedeligt. Det synes jeg i hvert fald.

Når jeg så ligger og tænker over det, de mørke timer på døgnet, så har jeg altså ikke glimtet i øjet. Det er sgu ikke sjovt. Selvom at vi nok overlever lidt på humoren. Det er totalt deprimerende at føle sig som en stor rugemaskine, som rent faktisk slet ikke er god til at ligge på æg.

Jeg trænger også til at være andet end Mor! I må ikke tænke, at jeg ikke glæder mig og at jeg ikke er glad… jeg savner nu bare lidt rumme mere kvinde. En gravid pige – er vel kvinde med stort K. Men ærligt talt – hverdagen har dog taget en drejning, hvor nogle trængsler bliver sat i bero. Ikke af lyst med at nød.

Kan I følge mig? Jeg glæder mig til at kunne hoppe i et par andre undergøjser end et par af de meget højtaljede i 100 % bomuld. Og at få mine babbelabber tilbage – som ikke tynger, har strækmærker og synlige blodårer og ømme som bare f….

Er jeg utaknemmelig? Nej – jeg savner bare lidt. Og giver så ellers manden ret i, at udsigterne godt kan være lidt lange..

Øf Øf på en mandag i december.

11 thoughts on “En snak om mormor trusser…

 1. Åh jeg kjenner meg sååå igjen. Jeg hadde det på akkurat samme måte ved siste graviditet… Hang in there! Det blir jo bedre…, men vanvittig trist og kjedelig når det stormer som verst… Sender deg gode tanker fra Norge. Fra en jente til en annen 😉

 2. Ooooom jeg kan følge dig!

  Tre børn med den samme mand, og så med en masse praktisk hverdagsliv og alt det andet oven i.
  Så bliver det sgu hurtigt mormortrussen man kommer til at bo i!

  Skide sørgeligt, i grunden. Især hvis man som jeg var gift med en mand, der havde svært ved at acceptere at det var sådan det var. Og hvis man som mig ikke havde overskud til at gøre noget ved det….

  Jeg tror glimt i øjet er nødvendigt, også i de perioder hvor ‘maskinparken’ ligesom holder pause.
  Og forstå mig ret – men hans maskineri virker jo stadig, og kan jo sagtens smøres ind imellem, uden det nedkalder forbandelse og brug for øjeblikkelig mekaniker-tilsyn….

  Hmm.. men når glimtet er svært at finde tror jeg det er ærlighed og accept der er vigtigst at finde frem.
  Den der snak, hvor det er i orden at man føler sig frustreret og alt det der, men at det ikke bliver en kamp mod hinanden, men tværtimod noget man hjælpes ad med at udholde.

  For gu er det da røv fedt! Især ikke hvis man savner at føle sig lidt lækker og attrået. Og nærheden.
  Om jeg forstår!

 3. Sikke som jeg dog forstår… Jeg har det på totalt samme måde… Ligger vågen efter de vildeste drømme… spekulationer …. nul putteri og gudinde manerer… (har derudover en fortliggende moderkage 🙁 ) Ligger og hiver i mormortrusserne og tænker det kun er en overgang og håber verden ikke falder sammen inden de ryger igen ;)…. Tja os gravide må igennem så meget… Men moderskabet længe leve!!! Tanker fra mig /Ulla

 4. Hej Plumsing : jeg gør mit bedste kan du tro… det er sgu bare lidt røv irriterende.. 🙂

  Hej Trine – ja sgu der er mulighed for at holde jernet varmt.. heldigvis for det… så kan der da blive smedet lidt i tiden… og så kan man ellers samle sammen til det nye år… 🙂 Jeg savner ham sgu!

 5. Hej Ulla – verden falder selvfølgelig ikke sammen, selvom at man godt kunne føle sådan.. der kommer jo noget dejligt ud af ventetiden ikke? Det er dog en lang proces – især når der er komplikationer med.. havde det så bare været lysten der manglede… Vi klemmer ballerne sammen og tænker på noget distraherende.. ikke?

 6. Og det bedste råd til de vågne nætter er at stå op. Man falder ikke i søvn alligevel. Ligger bare og roder og tænker.

  Lån en stak gode krimier på biblioteket og læs de svære tanker væk. Der er ikke en pind, du kan gøre ved det. Andet end at få tiden til at gå på bedste vis. Og så er en krimi ikke så skidt endda…

  Må tiden gå hurtigt for dig!

  Tanker fra Anette

 7. Hej igen,

  Nej ingen falden sammen her 😉 og som du så rigtigt siger så kommer der det dejligste ud af ventetiden. Jeps må klemme ballerne sammen og sende god karma ud i verden og tanker i andre retninger. (og så rart at vide at andre står i samme situation)…

 8. Uha jeg husker det! Sexyness er bare langt væk, og selv om graviditet jo virkelig er en kvindeting, så er det også ofte skyld i lavere selvværd, fordi man bare ligner en fed ko, der har tygget for meget drøv.
  Men alligevel vil jeg sige, at jeg tror du er rigtig heldig i at have ham Henrik! Og heldigvis kan I jo være sammen og have kæresteaftener selv om det ikke indgår tissemand og tissekone i sjov leg!
  Jeg sender dig lige et link til en skøn klumme, min veninde har skrevet. Måske den kan give dig lidt fifs?
  Kæmpe kram

  http://www.viborg-folkeblad.dk/article/20101211/vsf/712119932

 9. Kender det godt, og håber du også ved at du er oppe igen om lidt. Men det hjælper at læsse af, og det er måske også det du skal gøre herinde om natten når drømmene vækker dig. Og manden din har lige så meget brug for “et godt håndarbejde” fra dig som han måske giver sig selv, og deri ligger intimiteten og nærheden også 🙂
  Pøj pøj, Og som en gammel odenseaner der har lært vestjyske maner – Det skal nok gå godt det her 😉

  Kram Anja

 10. Jeg husker drømmene/mareridtene meget tydeligt, de var virkelig intense i min graviditet. Så jeg kan sagtens nikke genkendende til det med at ligge søvnløs og spekulere. Og mht. det andet, så er du da virkelig heldig, at være sammen med en mand som formår at have glimt i øjet, når han joker med omstændighederne. Det gør det da lidt nemmere, trods alt!

 11. Ih, hvor kan jeg huske det hele – specielt de der underlige drømme. Da jeg var i 8. måned, så jeg en udsendelse om en strandet hval – om natten drømte jeg, at jeg VAR hvalen….og det svarede fuldstændig til den følelse jeg havde indvendig – heldigvis fortager det sig jo, men det med kærestetid – det kan blive svært sådan i den nærmeste fremtid ;o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.