Skrive lysten….. en bog

Jeg har i meget lang tid overvejet at skrive. Skrive en bog, rent faktisk. Jeg har dog i tankeprocessen overvejet – kan jeg overhovedet skrive så godt, så der kan blive en bog ud af det, som folk overhovedet har lyst til at læse?

Jeg har altid elsket legen med ord, men tænker ofte, at det er på det almindelige plan. Jeg skriver godt og forståeligt. Jeg kender mange, der skriver så billerigt lækkert. Jeg skriver f.eks. slet slet ikke så lækkert som hende her. Hun forstår virkelig at lege med ordene og danne billeder/forståelse på den mest fantastiske måde!

Det var lidt ros i rette retning, men ude af kontekst for mit indlæg. Jeg er rigtig god i processen, når jeg skriver. Jeg har godt overblik over, hvor jeg vil hen og får hurtigt lavet en “indholdsfortegnelse” der giver mening. Jeg tror, at mit “sprog” arter sig godt i forbindelse med mit indhold.

Jep – jeg har gjort mig mange tanker…. Det har taget mig over et år at tage springet.

Det er stor beslutning at overveje tanken om, at jeg nu tænker at kaste mig ud i at skrive en bog. Det virker så uoverskueligt stort. Jeg vil virkelig gerne – og har klart meget stof til den og sikkert en efterfølger (?).

Men er der specielle måder man griber det an på? Jeg har ikke prøvet det før. Jeg har været lidt i kontakt med Julia og med Anne  om det at skrive en bog. De har begge på hver deres måde, givet mig det sidste skub ud over kanten. Og det kilder virkelig i maven af spænding..

De siger begge, at jeg skal starte med en synopsis. Og klargøre det overordnede indhold i bogen – pensle det lidt mere ud i kapitler etc. Det lyder simpelt.. egentlig. Det er da bare at gå i gang?

Igår gik jeg helt i sort. Jeg fik vendt og drejet bogen i mit hoved. Og fundet notesbog frem til vigtige ting, som skal med. Jeg tror faktisk, at jeg er ved at tage det første skridt. Tør jeg gå hele vejen?

Fik jeg overhovedet nævnt, hvad bogen skal handle om? Hvis du er en af de faste læsere på bloggen, så har du sikkert læst dette her indlæg eller det her? Eller hvad med det her?

Det er hvad bogen skal handle om. Dét at vokse op i en familie med misbrug og psykisk sygdom. Det jeg vil være rigtig bange for er, at det umiddelbart skal lyde noget ynkeligt? Min bog skal handle om dét at blive sig selv – i sådan en proces. Om de omgivelser, der påvirker en i den rigtige retning, om de svigt der hæmmer. Udgangspunktet for bogen vil være at blive hel på trods. Den retning jeg er gået – trods mange grimme oplevelser.
Der skal noget faglighed ind i bogen, som understøtter oplevelserne.

Min tanke er, at jeg skal lave en bog, som evt. kan bruges i undervisnings sammenhænge. En bog der kan bruges i en selverkendelse-/udviklings-proces. Da jeg midt  starten af 20´erne stod i mit livs krise – havde jeg virkelig brug for et eller andet at læne mig op af. Eller at føle, at jeg ikke var alene. Hvad det egentlig var, jeg havde brug for – kan jeg ikke udtrykke præcist. Jeg tror dog, at sådan en bog som jeg har i tankerne, kunne have givet godt.

Jeg er gået i stilling til startskuddet – jeg må bare lige have en føler ude hos jer faste læsere (eller nye for den sags skyld); jeg ved godt, at det er en bog i en særlig retning. Det er nok også for mit vedkommende det vovede ved beslutningen. Mange har skrevet om det at blive Mor, at savne sin Mor, om forbilleder etc. Min bog vil handle om skyggesiden ved Mor-rollen og at være barn til en, der ikke lever op til opgaven.

Kunne du finde på at læse sådan en bog? Jer, der har prøvet lignende ting, vil måske få meget ud af at genkende situationer, men hvad med jer udforstående?

Jeg er egentlig mega ræd for jeres svar, men tror det er meget sundt at få flere vurdering på tankerne.. Hvis I gider…

34 thoughts on “Skrive lysten….. en bog

 1. Du’eh Christina???
  Vil du tro på mig, når jeg siger at jeg synes du skriver vidunderligt?
  Altså – at det ikke bare er fordi du roser mig, men helt ærligt fordi jeg mener det???!!!

  Jeg vil glæde mig til at læse den bog!
  Skriv til mig, hvis du føler trang til det – vi er i samme proces med næsten identiske tanker!

  Love you, din modige lækkerbisken!

 2. Jammen Trine – jeg kommer jo op og besøger dig snart.. så kan vi snakke om det til den lyse morgen.. hvor fedt altså.. tænk det viste jeg slet ikke…

  Hvornår må jeg komme :-)?

 3. Jeg er altid glad for at læse dine indlæg. Du har ofte nogle lidt længere indlæg (også glad for det) og de er altid velskrevne og en fornøjelse at læse.
  Har tidligere læst de indlæg du henviser til, og blev grebet af dem dengang. Man kan slet ikke slippe dem igen.
  Jeg synes at emnet er relevant for en som mig som ikke har oplevet noget lignende og ville helt klart læse din bog.

  Lidt ude af kontekst: Jeg har linket til dig i et indlæg inde hos mig om julemarkedet, håber det er okay. Synes det var nogle superlækre sager!

  Kh Anne

 4. Hej Christina,

  jeg følger tit med i din blog. og jeg synes at du er super god til at skrive. min barndom og mine erfaringer er godt langt fra dine, men mange af de ting du skriver om, kan jeg også nikke genkendende til. og tænker tit, er man mon den person man er i dag, fordi…

  god fornøjelse med at skrive.

  kh Edita

 5. Nu er jeg jo en sucker for sådan nogle “i virkeligheden”-bøger. Og jeg ville med garanti læse din bog også. For det første fordi jeg har fulgt dig her på bloggen ret længe efterhånden, og føler at jeg kender dig bare en lillbitte smule, men også fordi du skriver så levende, åbent og ærligt! Det kan jeg godt lide, og det har jeg ogå givet udtryk for før 😉 Desuden synes jeg det er et meget følsomt emne, som man slet slet ikke kan skrive og læse for meget om. Bare du husker dig selv i hele processen, at du ikke “udleverer” dig selv for meget – kan du følge mig ? Bogen skal selvfølgelig afspejle dine oplevelser, men uden at være “jeg krænger mig selv fuldstændig ud”- agtig” Jeg tror man skal huske sig selv, så skal det nok gå. Rigtig meget held og lykke med projektet – jeg vil glæde mig til at læse den. KRAM

 6. Min første tanke er at det helt sikkert vil være rigtig godt for dig at få skrevet den bog!
  Det lyder som en bog jeg meget gerne vil læse. Dels fordi jeg synes at du skriver skide godt og dels fordi jeg selv har været der. Ikke i samme situation, men i samme “miljø”. Men hovedsaglig fordi jeg er fuld af beundring for folk som dig, der trods en meget dårlig arv, alligvel ender med at blive et normalt, velfungerende menneske.
  Jeg tvivler på at det vil komme til at lyde ynkeligt. Jeg har ondt af pigen Christina, der måtte stå så meget lort igennem, men kvinden Christina er absolut ikke ynkelig.

 7. jeg syntes du klart skal skrive en bor også for din egen skyld tror efter at ha læst lidt af dine indlæg har noget du skal ha ud at din krop … så klart skriv en bog 🙂

  om jeg læser den .. ja måske fordi jeg nu kender dig lidt herfra 🙂
  læste det med din mor og blev rørt og ked af det for alle ha brug for en mor bare trist at alle ikke kan leve op til at være en mor ….

 8. Jeg vil spørge dig om du overhovedet tør lade værd Christina, det skal da prøves, husk det har intet med din menneskelige succes at gøre, bliver resultatet ikke så godt som forventet, er du blevet en erfaring rigere med hensyn til kompetencer, og så må du bare til tasterne igen, øvelse gør mester.
  Med hensyn til behovet for sådan en bog, er jeg lige nu igang med at læse en rigtig god bog af en Amerikansk terapeut der skriver om svigt i barndommen, han holder også foredrag, og når han holder sine foredrag, får han en hel klar fornemmelse af at rigtigt mange går rundt og bokser med de samme problemer han selv havde i sin barndom, så jeg tror at behovet for sådan en bog er større end du forestiller dig.
  Jeg ville også gerne læse den, også selvom jeg er af det modsatte køn.
  Tag du bare springet Christina, og held og lykke.
  God Onsdag og klem herfra det Sydvestlige Odense.

 9. sommetider skal der ikke spørges men bare gøres……1
  det lyder for mig somom du har så stort et behov for at få dine tanker af barndomsoplevelser nedfældet i ord. det er ikke nogen nem opgave, men jeg er så sikker på med dit skrive talent og den måde du ser tilbage på din barndom, at det vil blive en skide interessant bog.
  da jeg læste til pædagog og fordybede mig i den autistiske verden havde jeg langt større glæde af bøger, der var autentiske…..så også her vil jeg mene, at een bog som den du har i sinde at vil skrive vil blive en success.

  christina….jeg synes bare du skal gå i gang…..ikke fordi jeg synes det vil være morsomt at snage i dine barndomssvigt, men mere fordi jeg tror behovet er der til at få åbnet op omkring det og allermest fordi jeg tror det er god terapi for dig at for det nedfældet på papir……og og selvfølgelig også den afslutning på værket, hvordan med kan komme oven vande og faktisk få et super godt liv med en stor bagage i rygsækken.

  kom du bare igang…..

  held og lykke…og lad mig så lige vide, hvornår den udkommer så jeg kan få en signeret udgave.

  mange tanker fra
  malle

 10. Jeg er fuldstændig enig med de øvrige. Skriv… Jeg vil gerne læse bogen – for at forstå en verden så langt fra min. Men svigt har vi vel alle prøvet. Pt. arbejder jeg med kontanthjælpsmodtagere – har faktisk tænkt at det kunne være fedt med et foredrag om det at turde tage ansvar for sit eget liv – selvom de spillekort man fik ikke var gode. Man vælger selv – og du har gjort et godt valg. Ikke at det ikke er svært… Rigtig god skrivelyst…

 11. Hej Christina
  Jeg vil rigtig gerne læse en bog, som du skriver om, skrevet af dig. Jeg synes du er fantastisk god til at skrive, så det netop ikke bliver ynkeligt og patetisk læsning.
  Man mærker tydeligt der er styrke bag ordene, men ogsåeftertænksomhed og ærefrygt for mor-rollen og livet i det hele taget.
  Spring bare… Vi er klar til at gribe.
  Kh. Malene

 12. Hej Christina.
  Det emne du vil skrive om vil mange kunne bruge. Det at du er mønsterbryder er da også sejt.
  Og så kan du noget med ord.Du jonglerer med ordene på en dejlig humoristisk og læsbar måde.
  Så kast dig ud i det, det kan kun gå godt 🙂
  Mvh Kirsten

 13. Det lyder rigtig, rigtig spændende! Jeg synes du er fantastisk sej at du GØR det. Ikke bare lader det blive ved tanken og drømmen, men rent faktisk kaster dig ud i det. Mega sej, er du!

 14. Halløj igen – er du vimmer, jeg har fået mange besøg herindefra idag, tusinde tak for linket! 🙂

  Christina – vi skal ses snart, hva! Alle dage minus mandag og torsdag er gode – vi ringes lige ved, ikk!

  Knus, og tak igen for linklove 🙂

 15. Jeg synes det lyder som en super spændende synopsis.
  De indlæg du har skrevet om din svære barn- og ungdom har jeg slugt med hud og hår, og ønsket du ville skrive noget mere… Ikke fordi det på nogen måde relaterer til min hverdag og det liv jeg selv har levet, men fordi jeg elsker at læse om andre sider af livet, også dem der ikke er så nemme. Og så er det lidt rart at læse at man også kan komme ud på den ‘rigtige’ side.
  Som skolelærer ville jeg endnu mere kunne bruge sådan en bog, til at vide noget om baggrunden for en familie i et misbrug, og hvad det er et barn slås med til hverdag.
  Håber det var svar nok…
  Mange hilsener Anne Lotte

 16. Selvfølgelig skal du skrive den bog. Om ikke andet, så fordi der med garanti sidder mange “Christina’er” rundt omkring, som er i en lignende situation. Lige nu. Og som måske ikke kan se, at det kan blive bedre.
  Og fordi din beretning måske kan åbne øjnene og give andre modet til at hjælpe en “Christina”, for vi kender vel alle den “store pige”, der altid kommer for sent i skole, fordi hun skal følge den 3-årige i børnehave først.

  Jeg faldt engang over en norsk blog “Me and Molly”, hvor kvinden bag pludselig afslørede, at hun var vokset op med en mor, som var psykopat. Ingen andre end den nærmeste familie så den forfærdelige skyggeside – og det var f… stærk læsning. Det hun ikke var gået igennem… Hold da op.
  Hun skrev så medrivende, at jeg flere gange tænkte, at hun burde skrive sin historie som en bog. Så andre mennesker kunne blive klogere. Så andre i samme eller lignende situation kunne finde styrke i hendes fortælling.

  Selv om det bliver en hård proces for dig personligt, så vil jeg alligevel opfordre dig til at fatte kuglepennen og notesbogen – og så komme til tasterne. Hep!

  Kærlig hilsen
  Karina

 17. Jeg er helt ny læser af din blog Christina, og jeg kender ikke din historie. Men jeg er helt sikker på at der vil være et rum for en bog som din. Jeg kender mange unge piger der ville kunne søge trøst og råd i sådan en bog, og det med at vide at man godt kan komme hel og god ud på den anden side, må være en kæmpe gave at få.

  En anden side af sagen er at du skal tænke på din historie som en gave du kan give og dele med andre. Tænk ikke på at du maser dig på med det du vil fortælle, men at du et eller andet sted har en forpligtigelse, uden at det skal lyde skrapt, til at dele din historie. Der er MANGE der vil have glæde af at høre om din version af dit liv, del din gave ud, jeg vil helt sikkert forære sådan en bog til mange unge piger jeg kender.
  Kh og god fornøjelse
  Anja

 18. Det lyder som en rigtig god måde at få ‘bundet knude’ på fortiden. Mon ikke også dine døtre vil sætte stor pris på at læse den når de bliver ældre, for bedre at forstå hvor deres mor kommer fra.
  Og nej bestemt ikke ynkeligt – det er jo netop en STÆRK historie!

 19. En klog kvinde sagde på et tidspunkt til mig at livet handeler om to ting nemlig mod og kærlighed – tænkte først, måske lige i underkanten til et helt liv, men jo mere jeg har tænkt over det så er det jo præcis det det handler om. Og du sidder her med begge elementer i dine hænder, kærligheden til sproget,til livet og processen – og modet til at føre din drøm ud i livet finder du helt sikkert, sådan som du har været modig hele dit liv. Kender godt den der grød der skal vandres ufatteligt længe om – men tro på det!!! Glæder mig til at læse den bog, du er for sej :0)

 20. Gør det! Du kan sagtens skrive den. En ting er sproget – som du har – noget andet er indholdet – og det har du også. Jeg gad godt at læse den. Og min veninde, med en opvækst der minder rigtig meget om din, ville garanteret elske den. Du har intet at miste, C. Bare gør det.

 21. Hej Christina.
  Jeg ville læse den og sikkert også bruge den i min egen søgen på ståsteder i mit liv 😉 Jeg har ikke skrevet en bog, men artikler om emnet da jeg i sin tid kæmpede mig ud af min forvaklede barndom.
  Og nu tog det mig mange lange overvejelser at oprette min blog igen, og anvende den til lige netop det – At skrive sig ud og videre.
  Hep Hep

 22. Det kan du tro, jeg gerne vil læse om.

  Jeg er vokset op med en kærlig og rummende mor – men det gør bestemt ikke bogens emne mindre interessant for mig, det er jo noget, vi alle kan lære af.

  Jeg synes, du mestrer det skrevne ord helt fantastisk, og jeg vil med glæde læse en bog fra din hånd.

 23. Vi er nok mange som vil oppleve din bok som en lindring – en bekreftelse på at man ikke er alene om å ha opplevd at ens familie slett ikke var som den skulle være.
  Du har mange lesere allerede – bruk det til å gi deg selv mot og styrke!
  Stor og varm klem fra Norge

 24. Jeg stemmer også for, ligesom ale de andre i denne tråd. De indlæg du har ramt mig allermest med på din blog, og jeg læser den altså dagligt og elsker alle dine ord, er helt klart dem om din barndom og dine indre kampe. Jeg kan næsten ordret huske indlægget om mønsterbryderen (Gennembrud) og får gåsehud bare ved tanken om det.

  Du har gode erfarne folk i dit netværk. Brug dem og tro på det. Jeg køber to eksemplarer, mindst. Et til mig selv og et til min svigerinde, der også kender til det med at bryde mønsteret og ville elske en bog fra din hånd.

  Stort knus og et lille skub bagi fra AB 🙂

 25. Vil gjerne lese boka di! Har selv vokst opp med en mor som ikke hadde en enkel barndom. Selv om hun var en flott mor, undres man jo litt av og til når man ser demonene komme frem.

 26. Kære Christina!

  Den bog skal du bare skrive! Jeg har gået med dit indlæg i hovedet siden du skrev det, og først nu svarer jeg. Fordi det har sat sig fast, ligesom jeg er sikker på, din bog vil gøre. Du skriver virkelig godt, jeg læste de indlæg, du linkede til, og det var med en klump i halsen!

  Mange kærlige tanker,
  Kat

 27. Heyyy”! Det lykkedes nu kusinen din at finde ud af hvordan jeg “deltager” i det her skønne forum der omgiver dig og din blog 😉

  Søde Christina, hver gang du skriver kommer jeg til at følge link! Jeg bliver simpelthen så oplugt, og kan ikke stoppe igen. Det er ikke kun fordi jeg kender dig, og ønsker at følge med i dit liv. Nej du skriver så enormt vedkommende, ærligt og fangende at jeg ikke kan slippe læsningen… Det er lidt noget p…. for tit og ofte skulle jeg jo egentlig sidde og arbejde. Men efterhånden ér jeg ved at acceptere at dét at læse din blog, er akkurat lige så vedkommende som at se tv-avis, og udvikle mails med venner. So, here I am, hit me ;-D

  Mht. din bog, så ér du jo begyndt, du er begyndt for længe siden, og selvom du ind imellem sikkert vil ligge projektet på hylden, kan du ikke stoppe det, det kører nu! Og dét er bl.a. med til at sætte dig igang, som da du blev så ked af det den anden dag! Det hele hænger sammen, og DU har brug for at skrive den bog… At det så ovenikøbet er så heldigt at omverdenen også har brug for at du skriver den bog, er jo bare en sidegevinst.
  Jeg vil helt klart læse din bog, både fordi jeg kender dig, fordi din historie er interessant og fordi du skriver så skønt. Men noget som jeg syntes er lige så vigtigt, jeg vil have din bog og anbefale de mennesker jeg møder på min vej, som jeg véd vil have godt af at læse din historie.
  Verden har brug for dig, og for din historie. 😉
  Glæder mig til at snakke mere i sommerhuset!
  Knuser

 28. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you
  an email. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

  Visit my blog post :: http://bookstofilms.com/

 29. Hi there, I discovered your site via Google even as searching for a similar subject,
  your site came up, it seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hello there, simply became aware of your weblog thru Google, and located that it’s really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I will be grateful for those who proceed this in future. Lots of other folks shall be benefited from your writing. Cheers!

  Also visit my page cure for hair loss
  My site: provillus review

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.