Sandheder fra en….

…løgner. En anmeldelse af Julia Lahme´s meget ærlige bog.

Jeg lyver ikke, hvis jeg fortæller, at jeg har læst den mest hudløst ærlige bog, længe. Jeg har været mange dage om at få afsluttet bogen, faktisk. Den har ligget på mit natbord i over en måned – men først i forrige uge fik jeg den læst færdig. Jeg har måtte sluge den i små doser, da tankevirksomhed tog over til tider. Efterfølgende har jeg måtte tygge lidt på indholdet.

Julia skriver så dragende og lækkert, så man til tider ligger flad af grin, men jeg har også siddet og krummet tæer over hendes oplevelser og skammet mig og nikket genkendende sammen med hende.

Sandheder fra en løgner handler om kvinders hvide løgne og livsdrømme.

Bogen er stærkt underholdende, men jeg synes alligevel, at jeg får serveret en stor personlig bid af Julia. Hun fortæller ærlig om de løgne vi kvinder spinner om familien, jobbet, kærlighedslivet, for i hærdigt at få skabt de tilstræbende glansbilleder af det perfekte kvindeliv. Men beskrevet med en stor portion humor, så krakelerer de billeder med tiden.

Der er mange af Julia´s fortællinger, som jeg ikke kan nikke genkendende til. Vores hverdage kan slet ikke sammenlignes. Trods det, har hun alligevel fat i den lange ende i forhold til hendes livsanskuelser. Det har i hvertfald fået tanker i gang i mig. Her er en lille bid af Julia´s sandheder, som har give mig stof til eftertanke.

  • Sandhed #57 Det bliver en god dag. Det er op til en selv, om du vil “få det forkerte ben ud af sengen”. Jeg kan påvirke min dag i den retning der gør mig tilfreds. Hvad skal mine dage indholde – den forskel skal jeg selv gøre.
  • Løgn #51 Familien er det vigtigste. For mig ER familien det vigtigste, men når det så er sagt, så er jeg ikke en optimal kæreste/mor, hvis jeg ikke får min alenetid og frirum. Det er sådanne ting, der for mig giver mig et boost i en mere nærværende og varm retning.
  • Sandhed #18 Jeg er bare så taknemmelig! Ja sgu, jeg ville være et skarn andet. Jeg har mine ting med i baggagen og har så absolut vandret de rette stier. Jeg kunne sagtens have endt i helt andre lag. Så ja – jeg er taknemmelig!
Julia – tak for hudløs ærlig læsning. 
Bogen er så absolut værdig til at ligge under juletræet.. Den kan købes lige her.

One thought on “Sandheder fra en….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.