Mandags kaos

… og heldigvis for det.

Ida er stadig hjemme med skoldkopper, der så småt er begyndt af tørre ud. Jeg er glad for, at vi skal være sammen i dag også. Hun er rigtig god til at fylde min tid ud. Og heldigvis skide sjov.

Lige nu har hun fået fat i en pakke serpentiner fra sidste nytårs aften. Hun var helt stille inde i stuen – jeg fandt hurtigt ud af, hvad hun beskæftigede sig med..

Jeg er sikker på, at der er en mening med, at hun lige netop nu har fået skoldkopper! Hun har været en fantastisk surrugat tilfredsstillelse de sidste par dage. Jeg har fuldstændig glemt min ked-af-det-hed over min sygemelding. Hun mætter min tid med meningsfyldthed. Noget der for mig står nr. 1 i min hverdag pt. Meningsfyldthed – som jeg selv skal tilføre mine dage alene hjemme….

Dog tænker jeg – hvad gør I andre der går hjemme med en langstids sygemelding?

Jeg tænker sådan på, at en sygemelding ofte er forbundet med dårlig samvittighed over for kollegaerne, ensomhed og ind i mellem en enormt tomhed. Hvordan fylder I jeres tid ud med meningsfyldthed?

Uden igen at få dårlig samvittighed over så at have nogle gode dag med indhold?

Jeg løber igen – inden hun splitter hele huset ad. Jeg måtte bare høre jer ad – det er nemlig noget jeg tænker meget over i øjeblikket..

11 thoughts on “Mandags kaos

 1. Åh, forstår godt at du oplever tanker om dårlig samvittighed, det kender jeg godt, selvom jeg ikke er sygemeldt.
  Men jeg tror det er vigtigt at man forsøger at kæmpe imod den dårlige samvittighed – og fokuserer på det der er vigtigst, at man selv og ens børn har det godt.

  Hun ser da ud som om hun har en fest din lille pige 🙂 Sødt!

 2. Jeg har ikke prøvet at være langtidssygemeldt – men på mit job har vi et andet problem – omsorgstimer (vi gør det op i timer i stedet for dage!).. Her sidst på året sidder vi alle med en ordentlig portion til overs, fordi vi har dårlig samvittighed over at bruge dem – både overfor kolleger og vores elever..
  Men prøv at vend den om – ville du blive irriteret hvis dine kolleger havde behov for sygemelding? Grunden til at vi har det sådan, må være fordi vi har en god arbejdsplads og skønne kolleger. Og det er ikke så tosset endda..
  Rigtig god mandag til jer – Christina

 3. Hej Li – det er rigtigt – alligevel kommer det lidt ind over een synes jeg..

  Hej Christina – du har ret – det er det fineste billede af senariet … Omsorgsdagene er for øvrigt ret gode at have… men den dårlige samvittighed må man lidt slippe… udskydes timerne hober det sig jo op til temmelig meget… Kh C

 4. Kære Christina
  Hvis nu du var på “pjæk-syg-orlov”, så ville det være helt på sin plads med dårlig samvittighed over for kollegaerne mm. Men nu er det jo sådan, at der er en virkelig god grund til at du ikke længere er på arbejde, så det første du skal, det er at lægge al dårlig samvittighed på hylden! Det er en dum følelse, som du aligevel ikke kan bruge til noget konstruktivt!
  Og når den så er på hylden, så skal du nyde dage som denne, hvor du har muligheden for at være sammen med Ida mens hun gi’r den gas med nytårspynten:o) Og du skal sy og strikke og gå i biografen og gå på café med veninderne og kysse Henrik og ta’ en tur i skoven og i det hele taget bare gøre en masse gode rare ting for dig selv og den lille starut i maven. Gør det eventuelt til en vane at finde ud af hvad du vil bruge dagen på dagen før(!) På den måde kan du stå op om morgenen og vide hvad det er du skal i dag – det kan godt give en god ro med lidt planlægning, hvis man er til det:o)
  Jeg ønsker dig masser af glade gode dage:o) Klem fra M

 5. I forsommeren var jeg også ramt af en langtidssygemelding, og jeg kender udmærket det med den dårlige samvittighed overfor kollegerne. Men sygdom er man jo altså ikke selv herre over, og så skal man ikke have dårlig samvittighed.Den hjælper jo heller ikke dig. Du skal jo slappe af, også oppe i hovedet.
  Du kan ikke selv gøre for situationen, og skal og må bare få det bedste ud af det.
  Heldigvis for dit kreative gen, nyd at du kan udfolde det, og glæd dig over de ting, du kan nå at kreere i stedet for. Det er meningsfyldt!
  Det andet er spild af tid, og avler tristhed. – Og det kan du jo ikke bruge til noget, vel?

  Hav en dejlig dag med din lille skoldkoppige. Det er da også meningsfyldt 😉

  Mvh
  Karina

 6. Kære Christina. Jeg kan virkelig sætte mig ind i dine tanker omkring sygemeldingen, da jeg selv blev sygemeldt med bækkenløsning allerede i uge 15, da jeg var gravid med Otto. Jeg havde det forfærdeligt overfor min arbejdsplads, men efter lidt tid begyndte jeg at slappe lidt af omkring det. Det vigtigeste i livet er os selv og vores familier, og hvis det kræver en sygemelding at pleje det kommende barn så godt som muligt, så skal du bare nyde din frie tid, og passe rigtigt godt på jer begge to. Det er svært, men jeg formåede at overvinde den dårlige samvittighed ved at tænke sådan. Håber du formår det samme 🙂 Kram herfra. Og hvor er hun i øvrigt skøn, hende Ida.

 7. Skønne billeder af din lille laban-Ida:-)

  Jeg har også prøvet at gå sygemeldt i nogle måneder og var også plaget af ekstrem dårlig samvittighed overfor mine kolleger, specielt fordi jeg vidste, at det var en meget travl tid jeg blev sygemeldt i…men ikke desto mindre, så har jeg en chef med et fantastisk menneskeligt overskud, som kørte hjem og besøgte mig og sagde “ved du hvad Malene, du skal ikke bekymre dig om noget som helst…var det en af de andre på kontoret, så var det jo heller ikke noget problem. Der er ingen sure miner eller negative tanker omkring din sygemelding, du skal bare bruge tiden godt og få det godt igen og så husk…det ER altså KUN et arbejde!” Prøv lige at snak om at ha en go chef…og der var virkelig heller ingen problemer i forhold til mine kolleger, alle problemerne var jo i MIT hoved! Så da jeg først fik lagt de tanker fra mig, bestemte jeg mig for at tage tiden som en gave…normalt brokker vi os konstant over ikke at have tid nok til familie, hobbyer, venner osv. Så jeg bestemte mig for at tage JA-hatten på og se positivt på det hele og så fløj tiden afsted for mig..og før jeg vidste af det, var jeg tilbage på jobbet igen!

  Håber min historie også kan hjælpe lidt på processen…:-)

  Kh. Malene

 8. Sødeste Christina, hvorfor bliver jeg bare mere og mere vild med hende Ida?

  Mht. sygemelding så taler jeg nok rimelig meget af erfaring eftersom jeg har været “hjemmegående” i to år. Stress, adhd og depression – det har ikke været nemt at acceptere og det er skide svært når jeg bliver spurgt, hvornår skal du i gang igen?
  Men jeg kan mærke, hvor GODT det er for mig bare at geare ned. At tulle rundt. At hente Rasmus tidligt. At læse. Drømme. Jeg drøner tit på biblioteket og slæber bøger med hjem og drømmer om alt det skønne. Og jeg sover. Hold helt op jeg forsøger virkelig at slutte fred med den dårlige samvittighed, for den har ikke gjort andet for mig end da jeg faldt om af stress fem gange på tin minutter en nat, at jeg var på job dagen efter! HVIS jeg havde lyttet til mig selv dengang, så havde jeg været i andre sko nu. Men ved du hvad? jeg har TILGIVET mig selv, og jeg er klogere nu!

  Og søde der er jo ingen der siger, at du ikke kan have Ida hjemme lidt oftere 🙂

 9. Har ikke været sygemeldt, men kan sagtens følge dine tanker og forstå det ikke er en fantastisk følelse overfor kollegaerne.. Men barnet og familien er bare vigtigere – og du kan jo ikke ændre på det;)
  Nyd du bare kreativiteten og tøserne.. Skønne billeder af Ida! Hun ser ud til at råhygge sig..:)
  Knus Anne

 10. Jeg forstår dig godt. Og ja, det kan jo også være svært for kollegerne at få det til at hænge sammen, men det er forhåbentlig mest i dit hoved det ikke er OK at være væk, for der er da forhåbentlig INGEN i dag der ikke tager en sygemelding alvorligt og forstår at man KUN ønsker man kunne være der.
  Stop den dårlige samvittighed….og så skal du skal sørge for at burge tiden på det du har lyst til og bliver glad af….det er det eneste man får det bedre af.

  Kram og tanker fra
  Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.