Jeg er hoppet i sokken….

Idag har jeg måtte lave nye julesokker til pigerne. Kæmpe store er de blevet denne her gang.

Herhjemme har vi de sidste par år haft traditionen, hvor de kun har fået adventsgaver. Tidligere har Marie fået kalender gaver, men alt det pakkeræs hele december fik hende til at blive helt kuldret. Udover 24 gaver hver dag, holder hun jul både hos os, hendes far og hos Henriks familie og i sin tid også hos Mormor. Det blev alt for meget, for en dengang lille Marie. Et stort stræben efter gaver, som var glemt allerede dagen efter.

Det fungerer meget bedre med advents gaverne! Et niveau hvor vi alle kan være med.

Julesokken ovenover er Ida´s. 

Julesokken jeg for 7 år siden syede til Marie var for lille. Der kunne knap nok ligge en æske farveblyanter i sokken. Desuden manglede Ida også en, selvom at hun er lige lille nok til at forstå konceptet.

Sokkerne er kommet op og hænge på deres værelse. Marie er vildt glad – nu kan der være rigtig store gaver i, Moar! Ida gemmer bare sine sutter i hendes.

Marie´s sok

Mønstret på sokkerne har jeg fundet i et IngeLise – symagasin fundet på biblioteket. De er rigtig fine i den kæmpe størrelse. Jeg havde dog håbet på at kunne bruge nogle af mine enorme stofrester – men det kunne jeg godt glemme alt om. Der skulle noget mere til.

Hvordan gør I hjemme hos jer med gaver, advent og kalendere?

8 thoughts on “Jeg er hoppet i sokken….

 1. jo vi har nok gaver hver dag, men de fleste er små. Pakker inn X antall sjokolader og ellers litt hva barna måtte trenge, nye vanter, strømper, en liten leke men max en gang i uken 🙂

 2. Hvor er de bare fine, Christina!
  Lækkert design – søde med lidt kant..
  Herhjemme er det gaver hver dag – min mor har booket sig ind på weekenderne, så det bliver “kun” til 18 gaver til os.. Og det er mest ting til hendes nye legekøkken, Schleichdyr, oplevelser, hendes første julefilm, varmt tøj til dukke og lignende..:) Så håber det falder i god jord, når nu det ikke er ‘legeting’ det hele..
  KH Anne

 3. Hej! Jeg er ny læser på din blog;-) Fandt dig for en måneds tid siden, da jeg googlede kulturmaskinen+ ler….og ja så er jeg blevet hængende;-) MEGET fine sokker, dem kunne jeg godt finde på at gøre efter;-) farmor er dog sat på sagen i form af hjemmestrikkede julesokker.Min svigermor foreslog i sin tid at vi kunne deles om gaverne, dvs. Mormor, farmor og undertegnede leverer 8 gaverne til hvert barn. Fantastisk løsning…og knap så megen stress og jag;-)
  Hilsen Stine

 4. Ihh..hvor er de fine de julesokker.
  Herhjemme kommer julemusen hverdag – min moster broderede julemus til mig og mine søstre da vi var små og nu er de gået i arv, og så har min moster lige måtte lave nogle flere, så hver barn kan få en mus;o)
  Men min mor er rigtig sød til at finde små ting over hele året, så i år kommer hun med 14 gaver til hver barn, og det kan være alt muligt – et bar strømper, en lille pakke rosiner eller havd hun ellers har kunne finde.

  Mange hilsner
  CilleBille

 5. Meget fine strømper. Jeg skal også have syet nye, det må så blive i morgen… uh det bliver vist sent i aften. Nå, men mine drenge får en relativ stor lego-ting i kalendergaver. Dvs. jeg splitter klodserne op i 24 dele der passer med de opsplittede samlevejledninger. Det er dog ikke så velegnet til tøser. Så lillepigen får 24 pakker i form af 1 sæt legemad-kager og et kaffestel fra IKEA (og et par hårspænder) Men der bliver også kun holdt jul 1 gang og de drukner ikke i gaver juleaften. Pakkekalenderen er nemlig en stor del af julegaven fra os selv.

 6. Jeg er helt forelsket i Ida´s; stoffet er så fint, så fint!

  Her i hytten er der endnu ingen børn at give kalendergaver til, men min voksne lillebror og kæreste har tidligere fået en par-adventskalender. Uanset om det er børn eller voksne, går jeg død i at skulle finde på så mange gaver, for jeg vil helst gerne give noget brugbart!

 7. Hej Christina..Håber sørme du snart er ovre jeres natteroderi, og får lidt mere søvn, sender dig gode tanker..for kender godt til 2-3 timers søvn, min lille søn var også en nattrold:)..hvor er de fine dine jule sokker og rigtig god ide med størrelsen, vores fra Maileg er både for lange og for små..mine børn plejer at få pakker af nissen hver dag men i år har vi valgt at nissen kommer hver søndag, for jeg var træt af at skulle finde en masse små ting som jeg så kunne smide ud i januar…børnene er glade og jeg er mindre stresset…mange gode jule tanker fra Josefine

 8. Hjemme hos os (ja det er godt nok kun min mand og mig endnu) der bruger vi min gamle julekalender, broderet af min farmor da jeg var lille.
  Jeg har lavet 24 poser og så køber vi et lego byggesæt som vi så deler op i 24 dele og putter i poser så vi kan bygge lidt på den hver dag.
  Det var noget mine forældre gjorde for mig da jeg var mindre og det er noget vi vil fortsætte med at gøre samlet som familie når vi selv får børn.
  Jeg har skrevet om projektet på Grey Duckling.

  Eddie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.