Farmor´s haeklerier

Jeg har fundet min gamle farmors håndarbejds-ringbind frem igen. Jeg manglede lidt inspiration til strikkerier, primært for at få tyndet ud i alt mit garn, men manglede nye opskrifter, jeg kunne afprøve. De sager fra 70´erne springer mig i øjnene.. Godt jeg ikke smed de ringbind ud i sin tid – det var under overvejelse på et tidspunkt. (Skarn! overhovedet at tænke det)

Der er en masse lækre retro sager, som jeg kunne gå i gang med. Dog er der også en del inspiration, som jeg slet ikke bryder mig om. Noget minder mig i særdeleshed om mine forældre – flipskæg, brun/orange køkken, ternet uld sofaer og træsko, ikke på den fede måde, desværre.

Men jeg fandt den kæreste lille trøje. Allerede inden jeg fik taget bladet ud af plasticlommen, så jeg en færdig lille sag med Liberty kantebånd.

Kan I se det for jer? Den er enkelt og rigtig sød.

Man har set mange udgaver af slå om trøjer – men denne her har den lille forskel med kantebåndet og at den er hæklet. Det sidste er jeg vildt begejstret for – det er fedt at arbejde mig lidt væk fra heksagoner og oldemorfirkanter! Selvom trøjen udelukkende er lavet i fastmasker…..

Jeg laver den i Rasmilla garn i 50% bomuld 50% uld i en størrelse 3-6 måneder. Nu ved jeg jo ikke, om det bliver en lille pige vi får igen (det finder vi forhåbenligt ud af i starten af december… ellers bliver den sat til salg i  shoppen til den tid…

Hmm – misforstå mig nu ikke… en dreng er også velkommen….

16 thoughts on “Farmor´s haeklerier

 1. Årh *misundelig*.

  Den opskrift gad jeg godt eje :).
  Men, synet af din når den er færdig er ganske sikkert også ren nydelse.

  God fornøjelse.

  Mvh,
  Synne

 2. Den er jeg vild med den trøje, kantebåndet gør den da rigtig rigtig flot !
  Det er forhåbentlig trøjen der blir´ sat til salg i shoppen ;o)
  KH Jytte

 3. Den er rigtig fin Christina.
  Jeg kan ikke strikke (endnu) så synes det er rart at se nogle opskrifter på hæklede sager, der er pæne at se på. Det er nemlig ikke helt nemt at finde.

  Glæder mig til at se et færdigt resultat 🙂

 4. Må vi se mønsteret? Den kunne jeg nemlig godt bruge til min lilla datter.

  Og jeg elsker jo at sysle foran tvet, og den ser temmelig overkommelig ud.

 5. Hej. Hvor en den altså sød!!
  Kunne du ikke lægge en opskrift ud på den el maile den til mig?
  Vi skal have en lille ny niece i januar… og den trøje er så sød og anderledes.
  Hilsen Charlotte

 6. Aij hvor er den da fin!! Kan godt forstå du er helt begejstret for sikke da en guldmappe at have liggende i gemmerne. Glæder mig til at se det færdige resultat (:

 7. Hej Alle
  Der er mange af jer, der spørger til opskriften på denne hæklede sag.. jeg er lidt i tvivl om det er lovligt at kopiere mønstret og sende det til jer..
  Men hvis dem, der er interesseret vil sende mig en mail, så vil jeg i mellemtiden lige finde ud af, hvordan jeg forholder mig til det…. Jeg vil helst ikke komme på kant med loven..

  MVH Christina

  • Kære Christina
   Jeg har faktisk forhørt mig hos Hendes Verden mht opskrift og de har ikke blade, der går så langt tilbage, men hvis jeg kendte nogle som havde bladet el på anden måde kunne få fat på det er al kopiering lovlig.
   Så…..please.

   Bedste hilsner Charlotte

 8. Skønt med farmors gemmere, jeg har én i mormor-udgaven- desværre er størstedelen af den (stadig) lidt for 80’er frisk til min smag 😉

  Wow hvor er det en fin bluse:-) Jeg kan ikke strikke, men vil vældig gerne kreere en ulden bluse til lillemanden i maven. Der findes bare ikke så meget af den slags opskrifter synes jeg. Jeg kan se at der er andre som ligesom jeg er interesserede i opskriften. Er den mon til salg?
  KH Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.