…..dejlig glad og temmelig beskidt

Jeg er overdækket af et gråt stift lag ler efter denne her skønne dag. Jeg har været inde på kulturmaskinen og lege med ler. Det har virkelig været en time-sluger. Tiden fløj afsted og jeg…
M.Å  B.A.R.E  H.A.V.E  M.E.R.E!
Jeg var afsted sammen med Kristina. Vi havde hver vores forestilling om, hvordan vi ville gå til det værksted. Kristina ville lave smykker/pynt – jeg ville kaste mig ud i at skifte vores kaffe/te service ud. Jeg er lidt vild med tunge keramik krus.
Under kyndig vejledning fra Henrik – ikke min – kom vi i gang. Det var et meget inspirerende sted at gå rundt. Det er helt vildt, hvor dygtige og kreative mennesker er, på hver deres måde!
Nuvel – jeg blev sat i gang ved drejemaskinen. Jeg har meget at lære endnu. Teknikkerne er slet ikke på plads endnu – og der går lang tid inden, jeg får lavet f.eks. 4 ens tekrus. Det må være noget af det sværeste!
For det første er det en kunst bare at få klumpen til at sidde plant i centrum. Det var nok den største  udfordring for mig. Det skal åbenbart sidde i fingrene? Lige nu føles det, som om det har siddet i nakken på mig! 
Heldigvis var maskinen elektrisk, så jeg ikke også skulle sidde med det ene ben i konstant bevægelse. Så kunne jeg sidde her i skrivende stund med tyrenakke og asymetrisk røv. Måske det er bedre end den flade, jeg sidder på lige nu?
Det tog lang tid inden jeg overhovedet kunne begynde at forme!
Da jeg så endelig kom det skridt videre, skulle jeg lave udhulning og gøre kanterne tynde, så det ikke bliver en betonmur jeg senere skal gabe over. Det kunne jeg sagtens finde ud af – vel og mærket med tungen lige i munden. 
Problemet kom for mig, da jeg skulle holde formen på koppen. Altså bygge den op til rette form. Brugte jeg  den forkerte teknik, kunne formen pludselig smutte for mig – og så havde jeg en skål i stedet for et krus. 
Jeg troede måske lidt, at det var peace of cake…. Men det var sgu svært. Heldigvis for min tålmodighed.. jeg stopper ikke før jeg har fået det lært.

Jeg har fået lavet mig 2 skåle og en lille kop og en lidt større kop, der nærmer sig det resultat, jeg stiler efter. Ros fik jeg dog – det er ikke alle, der overhovedet får lavet noget første gang de drejer ler. Så jeg er på vej. Nu har jeg da lavet sukkerskål (mangler nok et låg) og to små skåle til lækkerier og en egoist krus. Lidt glasur og jeg kan kalde mig en keramiker….(?)

Bortset fra at jeg nærmest fik oversprøjtet værkstedet med mudret vand. Det var lidt en rengøringsarbejde bagefter. Forstår slet ikke hvordan mine “naboer” kunne holde deres redskaber så rene?! Tror aldrig de glemmer mit svineri derinde…

Jeg kommer til at hænge ud på det værksted de næste måneder. Jeg er helt høj endnu…

Måske der kommer til at ligge askebærer og andre skrøbelige pakker under juletræet i år…. Hvem ved?

20 thoughts on “…..dejlig glad og temmelig beskidt

 1. Jeg vil også vildt gerne prøve.. Gad vide om ikke man også kan gå til ler her i KBH:)

  Det ser vildt spændende ud, og jeg er blevet rigtig inspireret:) Uhmm…slikskåle!

 2. Det er så sjovt, så sjovt… Helst med en elektrisk drejebænk, ja!
  Og nøj hvor er det svært at få et pænt. Bliver sjovt at se resultaterne 🙂 Og om der mon kommer en Ghost-oplevelse 😉

 3. Det ser helt vildt fedt ud, og fedt at det bare fangede dig. Så ved du at du fast har noget om torsdagen:-) måske jeg skulle tage med en dag?
  Knus Maria

 4. Aiii hvor godt Christina, dejligt for dig at du har fundet adspredelse, bare ærgeligt at det ikke lige er ler ting en baby bruger 😉 Jeg vil hjem til fyn…. snøft snøft, her i Skjern er der ikke noget som dit “lersted” og ja hvem har ikke den hemmelige ghost fantasi??? (Lignede Henrik Patrick???)

 5. Ej hvor fedt. det er noget af det der ligger øvesrt på min liste, over ting jeg gerne vil prøve. Har inde i mit hovede designet kopper, men vil gerne udføre det rigtigt. HVor ligger stedet henne??
  det ser super hyggeligt ud, kan godt forstå tiden fløj afsted 😉
  KH Susan

 6. Hvor er det skønt at dit gode humør og begejstring kommer helt ud på den anden side af skærmen…dejligt at det levede op til dine forventninger og at du nu har lyst og gå-på-mod til noget spændende og kreativt “mens du venter” 🙂

  Godt for dig:-)

  Kh. Malene

 7. Altså hvis det er første gang du har drejet ler, så synes jeg godt nok det er et flot resultat du her kan vise frem. Der skal da nok blive et fedt te-stel snart.

 8. Synes det så veldig bra ut, kunne også tenke meg å prøve:)

  Jeg har en aldri så liten give away på bloggen, så titt innom hvis du ønsker, og god helg:)

 9. Uha det ser spændende ud.
  Hvor ville jeg gerne have været med den dag.
  Meeeen mon ikke snart, jeg skulle stoppe og lade vær med at gabe over mere?

  Glæder mig til at se de færdige resultater.

 10. Så får man også en rigtig god forståelse for hvorfor keramik koster det det koster. Men du er da ret så dygtig til det, hvis du ikke har prøvet det før. Og godt med ler i hænderne – så står man godt fast……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.