Udvidet strikke evne

Jeg overtog et strikkeprojekt af min svigermor for nogle uger siden. Hun var startet op på en cardigan til Ida, som hun gerne skulle bruge her i den kolde tid. Den opskrift, jeg havde fundet til hende, var noget kryptisk at læse. Der hvor problemerne opstod var ved raglan indtagningerne. Raglan, tænker nogen nok, det er da noget simpelt! Men ikke her. Tro mig, det var noget at nogle krøller, jeg skulle igennem før jeg forstod. Jeg måtte rent faktisk ind og besøge tanterne, for at løse knuden. Indtagningerne var ikke simple – men lavet med særlige snoninger.
Jeg fik lavet trøjen færdig, dog med justeringer. Cardiganen var i følge opskriften lavet med en lille krave, som  finish i halsen. Jeg ville dog hellere have en hætte på trøjen. Jeg fik samlet masker op, lavet stolpe hele vejen rundt langs kanten. Altså noget jeg ikke altid er ferm til! Jeg kan god lide at strikke, men ikke altid er jeg tilfreds med resultatet. 
Denne her trøje er blevet ret god. Det kan godt svare sig at give det tid. Jeg var mange gang i overvejelserne om at trævle hele lortet op. Godt jeg ikke gjorde det. Så havde jeg jo slet ikke lært det nye!

Jeg har sluttet trøjen af med at brodere mærket i nakken. Det er lidt besværligt at brodere i strik. Man skal passe lidt på, at det ikke går igennem på bagsiden. Jeg synes, at det er en kær finish i hjemmestrik. Farven på trøjen varierer meget på billederne. Farven på øverste billede er mest lignende.

Hvad har jeg fået ud af det projekt? En h…. masse, kan I tro!

Ida har allerede taget trøjen i brug. På øverste billede sidder hun i bilen hjem fra vores sommerhus-tur i weekenden. Mine solbriller er altid et hit, når vejen bliver for lang!

10 thoughts on “Udvidet strikke evne

 1. Kært billede med mors briller på. Og hvor er det en lækker trøje, får simpelthen sådan en lyst til at lære at strikke når jeg kigger rundt i blogland.
  Og ja, lækker detalje med broderiet 🙂

  Kh Anne

 2. Godt du ikke trævlede op….fin cardigan til kær pige…Elsker den broderede detalje….Tålmodighed er en dyd….godt gået!

  Kh Betty

 3. Virkelig flot og lækker trøje.
  Er opskriften købt hos Tanterne, og hvad hedder den evt.?
  Det er en rigtig fin detalje med det broderede mærke i nakken.
  Kram Louise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.