Det nye liv

Igår var en af de dage, hvor jeg skulle sunde mig. Jeg gik rundt i tåge og prøvede at famle mig frem til det gode humør. Rent ud sagt var jeg temmelig trist.

Jeg er nu blevet sygemeldt på fuld tid. Desværre kom det ikke i stand, at jeg kunne arbejde på deltid for en stund. Det kunne tilsyneladende ikke lade sig gøre på jobbet. Mange af forklaringerne på dette forstår jeg. Men hold op det var en træls følelse at gå hjem med. Mentalt er jeg slet ikke klar til at skulle stoppe mit job, men fysisk tillader jeg mig ikke andet! Jeg har noget helt specielt, jeg skal passe på. Men hvor vil jeg savne!

Det er noget af en process jeg skal vende mig til. Jeg skal indstille mig på, at jeg ikke skal fare ud af fjerene og skynde mig på arbejde. Nu skal jeg rende rundt i nattøj indtil jeg ikke gider det længere. Jeg kan sidde med min morgen-te og nyde tusmørket udenfor vinduerne..

Det skal nok blive godt. Men puha en omvæltning.

Jeg skal nu bare lære at nyde det søde liv. Lære at fylde min tid ud med indhold, så jeg ikke falder hen i det grå.. forstår I?
Julemånederne der står for døren bliver ganske særlige. Og tænk alle de kreatimer jeg får serveret? Det er da ikke så skidt, at det ikke er godt for noget vel?

Lige nu sidder jeg og nyder en kop chai og sysler med mit patchwork projekt. Med tiden skulle det gerne blive stort nok til at fylde en af ungernes seng. Ida´s vil være den letteste at overkomme. Men tror rent faktisk, at Marie blive elske sådan en gammel stil.

Senere kommer Kristina på besøg. Det bliver en hyggelig dag.
Hvad skal I lave i dag? Er der andre som jeg, der går hjemme fuld tid?

14 thoughts on “Det nye liv

 1. Hej Christina. Ja jeg går også herhjemme – på barsel – lidt endnu. Skal starte arbejde om en god måned. Jeg glæder mig, men hold da op hvor jeg også nyder tiden herhjemme. Sidder selv her i nattøj og morgenhår og forsøger at tage mig sammen til at komme videre – men måske det bliver en af de dage, hvor jeg ikke rigtig når til det 🙂 Det er lidt gråt og trist udenfor og det er jo også dejligt bare at sidde i sofaen med et lille sy-projekt og se prinsessen drøne rundt og udforske. Og ja – du må fokusere på det positive. Alle de kreatimer – hvad kan du dog ikke udrette. Vil med glæde følge dine syslerier. Mvh. Mette

 2. Kære Christina,

  mon ikke du nok skal komme til at hygge med al den tid du nu får til kreasysler?
  – også selvom det ikke lige var det du håbede på;o)

  Jeg går også hjemme fuld tid – dog ikke på grund af barsel, men på grund af sygdom.
  Det var en svær omstilling, syntes jeg, men man kan lige så godt få det bedste ud af det – så jeg glæder mig over alt den tid jeg har til at bage, sylte, male, tegne, hvile, se venninder etc. etc.

  Rigtigt god dag til dig og dine:-)

 3. Desværre går jeg ikke hjemme, men jeg er jo svært tilfreds med mit arbejde som jo på en eller anden måde også er min hobby! Kunne ellers godt nogen gange tænke mig ikke at skulle løbe stærkt af økonomiske årsager men bare drives af lysten. Ved godt at det ikke kun er for sjov at du skal være hjemme men det er helt sikert ikke kun dårligt. Heldigvis har du jo din kreative side du kan fordybe dig i og nyde at du har tid til. Du ved jeg glæder mig til at få besøg af ferie barnet!! Hun er i hvert fald MERE end velkommen:)
  Tæppet skal nok blive flot! Kan se du næææææsten har nået EN blomst siden sommerferien:) Ej spøg til side, ved jo om nogen at det ikke er noget der går hurtigt at patchworke og man skal virkelig gide!
  Stort knus Line

 4. Hej C
  Jeg har lige præcis 12 timer tilbage på mit arbejde – og så skal jeg også hjem til alle de hyggelige sysler.
  Det er med lidt blandede følelser – jeg glæder mig, men samtidig er jeg da lidt bekymret for, om jeg kommer til at gå arbejdsløs i meget lang tid. Det er jo ikke det mest gunstige tidspunkt at blive arbejdsløs på…

  Selv om det er fristende, så kan jeg dog ikke daffe rundt i nattøj hele dagen. Emilie skal jo møde i skole – og jeg skal derfor stadig tidligt op og følge hende på vej.
  Tror dog også, at det er meget godt, at jeg kommer op og i gang. Ellers får jeg nok ikke så meget ud af dagen, for jeg er rigtigt god til at tulle rundt med en kop kaffe 😉
  KH Karina

 5. kære Christina

  jeg går desværre også hjemme – ikke pga barsel eller børn…. men pga af sygdom og det pga at jeg ikke lige fik passet godt nok på mig selv….. Det har været en svær kamel at sluge ,var 2 år om at få mit hovede til at forstå at det de kloge hoveder sagde var den eneste rigtige løsning, troede aldrig jeg skulle komme på denne side – men efter et år med ro fra systemmet går det langsomt men forhåbentligt sikkert frem – vel at mærke hvis jeg passer på mig selv…… så se om du ikke kan nyde… de gode timer du vil få …. og pas godt på dig selv

 6. Hej Christina,
  jeg håber og tror på, at du finder en rutine, der gør at dine dage ikke bliver triste og langsommelige, men i stedet fyldt med dejlige timer med kreativitet og te 🙂

  Jeg går jo også hjemme på grund af sygdom, men håber, at jeg på sigt kan få lov at arbejde et par timer to dage om ugen, så jeg også kan yde lidt og være en del af noget.

  Jobcenteret er allerede begyndt at puste mig i nakken, men jeg håber, at jeg får lov at komme mig i lidt længere tid med en lille pose penge, så jeg ikke går ned igen.

  En dejlig dag til dig 🙂

  Klem fra
  mette

 7. Hej Christina

  Jeg går også hjemme – desværre pga. sygdom. Og selvom det har været sådan i 2½ år nu, er det stadig svært at omstille sig. Jeg savner mit job, mine kolleger og det at være i gang med en masse hele tiden. Det er klart humøret påvirkes, for det var jo ikke, hvad man ønskede eller hvad man mentalt var indstillet på, men jeg er sikker på, du nok skal komme til at nyde det, nu hvor vi går juletiden i møde. Giv det lidt tid, pas på dig selv og så nyd at du kan gå hjemme og sysle med julebag, dekorationer og gaver.

  Kh. Malene

 8. Jeg arbejder stadig fuld tid og regner med, min barsel starter den 24. januar, hvilket jeg glæder mig til. Nedtællingen er startet 🙂

  Jeg synes, det er en god idé med sådan et tæppeprojekt – det vil helt sikkert bringe lykke.
  Du skal nok få tiden til at gå og finde gode og inspirerende projekter med alle de farver, du har i dit liv.
  Husk at se på de lyse og gode sider i livet 🙂
  Pas godt på dig selv.
  Kram Louise

 9. Heisann 🙂 La meg begynne med å si at jeg skjønner hva du snakker om. Jeg er også hjemme, og har vært det i to år. Det er ikke noe jeg selv har valgt, men etter at jeg fikk barn har jeg hatt bekkenproblemer. Til neste høst får jeg muligens begynne på skole igjen, da jeg ikke lenger kan ha det arbeidet jeg er utdanet til. Selv om jeg nok godt kunne tenke meg å være fulltidshjemmemamma, så er det her blitt litt feil for meg. Fordi jeg ikke selv har tatt beslutningen om ikke å jobbe. Den var det kroppen min som tok. De siste 8 år har jeg vært myyyye sykemeldt, og de siste to har jeg BARE vært hjemme. Men så har jeg lært noe på veien. Jeg har TID. Tid til å lytte til mine barn, tid til å være der når de kommer fra skolen, tid til å nyte. For jeg vet jo godt, at min tid, den skal også komme 😉 Ønsker deg lykke til, og du har rett. Det er noe verdifullt du passer på, og det er derfor du gjør det her. Og du har tid til å være kreativ 😉 Håper du får en god dag. Klem Tone

 10. – og så glemte jeg jo helt at kommentere dit fine patchwork-projekt.
  Nøøj, hvor vil det være et smukt “lavet-med-kærlighed-af-min-mor”-tæppe for Marie resten af hendes liv.

  Meen… godt du har god tid, for det er da vist noget af et pillearbejde 😉 Jeg tror stadig ikke, at jeg har tålmodighed til at sy patchwork.

  KH Karina

 11. Kan godt følge dig i, at man lige skal vænne sig. Ens hverdag vender lige 180 grader. – men som du skriver, så bliver det hyggeligt når du lige vænner dig til det :o)

 12. Kan godt følge dig i, at man lige skal vænne sig. Ens hverdag vender lige 180 grader. – men som du skriver, så bliver det hyggeligt når du lige vænner dig til det :o)

 13. Føler med dig, sikke en omvæltning. Det er vist desværre tit sådan at man godt kunne ønske sig det man ikke helt har. Hvor ville jeg give meget for mere tid derhjemme til alle de sysler jeg har lyst til. Men det lyder til at du kan se det positive i din situation og det er da virkelig vejen frem.
  Jeg glæder mig ihvertfald til at se hvad der kommer ud af dine hænder, tæppet ser allerede meget smukt ud med de lækre libertystoffer 🙂

  Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.