Påmindelse!?

Jeg er helt sikkert plaget af hormoner og har efterhånden fået graviditets pip?! Siden tirsdag har jeg ligget i min seng med feber, svedig dyne og haft det så jammerligt. Henrik lå der sidste uge – kunne han da i det mindste ikke få smidt det sygdom ud af huset, så jeg ikke også skulle ligge på langs?
Da jeg lå der i min seng – ret ubrugelig og latterlig ynkelig, har jeg ikke kunnet stille andet op end at sove og falde i staver…. 
Og her er det, graviditets-hormonerne vist tager lidt over for mig….

Vi var til et fantastisk smukt bryllup i weekenden. Det var så gennemført lækkert, et rigtigt prinsesse romantisk et af slagsen… herfra billedet af vores bordkort. De to hjerter, vi selvfølgelig har taget med hjem… 
Bruden kneb en tåre dagen efter til fælles brunch – fordi hendes bryllup havde været alt, det hun ønskede. Det gik lige i hjertet på os alle. Det var en smuk dag – også for alle os, der måtte være med til at fejre kærligheden.
Henrik og jeg er ikke gift. Der skal ikke lægges en undertone i den sætning. Jeg har faktisk ingen forventning om, at vi skal op af gulvet sammen. Vores kærlighed er noget ganske særligt. Det behøver vi ikke en præst til at sætte streg under. Men kunne man blive bundet sammen med elefanttråd eller andet ubrydeligt, ville det være at foretrække…
Jeg kan sgu godt ind i mellem føle mig kedelig, intetsigende og uinspirerende, meget lidt fræk og alt for meget almindelig! Altså lidt for meget mor og kone-agtig. Lige nu, midt i sygdom og graviditetskvalme er der intet udstråling fra mig, der minder om romantik og ynde. Jeg går rundt med rander under øjnene, har vand i mundvigende – fordi kvalmen konstant hænger halvt ude, morgenhår og en kropsholdning der skriger efter mere afstand.

Det er så tydeligt, når man sidder til f.eks sådan et bryllup, hvor kærligheden er i højsædet, at man lige bliver mindet om, at kærligheden altså også skal plejes. Og det er ligesom også min opgave, at tage vare på den. Jeg kan godt lidt børnefornærmet tænke – hmrf – hvorfor er det altid ungerne, der får det første dejlige god dag smil

Altså Frk. Hønserøv – måske jeg lige skulle børste mine tænder, rede mit hår og komme løbende, ligesom lille Ida, i stor gensynsglæde. Den kommer slet ikke til mig automatisk i øjeblikket.. Graviditets kvalme eller ej! Kan I genkende mine tanker? Jeg glemmer det lidt i travlheden… Til stor beklagelse.

Nå!
Som vi sad rundt om et stort bord i lørdags – parrene var skilt ad. Henrik sad 6 pladser væk fra mig. Han var så umådelig langt væk. Jeg stjal mig glimt af ham undervejs under middagen, sendte ham hans helt specielle smil – på et split sekund blomstrede kærligheden op.. Hold kæft hvor jeg pludselig mærkede hvor højt jeg værdsætter og elsker ham. Ikke at den var død og vissen.. Ind i mellem bliver den bare pakket lidt ind i krogen – overskygget af hverdagens hurlumhej, madpakker, vasketøj, skidt i vasken og sure sokker bag wc-døren.
Jeg skal være bedre til at minde mig selv om, at vores børn + den lille undervejs er et lækker stykke frugt plukket af vores kærlighedstræ.. De tanker om, at jeg mister min glans midt i det her hormonvirvar overskygger ikke det vi har sammen. Jep – jeg kan godt blive lidt angst for at miste.. Især Henrik! Jeg tror lige, at jeg vil smutte ud og vaske mit hår, komme lidt pomade på mine sprukne læber og gøre mig kysse klar!
Er det mig, der er for skidt til at huske på de vigtige ting eller genkender I mine tanker? I vores verden er det ikke altid rosenrødt og opstillet… håber ikke jeg har givet jer det indtryk 🙂

18 thoughts on “Påmindelse!?

 1. Jeg sidder her og smiler. Blev helt glad af dit indlæg. Og åh, hvor dejligt, at jeg ikke er den eneste der kan tænke “hvorfor er det altid ungerne…”.

  Og nu vil jeg gå hen til ham min søde mand og kysse ham lide ekstra 🙂

 2. Du dejlige moder! Jeg synes, det er fedt, at du kan se, at kærligheden skal plejes! Jeg er ikke i tvivl om, at Henriks helt specielle smil fra dig, er nok til at gå lige i hans hjerte!
  Det er ikke kun dig, der er hverdags gravid 🙂 Jeg kender det også, men jeg gør bare ikke noget ved det i modsætning til dig.

 3. Hej Maria – he he ved præcist hvad du mener 🙂

  Hej Anne
  Åhh ven, så ved du jo godt hvad du skal I dag… jeg kæmper med at komme frem til Henrik.. med Ida stjæler alt plads… klokken er snart 20 🙂

  Hej Sonnie – fuck de huslige gøremål… de må vente i aften…

  Hej Emma – det er Mette Engel der står for designet..

 4. Det tror jeg mange af os genkender. Jeg er heller ikke verdens bedste kæreste/kone i øjeblikket, men det er netop der kærligheden er. Når de kan kikke på en, som om man er den bedste kæreste/kone, netop når man måske ikke er.

  KH C

 5. Hej Miriam – tak for dine søde ord 🙂 tror også Henrik har godt af mig 🙂

  Hej Frk. Garsdal – det er lidt en lettelse at jeg ikke er alene i det alm hverdagsliv 🙂

  Hej C – und i mellem bliver man bare mindet om det vigtige ikke ?

 6. Nu siger jeg det igen! Send Ida herop. Jeg er sikker på, at hun og Olfrut vil få verdens dejligste krammer og ferie. Så kan du få Henrik og Marie lidt for dig selv 🙂
  Og hvad var det egentligt jeg så skulle gøre i aften?

 7. Hej Christina
  Jeg er en ret ny læser af din blog
  og vil gerne rose dig for dine utrolig bekræftende og ærlige indlæg. Du udtrykker så fint og rammende mange af de tanker jeg selv går rundt med.
  Vh. Lina

 8. Kære Lina – velkommen til 🙂
  jeg prøver at være så ærlig som muligt. Det gør nu også at man står lidt offentlig blottet. Men de ting der rører mig er jeg jo slet ikke ene om. Tak skal du have. Kh C

 9. Hvor er det bare så sandt som det er skrevet…virkelig godt indlæg!
  Og jeg sad og tænkte “det kunne være mig der havde skrevet det” for et eller andet sted, så tror jeg, at vi alle står i den situation engang imellem, hvor det hele er gået i hverdags trommerum, havregrød og vasketøj!

  Det er bare vores PLIGT at huske på kærligheden og hinanden i alt det der hedder hverdag…give hinanden plads og rum og tid, give glæde og komplimenter, overraske hinanden med de små ting, som virkelig betyder noget…give rum til at savne!

  Jeg har taget alle dine ord til mig og vil fra i dag bestræbe mig på at være lidt mere spændende og kærlig overfor min mand, for han er en dejlig mand – det er med at holde godt fast i ham:-)

  Som min bedstemor engang sagde til min mor “Hold fast i din mand, en dag kommer han måske atter på mode!” 🙂

  Ha det dejligt.

  Kh. Malene

 10. Præcis…jeg nikker 😉 Småbørns-familie-hverdags-trummerum overlader ikke meget tid til DIG-&-MIG-ting!!!
  Men KYSSECREMEN (=læbepomade) bliver flittigt brugt – og sådan én skal selvfølgelig ‘afprøves’ hver gang det bliver smurt på læberne…tænk hvis den ikke virkede mere 😉

 11. Det var da et dejligt indlæd. Det rammer os jo lige i hjertet. Ja, det er op til os selv at passe på kærligheden, huske den og arbejde for den! For det HELE kan hurtigt gå op i madpakker, aftensmad, bleskift mm.
  Vi skal huske på hvad de små klap bag i kan gøre. Også selvom det var den eneste opmærksomhed man (eller manden)fik den dag.
  Her hjemme er 2 regler. En aften om ugen spiser vi alene sammen uden børn og der skal altid kysses godnat:-)

 12. Det er dejligt engang i mellem at blive mindet om kærligheden og at man skal huske at pleje den. Jeg er ikke gravid som dig, men i en stresset hverdag kan man godt glemme hinanden selvom der ikke skal så meget til. Et smil – et kys – en kærlig omtanke.
  Tak for påmindelsen – det kunne være, at jeg også skulle finde læbepomaden frem;-)

 13. Det er dejligt engang i mellem at blive mindet om kærligheden og at man skal huske at pleje den. Jeg er ikke gravid som dig, men i en stresset hverdag kan man godt glemme hinanden selvom der ikke skal så meget til. Et smil – et kys – en kærlig omtanke.
  Tak for påmindelsen – det kunne være, at jeg også skulle finde læbepomaden frem;-)

 14. Det er dejligt engang i mellem at blive mindet om kærligheden og at man skal huske at pleje den. Jeg er ikke gravid som dig, men i en stresset hverdag kan man godt glemme hinanden selvom der ikke skal så meget til. Et smil – et kys – en kærlig omtanke.
  Tak for påmindelsen – det kunne være, at jeg også skulle finde læbepomaden frem;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.