Lige nu er det kun spunk, der hjælper. Ynk fra en ellers lykkelig pige

Jeg har det så elendigt, Rent faktisk kan jeg ikke holde ud af være i min egen krop. Måske der har været under optræk? Måske jeg egentlig godt var klar over, at det var der, jeg var på vej hen.
Jeg har så led en kvalme – konstant ligger der et ubehag og lurer – lige meget hvad jeg gør, så kommer den snigende. Bedst har jeg det, når jeg ligger i min seng med hovedet ud mod vinduet (hvilket jo slet ikke kan lade sig gøre).
Jeg prøver at tage mig sammen – jeg er jo ikke syg! Men når jeg putter mig ind til Henrik om natten, kommer det kvalmen snigende. Når pigerne kysser mig farvel om morgenen, prikker den lige til mig. Når Marie spørger om jeg vil tjekke lugten på hendes gane-bøjle – så har jeg med garanti vendt vrangen ud på mig selv. Kropsdufte – af alle slags er jeg så ømfindig overfor. Det er så ulideligt. Hvorhen jeg vender mig, står Mr. Vomit og griner af mig. 
Men jeg er ikke syg. Overhovedet ikke. Jeg er blot gravid og er nu i 10. uge. 
Jeps – måske I bliver overrasket? Det blev vi i den grad også herhjemme for ca. 4 uger sider. Jeg gik og ventede forgæves på at komme i gang med den kvindelige cyklus. Mit system synes at være gået i stå. Eller nej, den var bare i gang med at producere  en anden form for hormoner. 
Graviditets-hormoner. En graviditetsprøve fra Netto kunne bekræfte mine vage bekymringer. Jeg var ved at gå ud af mit gode skind, da de to streger dukkede op. Jeg fes rundt i huset som en syg høne og ventede på, at Henrik skulle komme hjem fra arbejde.
Som jeg har nævnt for ikke ret lang tid siden, så havde Henrik og jeg en pragtfuld sommer. Man kan i bogstavelig forstand vist godt sige, at vi fik koblet os sammen igen efter et år Sleepless i Højby. Det var jo slet ikke planen, at vi skulle connectes so BIG. Det lykkedes i særdeleshed – trods p-ring.
Vi har taget overraskelsen som noget positivt. Det gør vi nu! Skulle vi ikke have dette her barn, så var det fordi vi ikke skulle have flere overhovedet. Det var slet ikke på tale sådan konkret. Vi skulle bare lige vende os til tanken.
Vores bekymring har været; er det mon for tidligt i forhold til, at Ida bliver storesøster, når hun er 2 år og 4 måneder? Hvordan med vores forhold? Kan vi klare en omgang mere uden nattesøvn? Vi synes lige, at vores værste mareridt var overstået.. Men når vi fik rationaliseret over det, så har vi smilende sagt til hinanden; Det kan slet ikke være sådan et søvnløst tilfælde igen. Den brik har vi slået hjem.. !!
Jeg har været sygemeldt hele sidste uge. I morgen skal jeg afsted igen. Jeg håber virkelig, at jeg kan ignorere det værste ubehag. Kvalmen er der stadig, men har ændret sig, så det mere kommer i bølger dagen igennem, men mest er det komprimeret til de sene eftermiddags/aften timer. Så bør jeg jo holde ud på jobbet! Jeg skal bare have lidt knækbrød med tandsmør og en pakke spunk med. Det er klart min redning pt.
Jeg får tids nok timer herhjemme, både før og efter fødslen. Mine graviditeter har ikke været simple. Jeg har tendens til at få veer ganske tidligt i graviditeten, sidst blev jeg sygemeldt allerede fra uge 16. Man kunne knap nok ane en bule på min mave – men jeg mindes med gru, at jeg på arbejdet fik en trekant på min lille strutmave – den første plukve havde sagt goddag. Og er de først begyndt, så skal jeg til at passe på. 
Marie var på vej ud 2 mdr. før termin. Jeg fik klemt ballerne sammen, så hun blev holdt inde til uge. 36. 
Ida kom ud 14 dage før, trods mange besøg på klinikken med stabile veer. Det er åbenbart ikke sådan lige for mig at bære barn. Børnene bliver født små – 2190 – 2460. Måske der er en årsag til at de vil ud før tid? 
Derfor har det altså været lidt en overrumpling at blive gravid, trods prævention. En beslutning, vi ikke selv kunne tage, gav os lige en masse ekstra tanker med i processen. Jeg håber virkelig, at graviditeten vil overraske mig positivt denne gang. 
Efter alle de tanker og overvejelser er vi nu begyndt at glæde os over det lille spir, som vi er ved at skabe. Det bliver så vildt, at vi skal have en til. Tre børn – det er en kæmpe gave. Jeg er taknemmelig – trods en gravidtetskvalme, jeg aldrig har oplevet før.

79 thoughts on “Lige nu er det kun spunk, der hjælper. Ynk fra en ellers lykkelig pige

 1. Hej Christina –

  Tillykke med ups’eren…Haaber at denne graviditet bliver lettere end de andre –

  Take care –
  Patrick

 2. Ej… Stort tillykke søde..:)
  Var godt nok begyndt at savne dig herinde;) Godt at alt er vel – når man ser bort fra graviditetens trælse følgesvend..
  Mange kram
  Anne

 3. Åh jeg har altså bare tænkt SÅ meget på dig! Jeg har været lidt nervøs for om, der var noget galt eller sket noget med baby. Så jeg er ærlig talt lettet søde pige. Ikke fordi du skal have de dumme gener, men fordi du og baby trods alt er ok.
  Det med kropsstank kender jeg. Jeg har det sådan nu, og jeg er ikke gravid! Men mine piller har ændret min lugtesans.
  Og må jeg så tillade mig, at grine min røv i laser over Marie det skønne pigebarn! Hun er da født med den skønneste humor.
  Et barn er krævende for et forhold, det ved alle med barn vist. Men det binder jer også sammen. Det er jo ret smukt, når man ser det, i det lys.
  Og hvis du bliver sygemeldt, så kommer jeg og besøger dig 🙂

  Hov glemte t sige tillykke, men det har jeg vist gjort for et par uger siden 🙂

 4. Stort tillykke, lyder fuldstændig som mig, da jeg fandt ud af jeg var gravid (min test var dog fra Føtex:-)), for det var bestemt heller ikke planlagt. Jeg var bare ikke nået så langt med min p-ring og havde recepten liggende i min pung (derfra beskytter den så åbenbart slet ikke).

  Trods en masse spekulationer og en massiv kvalme valgte vi at se positivt på det og glæder os nu helt vildt. Jeg er nu 20 uger henne (og heldigvis kvalmefri igen) og ved vi skal have en lillesøster til vores lille Ida – som kun er 19 mdr. når hun bliver storesøster.

  Nå, men alt i alt var det jeg ville sige, at nogle gange er det nok godt, at vi ikke kan planlægge og bestemme alting her i livet. Og så ønsker jeg dig rigtig meget held og lykke med resten af graviditeten:-)

  Kh. Mie

 5. Tillykke med rejen :o)

  Ida skal nok klare sig. Karla var 2 år og 5 mdr da vi fik vores Trille. Der er en tilvænningsperiode på et par måneder, men så er alt godt igen. Og Ida har Marie, så det skal nok gå godt. Bare vid, at Mor og far må dele sig, sådan var det ihvertfald her hos os. Far og Karla lavede noget sammen, mens mor kæmpede med amningen….

  Tillykke igen.

  Prøv i øvrigt at købe søsyge armbånd på apoteket, de hjalp mig sidst -og ingefær piller….

  Kh Louise

 6. Jag hoppas verkligen, verkligen att denna graviditeten blir lättare för dig. Enligt min egen erfarenhet så är barn nr tre till en stor glädje, som förälder har man kommit förbi både enbarnschocken och tvåbarnschocken och kan vara helt avslappnad. Jag önskar er alla lycka.

 7. Kæmpe stort tillykke med det lille boblende liv. Håber du må få en ganske fantastisk graviditet 🙂

  og så blir jeg nød til at sige – HOLD DA OP for et baby-boom der er her i blog-land. i hvert fald blandt dem jeg læser 😉

  mvh rie

 8. Et stort tillykke! Jeg kan stadigvæk huske hvor overraskede vi blev da vi fandt ud af at vi skulle have en lille ups’er – men en dejlig Mona pige fik vi 🙂
  Håber du snart kommer af med kvalmen. Det kunne være det hjalp med at spise appelsiner – det hjalp mig…

  KH Edita

 9. At riste dit brød og servere mere ingefærte i Højby kunne måske være incitamentet til at få taget mig det der kørekort?

  Jeg håber din 3’er snyder dig lissom Frida gjorde os og din graviditet ender med at blive god!

  TAK for hyggen idag:)

  KH

 10. iiiih hvor er det fantastisk. Jeg har også forgæves kigget efter indlæg fra dig herinde en uges tid, men nu forstår jeg bedre. Stort tillykke med din graviditet. Dejligt at høre at sommeren nu får evigt gode minder for dig ;o) Vh Anette

 11. Gratulerer så mye!
  Jeg er også gravid for tiden, og avstanden mellom lille K og lillesøster blir bare 20 måneder dersom hun kommer til termin…det blir tøft, men de kommer til å ha så mye glede av hverandre:)
  Lykke til videre med graviditeten! Håper den blir lettere for deg enn de to tidligere!

 12. Rigtig hjertelig tillykke.

  Min oplevelse af at have 3 børn, er at de får så meget glæde af hinanden.

  Så held og lykke med det!

  Glade tanker fra Signe

 13. mange gange tillykke!

  -prøv børnetygge kalk tabletter, de findes i forskellige smag. find den der passer dig bedst. du kan spise alle dem de vil uden der sker noget ved det.
  de hjælper fantastisk, men nogle gange skal der 4-6 stk til.

  smil fra mig-

 14. Nej, hvor er det dejligt for jer, Christina. Ja, altså ikke kvalme, ubehag og deslige, men det spirende liv. Og mig fik du da i hvert fald overrasket! 🙂 Kæmpe tillykke – håber du får det bedre i løbet af kort tid!

 15. Åhr WOW! Troede bare, at du havde travlt med at sy mere fedt tøj… 😉

  Stort tillykke – og så håber jeg, at din nuværende kvalme bliver alt det besvær, du kommer ud for i denne graviditet. Heldigvis er ikke to graviditeter ens 🙂

  Og så håber jeg, at det bliver en dreng. For vi trænger altså til noget inspiration indenfor drengetøjs-genren 😉

  Kærlig hilsen
  Karina

 16. TILLYKKE med at I skal have en lille ups’er!!!
  Jeg kender alt til at man lige skal vænne sig til tanken når de 2 streger viser sig på testen – for vi har 4 børn hvoraf den ældste og yngste er ups’ere og hold op hvor priser vi os lykkelige for at de selv bestemte at de ville til verden 🙂
  Der er 19 mdr mellem de 2 yngste og selvom der er meget at se til og det selvfølgelig er hårdt indimellem, så er det bare helt fantastisk så meget de allerede har ud af hinanden!!!
  Held og lykke med det hele 🙂
  Kh Tina

 17. STORT tillykke 😉 sikke en dejlig nyhed…

  Håber din kvalme snart forsvinder… det er nu da nemmere at fungere uden den følgesvend…

  Er helt sikker på, at I har prøvet det der skulle prøves indenfor “vi-bruger-ikke-natten-på-at-sove” ;-))

  Held og lykke til Jer allesammen…

 18. WOW sikke da et indlæg! Rigtig rigtig stort tillykke til jer alle. Min søn var 2½ da han for nylig blev storebror, og det er gået ret godt. Træerne vokser jo ikke ind i himlen, men det skal nok blive godt alt sammen;) Han elsker sin nye bror, men er træt af at dele mor. Sådan er det vist bare.

  Åh, kvalme. Åh, der er bare ikke noget pænt at sige om det. Det går over igen på et tidspunkt, men det er jo en ringe trøst, når man står i det. Jeg ørlede 8 gange om dagen, da det var værst, så du har virkelig min fulde sympati i det der bræk-snask!

  Mange gange tillykke fra
  Kat

 19. Tillykke Christina. Hvor er det fantastisk.
  Vores første barn sov aldrig og til nummer to havde vi forberedt os på det absolut værste. Men han sov bare… sov, sov sov og sov. Det kan sagtens lade sig gøre! Jeg krydser fingre.
  Da jeg blev gravid 3. gang var det bestemt heller ikke planlagt. Min mand var så uforberedt, at han troede testen var en usb-pind, da jeg viste ham den. Han kunne slet ikke relatere til en graviditet mere. Hi hi!
  Tillykke igen.
  Kh. Malene

 20. Hej søde Christina
  Igen tillykke med det! Trods kvalme og ubehag, angsten for at føde tidligt igen, er det jo fantastisk at der nu ligger en lille bitte baby i din mave!
  Selv led jeg af MEGET kvalme under begge graviditeter, åd tons af salt lakridser og syrlige æbler (så mange æbler at mine tænder tog hårdt skade, men det tog den LEDE kvalme) !!!
  Min første havde også travlt, han kom 8 uger før tid, så med Rose blev jeg sygemeldt fra uge 24 (dog noget senere end dig i uge 16). Men det var lang tid hvor jeg faktisk ikke måtte noget, og slet ikke cykle ned i vuggestuen og hente Max hvilket var et stort savn! Jeg blev tjekket i hoved og røv i min anden graviditet og Rose kom også 14 dage før, og vejede lige omring de 2800 mod Maxs 1671 g.
  Det jeg vil sige med det her Christina er at jeg føler med dig, håber at den klamme kvalme snart letter fra dit indre og flyver ud i en efterårs storm, så du igen kan hygge dig. Og så krydser jeg fingre for at du går tiden ud!!!
  Alle gode gange 3. Næste gang kommer der måske en lille stille hyggelig fræk og charmerende fyr… Hvem ved!
  Held og lykke!!!

 21. Whoop whoop altså! Sikke da’ en god nyhed for jer, selvom det ikke var planlagt! Håber den bette spunk ikke giver kvalme længe, så tiden bliver god 🙂

  Men STORT HIGH5 til jer!

  Knus Maria

 22. Stort tillykke, Christina!! Håber du får en nemmere graviditet denne gang. Glæder mig til at følge ‘begivenheden’ her på bloggen!
  Kh. Malene

 23. Utrolig mange gange tillykke herfra. Vores barn nummer 2 var også en overraskelse, men det bliver det ABSOLUT ikke mindre godt af.

  Ih hvor jeg glæder mig til at følge din graviditet.
  – Katharina

 24. Hej Christina
  Kæmpe tillykke, sikke dog en glædelig nyhed. Og selvfølgelig får I da et sovebarn 🙂

  Jeg har fået værre og værre kvalme for hver graviditet og her 4. gang måtte jeg kaste op flere gange om dagen de første mange uger. Jeg kontaktede derfor min læge bare for at prøve et eller andet…han gav mig to gange akupunktur og måske har tro flyttet bjerge men ingen kvalmen siden behandlingen. Så prøv lige at høre din læge næste gang du skal derop…

  Kæmpe knus og held og lykke med det hele.

  Mette

 25. For pokker da!!! Hvor er det skønt at mennesket ikke altid er herre over naturen trods vores mange anstrengelser 😉
  Nyd hver en kvalme, spis så mange spunk du orker,og pas godt på dig selv.

  Du skal ikke være bekymret over alderen, vores er 16mdr fra hinanden og JO der har været strenge tider uden nattesøvn MEN du ander ikke hvor meget glæde de har af hinanden med så lille alders forskel.

  Ang. kærligheden mellem dig og husbonden…husk på hvorfor i er sammen , at i elsker hinanden og i blot bliver endnu tættere gennem det mirakel i skaber sammen, bær over med hinanden der er lys for enden af babytunnelen. Og ja i får da en lille stille en der sover igennem fra dag 1 ;-))) Ja eller måske endda to?….

  KÆMPE KNUS herfra!!!!

  KH

 26. Allerførst stort tíllykke. Det glæder mig på jeres vegne. Håber snart du får det bedre.
  Og så har jeg brug for at lette mit hjerte. Må jeg godt det? Jeg er også gravid, ved ikke hvor længe, men det er ved at være 5 uger siden jeg tog en fortrydelsespille, der åbenbart ikke var fortrydelse i… Jeg var også hjemme i sidste uge, men det var vist mere psykisk end fysisk. Jeg har 3 dejlige drenge og en mand jeg elsker. Vi havde også en lidt for fantastisk genforeningssommer!! Jeg ved ikke hvad jeg vil. Min mand er 100 % sikker på at jeg skal ha en abort. Vi har ikke plads, vi har ikke råd, vi kan ikke lige flytte til et billigere større sted og få jobs der. Vi bor trangt, allerede med 3 børn. Det hele er et stort NO-GO. Vi er ved at blive gamle, som i rigtig gamle. Men det gør mig så ked af det, at skulle ha en abort. Jeg har oplevet det en gang før og svoret at det skulle aldrig ske for mig igen, prisen var meget høj og det tog mig lang tid at komme over. Men jeg tør ikke selv tage beslutningen og kræve vi får det her barn. Er så meget i vildrede og det ene øjeblik hælder jeg mere til den ene side, end den anden. Det er rigtig rigtig svært og jeg er rigtig rigtig ked af det, flov og ulykkelig. Når jeg kigger på drengene kan jeg jo ikke forestille mig at undvære en eneste af dem??? Sådan en som dem, dog helt sin egen, gror jo allerede inden i mig. Hvordan kan jeg afslutte det lille liv?? Kan jeg leve videre med mig selv bagefter og vil jeg finde ro med min beslutning? Det er så enormt ensomt at gå med selv og manden siger ligesom bare det samme når vi taler. Jeg har jo ikke lyst til at alle skal vide det, men savner i den grad nogen at vende det med. Tak fordi du lyttede og gav mig muligheden for at være anonym. Tak

 27. Kæmpe tillykke!
  Håber du hurtigt kommer dig over kvalmen, der er bare ikke noget værre end den, puha, jeg husker det så tydeligt.
  Vi har 2 år og 3 mdr. mellem vores de to første og jeg vil bare sige som nogle af de andre her, at det kan godt være at der lige er lidt ekstra arbejde den første tid, men det giver bonus, de får så meget sammen – det er i hvert fald det der er sket her i huset.
  Stor fornøjelse med det hele 🙂

 28. Først tænkte jeg “åh nej hvis du ikke er syg hvad er der så med dig?” Men heldigvis er du “bare” gravid – det kunne jo være meget værre! Ønsker tillykke og krydser fingre for at 3. gang er lykkens gang for en bedre graviditet for dig/jer.

 29. Skøn nyhed! Tillykke!
  Du får nok en dreng denne gang, nu hvor du har så megen kvalme:)
  Håber du får en dejlig graviditet. Kan da godt blive en smule misundelig, men jeg er lige begyndt at glæde mig over den frihed det giver, at børnene bliver større (6 og snart 9).
  KH Puk

 30. Jeg har jo allerede sagt tillykke men siger det gerne igen!!! Hvorfor er det bare så uretfærdigt at nogle kvinder skal gennem sådan et kvalmehelvede og andre slipper!!!! Hva´ skal det til for?? Har selv prøvet 8 måneder med bræk og elændighed så jeg LIDER VIRKELIG med dig!!!
  Du ved hvor du skal ta hen hvis du bliver sygemeldt!
  Stort kram
  Line

 31. Kære Christina
  Et STORT tillykke fra mig også! Jeg sender de bedste tanker og håber at du får en dejlig graviditet og at der engang om nogle måneder dukker en lille syvsover op istedet for endnu en lille søvntyran:)

  Og spunk til den lille spunk i maven, god plan:)

  Kram fra Rikke

 32. Jaaah, sådan kan det gå, når sommerhyggen stiger til hovedet og der går humlebi og æbleblomst i parforholdet – men hvilken herlig forårsgave det bli’r – stort tillykke med den lille spire.
  Kvalmen – øv, det er den kedelige del af oplevelsen. Må din snart være pist væk 😀

 33. Stort tillykke til Jer alle!
  Sikken en fantastisk overraskelse 🙂
  Jeg har, som flere andre, også sendt en tanke i din retning den sidste tid, og håbet at alt var vel.
  Rigtig god bedring, og pøj pøj med det hele! 🙂
  Jeg har i øvrigt selv termin om 1 månedes tid, min lille datter er kun 20 måneder og sover bestemt heller ikke optimalt – jeg håber på og drømmer om (ligesom dig) om en lille “sove-baby” 😉
  Kh Louise

 34. Kære søde du!!! Så det var derfor du ikke var der, da jeg ledte efter dig den anden dag, og du ikke kunne komme i går:-)
  Stort til lykke og håber alt det bedste!! Kristine har spurgt om jeg ville holde smykkekurset i mit sommerhus og har slået det op til den 24. Det er ikke for at underminere dig, og nu må vi se om det bliver til noget. Håber du stadig har overskud til at være med. Knus fra Inger Lise

 35. Også et kæmpe tillykke herfra……det er jo helt vidunderligt med endnu en lille een. -Også selvom det ikke just var planlagt….men det er så heller ikke første gang det sker i historien…;-)

 36. Et stort tillykke med den kommende lille ny. Og når et lille vidunder bliver til på trods af lægevidenskabens forhindringer, så må man jo bare tage imod med åbne arme. Og så et lille godt råd, der hjalp mig en del i kampen mod kvalmen; nogle “armbånd” der hedder seaband (eller noget i den stil), de fås på apoteket, og er faktisk bare en ribkant med en plastkugle på der trykker på et akupunktur punkt på håndleddet. Bruges også mod søsyge og lign.
  MVH Charlotte

 37. Tillykke!!!! Du vet jo godt vi har kun 17 månader mellan Salomon Fanny Silke og det er så godt! De leker hela tiden och älskar varandra. När Salomon går till barnehaven gråter hun…Og de somnar sammen! Det bliver så godt, så godt!

 38. Talemåden om, at mennesket lægger planer, og Gud ler, er da vist på sin plads her:o) Et barn opforstret på Spunk og tandsmør kan kun blive en gave til familien og verden – stort tillykke !!!

 39. Talemåden om, at mennesket lægger planer, og Gud ler, er da vist på sin plads her:o) Et barn opforstret på Spunk og tandsmør kan kun blive en gave til familien og verden – stort tillykke !!!

 40. Stort stort tillykke med graviditeten. Jeg krydser fingre for at den må blive bedre end de forrige og at kvalmen snart er på retur…

  Smil, Maiken

 41. GUD – det var fuldstændigt gået min næse forbi, det her!!! Hvor fantastisk!!!! Bare det var mig, suk. Jamen, hvad kan jeg sige – der er 2 år og 3 mdr. mellem vores drenge – og 14 mdr. mellem nr. 3 og 4 – og jeg ville gøre det ‘igen og igen og…’ – det var langt fra så hårdt, som frygtet.

  Et kæmpe tillykke herfra.

  kram
  Trine

 42. Kæmpe stort tillykke, Christina!!

  Ja, så er jeg afsløret i, at jeg ikke læser med her hver gang der er nyt indlæg……
  Tro mig – jeg elsker din blog(!), men netop fordi du er så dejlig ærlig og ofte lukker op for dybere emner, så er det ikke et sted jeg blot suser forbi i hverdagens travlhed.
  Først når jeg har tiden til det, har brygget mig en god kop te og sat mig godt tilrette besøger jeg dig og giver mig tid til at læse dine indlæg siden sidst.

  Hvor er det dog fantastisk, at I skal have et barn mere! Altså lige minus kvalmen naturligvis. Øv øv øv, den pokkers kvalme – nej, hvor jeg altså føler med dig. Jeg KUNNE ikke gå igennem det igen – husker stadig helt tydeligt hvor elendigt man har det.

  Men udover det er det jo en gave med sådan en lille spire 🙂
  Der er 2 år og 3 måneder imellem Rasmus og Bertram og de har simpelthen så meget glæde af hinanden! Jo vist har det da været hårdt. Ikke da Bertram var helt lille, for der var han så nem, men da han blev mobil og et års tid frem – ja, hånden på hjertet – der har man en del at se til og ville ønske man havde et par arme mere, men i det store hele er det jo heldigvis en meget lille del af ens lange liv 🙂

  Stort kram til dig,
  Ulla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.