Krystalhjertet – historien om Mira

I den forgangne uge, hvor jeg lå i min seng håbløst plaget af Mr. Vomit – slugte jeg denne her bog i løbet af ingen tid. Den har ligget på mit natbord sommeren over, men først nu var tiden rette til fantasy. Jeg har aldrig været en læser af eventyr og fabler, men jeg må sige, at historien om Mira, var længe ventet. Jeg er sikker på, at mange af jer har læst historierne om pigen med truwablod? Josefine Ottesen´s seneste bog.

Bøgerne er nu samlet i en voksenudgave – og jeg må sige, at den har levet op til mine forventninger. Jeg kan kun komme med mine varmeste anbefalinger på denne her bog. Den er så medrivende og spændende – og helt vidunderlig læsning.

Bogen handler om Mira, som er født ind i landet Dakjas overklasse – takket være sin mors fornemme slægt. Hendes fars slægt kommer fra det rejsende folk, truwaerne. Der har i årvis hersket fred mellem de to folk, men den ro bliver der lavet om på, da den gamle konge dør. Hadet mod truwaerne blusser op igen.
Den nye Kundskabens Mester, Gidaric, slipper store dæmoniske kræfter løs i landet, som folket forlængst troede og håbede var glemt. Mira står med sit blandede blod i centrum af konflikten. Hun lever blandt sin mors folk, men hvordan kan man samarbejde med nogen, der vil udslette ens anden halvdel? Hvad Mira med tiden begynder at forstå, er at hun har nogle medfødte evner som demonbetvinger. En evne som forpligter.

Jeg har været så grebet af den fortælling og har været skræmt af uhygge og ondskab. Jeg sad midt i denne her historie og fik pludselig associationer til 2. verdenskrig og Hitlers pegefinger på det urene folk. Bogen handler om ondskab og magt i en fantastiverden, men som vi i almene termer udemærket kan nikke genkendende til.

Derudover er det en bog som giver stof til eftertanke. Den stillede i hvertfald mig nogle væsentlige spørgsmål:

 • Hvad skal min historie fortælle? – jeg vælger jo selv, hvad indholdet i min prosa (mit liv) skal være.
 • Hvilke ting vil vi huske/lægge i baggrunden?
 • Bare citatet fra bogen: du kan ikke genkende lykken, hvis du ikke har mødt lidelsen. (s. 36), siger ikke så lidt.
Hvis du vil læse mere om Mira, Krystalhjertet og Mira, så kig ind hos JosefineOttesens.dk.
Bogen her – køb den, læs den, gem den til dine børn. Jeg glæder mig til den dag, hvor Marie er klar til sådanne læsning. Det bliver ganske særligt at læse den igen – med Marie´s ansigtsudtryk foran mig.

2 thoughts on “Krystalhjertet – historien om Mira

 1. Jeg har faktisk kun hørt ros om hendes bøger – det ku være man sku overgi sig.
  Lidt eventyr i hverdagen er ikke at kimse af 😉
  Og Christina… TILLYKKE med dig lille liv i maven. Hvor stort!
  OG hvor jeg dog føler med dig!
  Jeg havde selv BIG TIME kvlame med Anker (som så blev aflyst af en bækkenløsning). Jeg ønsker det ikke for min værste fjende…
  Men… Trøsten må være at det jo går over og at ‘guleroden’ er intet mindre end et mirakel.
  Knus Maren

 2. Det lyder som en stærk bog Christina, med de forfærdelige konsekvenser der kan være ved at have blandet blod i årene, akkurat som på balkan i 90erne.
  God aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.