Hvide løgne er skønne ind i mellem.. Surt opstød!

Jeg blev sgu lidt overrasket forleden dag. Til tider kan folks kommentarer og udsagn give en mega oprejsning. Andres kan få den mindste lille flæbetøs frem.

Min indre tude-tøs viste sit ansigt her i weekenden. Vi har primært mødt en masse positive og anerkendende mennesker, der glædede sig på vores vegne over den lille 3´er. Selvom at det ikke just var planlagt, så er vi altså vildt glade for det skete og glæder os ustyrligt til foråret 2011.
Dog fik jeg en noget træls kommentar med på vejen forleden dag. Sagt på en noget bitter måde, fik vi påtalt, at det sgu da ikke var særlig gennemtænkt, men tillykke alligevel! 
1,4,7 blev mit mod og min glæde reduceret til 0 punktet. Ikke at sådan et udsagn overhovedet ville kunne justere på det faktum, at jeg er gravid, at jeg glæder mig og at nummer 3 er så velkommen hos os alle 4.
Trods det – så blev jeg sgu ked af det.. Dér ville jeg nok have foretrukket en lille hvid løgn. 
Jeg har ikke helt forstået meningen med det særlige gennemtænkte. Nej, det var en upser – altså lige dét knald var ikke gennemtænkt med følgende resultat. Ikke desto mindre, er det en kæmpe gave at få. Vi er taknemmelige!
Er jeg bare for gravid-sensibel eller forstår I min reaktion?
Apropos løgne. Jeg er gået i gang med Julia Lahme´s Sandheder fra en løgner. Den er så opslugende den bog! 
Julia beskriver så indlevende og sprogligt lækkert om, hvordan man til tider lyver overfor sig selv og overfor andre. Kvindeliv, parforhold, fyringer i finanskrisen og om, hvordan man genfinder sig selv, ved først og fremmest at være ærlig og lærer at lytte til sine mavefornemmelser. 
Jeg er så beæret over, at måtte få lov til at tage sådan en hudløs ærlig bid af Julia. Det er så fandens godt beskrevet… Noget vi alle kan nikke genkende til! Det er en god bog! – Jeg lyver ikke!
Bogen kom i butikkerne i fredags… Den kan erhverves her.
Det sjove i denne her sammenhæng var, at Julia i sin introduktion til bogen fortæller om løgne – f.eks. hvor nemt vi smider de små hvide afsted. Jeg tør godt stå frem og sige, at jeg da også har sendt en eller flere af dem afsted. 
Som førnævnt – jeg havde selv foretrukket en løgn forleden dag end sådan et surt opstød. 
Bør man være taknemmelig for den hudløse ærlighed i alle sammenhænge?
Jeg er mega træt lige nu. Hvis det her indlæg slet ikke hænger sammen, så bær over med mig 🙂 

27 thoughts on “Hvide løgne er skønne ind i mellem.. Surt opstød!

 1. Hvis det var mig der havde fået den kommentar havde jeg altså reageret på samme måde som dig. Og jeg er altså ikke gravid ;0)
  Du får et stort tillykke med nr 3 med fra mig ;0))))

 2. Synes det er en underlig kommentar at komme med. Hvad skulle den gøre godt for? Er personen blevet personligt fornærmet over det??Ville personen, at du afbrød graviditeten, fordi den ikke lige var planlagt eller hva?? Sket er sket og i dette tilfælde er det ikke-planlagte jo en lykkelig begivenhed. Jeg forstår ikke hensigten med det sure opstød…some people..arrgghh.

 3. Hey – den lille nyhed var da lige gået min næse forbi! Stort tillykke med endnu en lille skat.

  Ang. den åndsvage kommentar, så er man jo nok lidt sensetiv når man er gravid, men jeg var dælme også blevet mopset.

 4. prutskid hør lige på onkel lidt! Hvad fik mon denne bemærkning frem fra den person? Kan det være misundelse eææer et stik af jalousi? kan det mon være at I er mere modige end hun? Kan det være, fordi personen er bange for at din tid ikke længere er så stor til netop det I har sammen med tre børn?
  Jeg synes bestemt, du skal lade denne person selv beholde lorten. Det er jo nemlig sådan, at vi ofte projicerer vores egne tanker, dårlige samvittighed, følelser etc. over på andre. Jeg ville ønske, at jeg havde været der, for så havde jeg bestemt sagt, at netop dine børn gør verden meget smukkere!

  Og det er ikke en hvid løgn, selv om jeg dog også benytter mig af dem. Hudløst ærlig altid? Nej tak. Vil hellere vide at mine nummer to baller ikke dækker for de tredje baller, selv om jeg godt ved, at det ikke passer 🙂

 5. Ved du hvad….hvis man ikke har noget mere fornuftigt at sige og ikke kan glæde sig på andres vegne, så bør man holde sin bønne. Du skal glæde dig alt det, du vil – uanset om det er planlagt eller ej, så er det fantastisk. Så længe man selv ønsker det og har overskud og kærlighed til en lille ny – og det er jeg slet ikke i tvivl om, at du – og de andre 3 – har, så er det fuldstændig ligegyldigt hvad andre siger eller tænker, men det er tankeløst at komme med sådan en kommentar. Forresten havde jeg også den ondeste kvalme og startede hver dag med en kiks og en tår vand – inden jeg så meget som overvejede at stige ud af køjen – og så ellers spise hver anden time – det holder kvalmen væk (til gengæld kommer der nogle ekstra kilo på..;o))Men man kan klare dagen uden kvalme.

 6. Øv en møg-kommentar! Ingen af mine unger er planlagte, og de fejler bestemt ingenting;) Den anden dag fortalte en veninde, at hun er gravid med nummer 4. Og jeg fik sagt: Tillykke, var det planlagt? Og SÅ skyndte jeg mig at sige undskyld!!!! Jeg blev så flov, og måtte jo forklare, at det er fordi de bor meget småt. Og ved du hvad hun sagde? Hun sagde, at det skulle jeg ikke tænke på, de fleste spurgte FØRST, om det var planlagt, og når hun svarede ja, sagde de tillykke. Virkelig sært, jeg ved ikke, hvorfor det er sådan? Men jeg havde i hvert fald en dårlig smag i munden over mig selv den dag. For jeg MENER jo virkelig bare TILLYKKE! Og ikke andet…

 7. Hej søde Christina. Stort tillykke herfra skal lyde…alle babyer burde være en gave, og det er jeg slet ikke i tvivl om, at endnu én vil være hos Jer….Sikke en dum kommentar du fik, det burde personen have holdt for sig selv. Vi har to guldklumper og overvejer selv, om vi skal forsøge at få endnu en dejlig unge, vi kan knus-elske. For ingen tvivl om, at det bliver hårdt med tre, men ungerne er jo dem, der giver livet mening.

 8. Altså helt ærligt… ja, måske er nummer tre en ups´er selvom jeg egenlig ikke bryder mig om det ord ;-)) for er vores børn det? Nej vel 😉

  I er ikke 16 og 18 år. I har to lækre børn. I har job, hus, bil osv. I er selvforsynende. I er voksne ansvarlige mennesker, gu´ fanden glæder I Jer selvfølgelig til det næste lille vidunder… hvem ville ikke det…? 😉

  Så glem folk underlige kommentarer, og glæd Jer over den kommende tid 😉

 9. Hej

  Det er en rigtig dum kommentar… jeg ved ikke hvorfor men jeg fik den i hovedet af min far…da jeg blev gravid med Monique og kun var 23år..og havde kendt Morten i 1 år… Jeg blev så ked af det… Men er det ikke naturligt at man som par får to skønne unger sammen…at du så har Marie er da bare en bonus.. skal det være planlagt?? skal alt gennemtænkes?? ville det hele ikke blive for kedligt uden sådan nogle skønne overraskelser??? FUCK DET… Du skal bare være glad også lad være med at tænke på den person der sagde det… op med humøret vi har snart weekenden.. stort knus fra mig Sabine

 10. Jeg tror desværre, at det er meget menneskeligt at man lægger for meget mærke til de negative bemærkninger, i stedet for at holde fast i det positive. Men det er bare så ærgeligt, når det nu er så fantastisk en “situation” I står i. Man kommer selvfølgelig længst med ærlighed, meennn lidt betænksom ærlighed er nok at foretrække. Du skal i hvert fald have tillykke herfra !!!

 11. Man må godt være sensitiv når man er gravid. Jeg blev endda sygemeldt af samme grund. Hormonerne rasede og jeg kneb tårer hver gang mine kolleger bad mig om en hånd, fordi jeg bare ingenting kunne overskue.
  Kommentarer som den du har fået bunder ofte, syntes jeg, i at folk har ondt et eller andet sted. Ondt over det ikke er dem der skaber lækre børn eller ondt over andre ting. En tæt veninde kvitterede med et ” Ejg hvor er det pres, alle folk laver unger lige nu, hvad sker der ” da jeg fortalte hende at jeg var gravid. Men, mon ikke også at hun har haft ondt i hendes mangel på familieforøgelse 🙂
  Stort tillykke med maven. Selvom de ikke er planlagt, ender de jo alligevel med at være det mest fantastiske man kunne ønske sig.

 12. Tillykke : ) Gud hvor er det længe siden og hvor er jeg da helt ude af trit i dit liv, men faktum er at jeg ikke kan følge med til at blogge mere i samme grad som førhen, mit hoved kan ikke. Jeg forstår godt du blev ked af det og det er jo også bare usikkerheden omkring det store arbejde man ved børn er der lige kommer frem i hukommelsen igen. Jeg kan godt forstå du glæder dig og jeg ville da ønske jeg kunne opleve de gode tider ved en graviditet, en fødsel og et lille spædbarn igen. Men her er det udelukket og ordnet med et lille snit og det er bedst sådan. Men jo….jeg forstår skisme godt du glæder dig og I glæder jer og bliv ved med det!

 13. Hej Christina
  Jeg forstår godt din reaktion!!! Den kommentar synes jeg ikke har nogen steder hjemme!
  Jeg synes det er sejt at du skal have dit 3. barn. Og jeg bliver både fristet og afskrækket ved måske selv at skulle hoppe ud i en 3. er. Det bliver da så super hyggeligt med en til i huset!!!
  God weekend til dig og din familie (den er jo lige om hjørnet)

 14. Jeg er rigtig glad på jeres vegne, Christina, børn er fantastiske og man bare ikke få for mange, det med de små hvide kommer ganske naturligt, når vi skal berolige de dejlige børn, får de altså tit en lille hvid, med det er absolut ikke farligt dette her, eller der er ingen af de fisk du er bange for i vandet her, jeg kunne blive ved med eksempler.
  Tillykke med den lille ny, og rigtig god dag.

 15. Altså, jeg var også gået i sort, hvis jeg havde fået så træls en kommentar med på vejen. Hvis man ikke har noget godt at sige, så hold dog mund! Synes jeg. Nogen gange sker der ting i vores liv, som vi ikke har planlagt og de viser sig at være smukke, fantastiske og helt rigtige! Så glæd dig over det lille nye liv i din mave, din heldige kvinde 🙂

  Kærligst, mette

  PS Jeg har læst en del Josefine Ottesen højt for mine piger fra de var ca. 10. På den måde har vi delt de gode historier. Klem

 16. Et kæmpe stort tillykke her fra mig med den store kommende begivenhed! Jeg syns det er skønt og er det ikke bare sådan, at alle vores dejlige børn er de største gaver her i livet?? Jeg venter selv nr. 2 her til november og jeg glæææder mig..og er meget spændt og lidt nervøs på samme tid (kan jeg mon bære det store ansvar som følger med?? Pludselig er der jo HELE 2 STK KRUDTUGLER!!!!!:-)

  Sikke en upassende kommentar du har fået med på vejen…jeg syns ikke du er gravi-nærtagende, slet ikke…jeg ville også have været ked af sådan en fesen kommentar…hvide løgne er gode så længe de ikke sårer andre – hellere en hvid løgn end at fyre en kommentar af, som bevidst gør andre kede af det…for det må vedkommende da have været klar over at du ville blive!!!

  Endnu engang tillykke med jeres fantastiske nyhed – og skid på resten…visse mennesker forstår bare ikke at glæde sig på andres vegne…det er deres eget liv der er for fattigt!

  Kh. Malene

 17. Rigtig hjertelig tillykke.

  Hvad sker der lige for den person.
  Den kommentar hører bare ingen steder hjemme.
  Det der ikke er særlig gennemtænkt i denne sag, er da den kommentar personen kommer med.

  Uanset om det er en ups eller planlagt, så er barnet jo velkommen, når man som jer er nået til den beslutning at der skal være et 3. barn.
  For hvis I nu ikke havde villet det, så var det jo ikke sikkert at I havde delt de oplysninger om en evt. abort.

  Du er på ingen måde gravid-sensibel, for sådan tror jeg også jeg ville have reageret.

  Rigtig mange knus og kram,
  held og lykke med graviditeten.

 18. Hvis der var noget der ikke var gennemtænkt så var det sgu da den kommentar!!
  Forstår ikke når mennesker har behov for (og holder på deres ret til) ALTID at udbasunere deres umiddelbare tanker eller meninger uden at tænke på modtagerens følelser.

  I øvrigt finder jeg det dybt underligt at have en negativ mening om en anden kvindes graviditet??!! Hvad i alverden har det med hende at gøre?
  Kan godt forstå det ramte dig.

  Tsk tsk – ryst det af dig, Christina og bliv ved med at GLÆD dig over det mirakel der er blevet jer skænket.

  Kram U.

 19. Et barn ER en gave, ALTID. Man fortryder ikke de børn man får, kun dem man ikke får.
  Selvfølgelig glæder I jer, og det skal I bare holde fast i.
  Tankeløshed og misforstået “ærlighed” kan I ikke bruge til en skid, så GLEM den torskedumme bemærkning, I står hverken til regnskab eller skal have andres velsignelse.
  Jeg var også blevet lige dele ked og gal!
  God weekend. Bare det var mig, der havde spirende liv i min mave 🙂
  KH Pialouise

 20. Jeg forstår udemærket din reaktion, og jeg tror nu ikke det er fordi jeg selv er gravid og venter et vinter/forårsbarn. Her var det planlagt.

  Vi fik en kommentar: det var tidligt! Jae altså, den kommende storesøster når at blive 2½, for mig er det ikke tidligt – jeg er klar og mener bestemt at jeg har overskud til at elske 2 børn, så for mig er det ikke tidligt.

  Tillykke med graviditen, planlagt eller ej, så er det også for mig en fantastisk gave at få et barn 🙂

 21. Ærlighed er en gave – men det er barmhjertighed også 🙂 Sandhed (for den hænger jo sammen med ærligheden) kan blive ulidelig hvis den står alene. Man er nødt til at koble den med lidt kærlighed til det andet menneske, hvis en meninger skal gøre godt.
  Og nogle gange, så er det bare bedst at holde sin kæft! Og andre gange ville man ønske det var det, man havde gjort…Jeg tænker, vi jo godt ind imellem selv kan høre vi kom galt afsted.

 22. EN BÅDE DUM OG UFØLSOM TING AT SIGE! Som flere andre har nævnt i deres kommentarer, så tror jeg også, at vedkommende viser en snært af jalousi….din graviditet har rørt et ømt punkt hos vedkommende…og det er bare rigtig synd, at det skulle resultere i sådan en ond bemærkning. Tillykke herfra…børn er en gave…de behøver ikke at være planlagte, bare de er ønskede :o)

 23. Nogen gange bærer livet én steder hen, som man ikke selv havde planlagt. Det ville da være både trist og tungt hvis alt skulle være så gennemtænkt. Det er da om at gribe de gaver livet giver en! Stort tillykke med jeres lykkelige omstændigheder 🙂

 24. Hej min kære

  du må ikke tage det tungt men forstår dig!! Det var skam gennemtænkt måske ikke af jer men af noget højere 🙂
  Dessuden skal livet ikke altid gennemtænkes, jeg tror på at lykken i lige så stor grad skal findes i det skæbnen bærer med sig.
  Intet kan overgå det i har i vente og det skal absolut ikke nagles ned til et alligevel, tror du forstår hvad jeg mener 😉

  Kæmpe knus herfra

  KH

 25. Det var da en rigtig stupid bemærkning, som ikke havde noget formål. Det er ikke dig, der er noget galt med !!!

  Jeg har også en enkelt kommentar fra min 2. graviditet, som jeg aldrig har glemt, og som jeg ikke vil nævne her. Men for h… da hvor er nogle mennesker dog dumme. Uh hvor jeg bliver helt graviditets-irriteret bare ved tanken 😉

 26. Sikken idiotisk bemærkning! Osse selvom det var en “ups’er” så bliver eens glæde over en graviditet (når nu man har valgt at få barnet) sgudda ikke mindre af dén grund.

  Vores første var osse i dén grad en ups’er og nu har vi 3 og er ovenud lykkelige.

  Nyd din graviditet og del glæden med de andre 3. I har fortjent det og så lad dumme menneskers endnu dummere bemærkninger “gå lige igennem”!!!

  Knus herfra
  Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.