Næsten færdig med Ida´s hule

Ida har allerede indtaget sit værelse med største velbehag. Hun er blevet så glad for sin nye seng. Hendes putteri, både om dagen med også om natten, var hele vovestykket værd. Hun fiser rundt på værelset nu – mere end før, og putter sine dukker under dynen. Ind i mellem finder hun lige sin klud og lægger sig til rette på dynen. 
Selve sengen har jeg malet hvid. Det passer ligesom til resten af rummet – så er hensigten at farverne skal puttes ind via udsmykningen etc. Jeg kan godt lidt, at der er ro i rummet.. Det skal lige siges, at jeg er så imponeret over jer andre, som kaster jeg ud i farverne, når I “gør det selv”. Jeg synes det er vildt flot.. men jeg er sådan en bangebuks, når jeg selv skal kaste mig ud i samme. 
Jeg holder mig til det “kedelige” og er på den sikre side.. 
Oven over hendes seng har vi bevaret en hylde. Den giver alkoven et ekstra hygge. Væggen kan nemlig godt syne stor i forhold til sengen. På hylden står der nogle bøger og hendes Ella – elefanten som passer på hende om natten. 
På billedet neden under kan I se, hvad jeg skulle bruge Bungalow papiret til, som jeg spurgte efter midt i sidste uge.
I IKEA kan man købe de her “samle selv” kasser, som egentlig er lavet af krydsfiner. Jeg har her tapeseret siderne med det fine papir og samlet dem til sidst. Det giver kasserne et helt personligt præg. Jeg har fået bestilt papir i flere farver, så jeg kan lave 4 kasser mere.
Når vi nu ikke længere har et skab til at smide tingene ind i, så er det lidt nødvendigt at finde alternativer. Kasserne vil blive brugt til bleer under puslebordet, strømpebukser og legetøj. Og så ser det smadder godt ud samtidigt.  
Ida bruger stadig puslebord. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg pakkede det væk i Marie´s spæde tid. Men hendes hylder er slet ikke til at undvære. Det står også inde på hendes værelse. Jeg har faktisk været ret glad for det her puslebord. Jeg synes ellers, at de kan fylde og være kedelige at se på, men det her er jeg ikke træt af endnu. 
På væggen ved siden af har jeg sat en wallstickers og hængt uglerne op, som Ida en gang fik i gave af Rakel.
Jeg prøver at give jer et indtryk af Ida´s lille værelse. Jeg kan ikke finde ud af at tage billeder af hele rummet, men jeg håber at give jer et glimt af, hvor bette det egentlig er. Jeg tror, at det max er 6 m2. Så det har været lidt et puslespil at få det til at blive nyttigt og hyggeligt.
Her er lige en lille billedstrøm af resten.
Ovenover en hjemmegjort uro. Man kan alt med stofrester og grønlandsperler. Den har hængt i vinduet siden hun blev født.. Der hører dén nok til.
Billedet under – det er en gave fra Onkel Anne – hun lavede den specielt til Ida. Den passer også på hende om natten. Ida kalder den Olle. Den hedder egentlig Olfrut – men det kan hun slet ikke udtale. 
For at fylde lidt tomrum op inde i sovekassen, så har jeg købt denne her wallsticker hos Dimaria. For det første, så er jeg nok en smule overtroisk – men det gamle vers her har min Mormor sunget for mig, da jeg var helt lille. Jeg forstod ikke helt hvad hun sang, men det gør jeg nu. Hvis jeg på en eller anden måde kan få “mormor” ind i Ida´s univers, så var det den vej. Det betyder meget egentlig. 
Den passer også helt perfekt ind i hullet her. Inde hos Dimaria kan man købe de fineste wallstickers. Shoppen er i hvert fald et besøg værd.
Der er noget fedt ved selv at have udtænkt denne her løsning. Hendes værelse vil have været så tiny, så det ikke ville have været særlig hyggeligt at sidde på gulvet og lege. Der ville ikke have været gulvplads.
Nu er der plads til et lille bord og to stole, hendes lille bogkasse på væggen med hendes bøger og klodser. Alt i alt er der blevet en sammenhæng i rummet. Det mest hjertelige er, at Ida elskede det fra 1. dag.

Så hvis du står med samme problem og du har mulighed for at ødelægge jeres gamle indbyggede skab, så kan jeg kun anbefale at lave en alkove. Den seng er blevet så hyggelig. Det har klart været det hele værd. Vi kan indtil videre godt undvære skabspladsen. Til den tid, hvor ungernes tøj fylder for 3, så må vi udtænke os en anden plan.
Det eneste jeg mangler lige nu er noget belysning inde i sovekassen. Jeg har læst mig frem til, at lyskæder skal man holde sig helt fra. At de kan være noget så farlige for børnene. 
Så hvis I har nogen forslag er de meget kærkommen.

15 thoughts on “Næsten færdig med Ida´s hule

 1. Nej hvor er det bare blevet fint! Jeg er vild med den søde vallsticker med aftenbøn over sengen..jeg har, på Oscars værelse, en lille skytsengel i glas, som hans moster har lavet…jeg kan godt lide tanken om, at nogen/noget passer på vores skønne små guldklumper om natten:-)
  Det er et rigtig dejligt værelse, meget hyggeligt og med et helt personligt touch:-) Godt gået:-)
  Kh. Malene

 2. Hej – hvor er det blevet et fint og hyggeligt værelse – med nogle gode løsninger på de pladsproblemer de fleste af os kender alt for godt.
  Hvis i kan li Barbapapa – så prøv at kigge på degladeunger.dk. der er nogle super lamper som står på en “fod” og lader om dagen og når man løfter den op lyser den rigtigt fint og blødt (den bliver ikke varm – super til hyggelampe i sengen – og til at lege hule) mine piger har en hver og vi er meget glade for dem – der er heller ingen stik som de små fingre skal have fat i for at lade lampen op. Der er også en lyskæde på siden – den skulle heller ikke blive varm (men den har vi godt nok ikke prøvet af – endnu 🙂 ).
  Tusind tak for din skønne blog – læser med, men er ikke god til at få kommenteret – selv om du ofte rammer lige i hjertet.
  Ha en dejlig dag.

  Hilsen Rikke

 3. Nej, hvor er det blevet fint. HVor ser det hyggeligt ud. Jeg kan godt forstå, du er vild med det puslebord. Det er sjældent, men smukt.
  Gider du komme og indrette mine drenges værelse lige så fint? 🙂

  Jeg bliver nødt til at tjekke de wallstickers ud.

  Jeg har ingen idé til belysning, for jeg kan slet ikke finde ud af at hygge sådan. Men jeg er selv dybt afhængig af bløde omgivelser ved sengen. Derfor falder det mig ind, at jeg tror, jeg ville have syet et par søde puder til hoved- og fodende af sengen, da de “overgange” let virker så kantede og rå på mig.
  Hm, giver det mening, eller lyder det fuldstændig fjollet? 🙂

 4. hvor er det bare blevet lækkert. jeg ville sådan ønske at jeg var ligeså kreativ-…. og dessuden elsker min datter på 3½ alt med prinsesserne, så hendes værelse bærer præg af det! 🙁

 5. Super sødt værelse.
  Ikea har nogle rigtigt søde lyserøde blomsterlamper hvor man små fingre ikke har mulighed for at komme til den varme pære. Min datter har en og hun er rigtig glad for sin.

 6. Hold op, hvor er det blevet fint, Christina!
  Er helt pjattet med den seng og med digtet over den. Især fordi det har en dybere betydning for dig – det kan jeg godt lide.
  Knus Ulla.

 7. Sikke et dejligt værelse I har fået lavet til lille Ida. SÅ hyggeligt!

  Vores Ida har denne lampe over sin seng – den giver et helt perfekt godnatlæsningslys og så er den genial fordi der ikke kan komme pilfingre ind til pæren: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/30128813

  Jeg er ikke så vild med frøer, så jeg har sat noget andet papir på. Jeg er sikker på, at du nok skal finde noget pænt der kan pynte på Idas værelse… ;o)

 8. Hej Christina,
  Så applaus mht. indretningen af værelset. Det ser supergodt ud og er vildt inspirerende 🙂
  Lækkert!!!

  Kh Anne

 9. Meget hyggeligt og flot. Jeg kan godt forstå at hun er glad for det værelse. Nu skal jeg også snart i gang med MindsteDatters værelse. Og det er endda endnu mindre end dit. Så jeg får et problem med indretningen. Så jeg må have hjernecellerne i blød.

 10. Jamen Christina, hvor er det blevet hyggeligt! Jeg havde slet ike set det fine indlæg før nu. Hun er en heldig kartoffel hende ida, selv om der nu er tis i sengen! Hygge med hygge på, dejlige farver, skøn stemning og hold op en masse detaljer. I har haft travlt.
  Stort Knus!

 11. Super sødt værelse – hvem der bare var en lille fis og boede der 🙂
  Jeg er også helt vild med den lilla wallsticker med træet og æblerne ved puslebordet. Må jeg spørge, hvor du har fundet den henne? Kan ikke finde den på Dimaria…
  Vh. Eva – som er meget inspireret og betaget af dine ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.