Hæklede firkanter – på den "nye" måde

Jeg er ikke kommet videre med disse firkanter.. jo måske I kan se, at jeg har fået hæklet en lille fin hvid kant omkring dem? Jeg mangler nu bare at få dem hæklet sammen. Teknikken har jeg fået forklaret, jeg kan bare have lavet en del flere, inden jeg kaster mig ud i dén udfordring.
Jeg er vildt grebet af de her firkanter.. de er så tilpas anderledes og kære – Oldemor firkanterne har man set utallige gange. Disse her er lidt mere “flower” agtig.. Lige i min ånd!
Mange har spurgt mig, om jeg ikke ville dele opskriften med jer. Jo selvfølgelig vil jeg det.. Jeg er ingen hækle-haj – men jeg prøver mig lidt frem. Den største hjælp for mig var Sys Fredens “hækleskole”. Den er klart en anskaffelse værd, hvis du er på begynder stadiet som jeg.

Altså – her starter du….. Slå 5 lm op – hæft med km til ring.

1. omgang.    

1 lm, hækl 8 fm ned om ringen, slut omg med 1 km i begyndende lm. (koral farvet)

2. omgang.    

3 lm, # 2 lm, 1stgm i næste fm #. Gentag fra # til # omgangen rundt, slut med 1 km i 3.  begyndende luftmaske med blå. = 8 buer. (det danner den korale blomst – se billede herunder med nål)

3. omgang.  

Hækl om hver bue: 1 fm + 1 hstgm + 1 stgm + 1 hstgm + 1 fm, slut omgangen med 1 km i 1 fm. (se billedet herunder hvor nålen sidder)

4. omgang.

3 lm, #3 lm, 1 fm i stgm i midten af af næste stgm (sort nål), 3 lm, 1 fm i næste stgm, 3 lm, 1 stgm imellem de 2 fm imellem to bladbuer (grøn nål) #, gentag fra # til # endnu to  gange, slut med 3 lm, 1 fm i næste stgm, 3 lm, 1 fm i næste stgm, 3 lm, 1 km i 3. begyndende lm med gult. (se billedet herunder)
5. omgang.
#3 lm, 2 stgm i samme lm som km blev hæklet i (sort nål), hækl 4 stgm om hver af de næste 3 buer (grønne nåle), 3 stgm i hjørne-stgm (sort nål) #, gentag fra # til # omgangen rundt, slut med 4 stgm om hver af de sidste 3 buer, 1 km i 3. beg lm med hvidt.1
 
6. omgang.
1 lm, hækl ned gennem de bagerste maske-lænker, # 1fm + 1 lm + 1 fm i næste m (hjørnerne), 1 fm i hvert af de næste 14 m (langs siden) #, gentag fra # til # omgangen rundt, 1 km i begyndende lm.
—————————————————————————————————-
Jeg tager forbehold for fejl – jeg er ikke totalt inde i hæklerier – jeg har dog forsøgt mig at give opskriften videre – måske er den slet ikke til at forstå? Den var for mig ret bøvlet at kode, så derfor har jeg prøvet at lave billeder undervejs i beskrivelsen. Måske forvirrer det mere end det gavner?.. Vend tilbage, når I har prøvet den af.. 🙂 Så vil jeg justere ind, hvis der er nogle rettelser 🙂
God fornøjelse..

6 thoughts on “Hæklede firkanter – på den "nye" måde

 1. Tusind tak, fordi du vil dele fremgangsmåden med os:)
  Kan også godt lide, de er oldemorsagtige på en ny måde. Dem skal jeg klart afprøve!
  K.h. Tina-glad læser af din blog

 2. Hej Christina!

  Tusind tak for din DIY, måske er det disse, der skal bringe mig ud af min kreakrise :-). jeg skal i hvertfald helt klart prøve dem af.

  Din farvesammensætinig er iøvrigt skøn!

  Kh. Mette

 3. Tusind tak for det Christina…:) Sødt af dig.. Din DIY er gemt – for den skal bestemt prøves af EB (efter brylluppet) – lige nu er tiden lidt knap…;)
  KH Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.