Anderledes firkanter til ny make-over

Jeg har haft gang i hækletøjet her i ferien. Jeg er blevet lidt bidt af det igen. Jeg er ikke særlig god til at hækle, men jeg fornemmer, at det ligger bedre i mine hænder efterhånden. Jeg har arbejdet lidt på disse her firkanter. De er lidt mere tvistet end Oldemor-kanterne. Jeg har ikke haft et mål med dem, men da jeg sad og prøvede dem af og lærte teknikken – det skulle blive til en pude. Jeg skal bare lige lære at hækle kanterne sammen.. Er det simpelt?

Det er lidt sommerhus agtigt med hæklede puder. Er det ikke? Jeg tænker bare, at det vil være super med sådan én til Ida´s værelse.

IMG_4303

Her efter ferien har vi været lidt kreative med Idas værelse. Hendes rum er virkelig ikke særlig stort. I typiske 60´er huse er der ikke brugt mange kvadratmeter på værelserne – i vores er værelserne nærmest sparet væk. Det var nu også vores betænkelighed, da vi købte huset, men fællesarealerne og de små nicher blev vi forelskede i ved første øjekast. Men lige nu er der ikke plads til meget på Ida´s værelse. Hendes tremmeseng fylder ret meget.

Vi har haft besøg af “vores” snedker mandag formiddag. Vi har en masse gamle møbler, som han så fint har ordnet i stand igen efter mange år på lofter etc. Han er sat på opgaven at lave alkove/seng i hendes skab. Vi har tegnet og brainstormet på skabet. Vi synes, det kunne være en kanon fed løsning. Det vil blive rigtig hyggeligt med seng i skabet.- hyggelig og tøset. Problemet vil være løst, der bliver god plads til leg på gulvet.
Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på det, når vi kommer hjem igen fra Sverige.

Til hendes nye make-over kommer der til at være hæklede på puder og et hæklet sengetæppe. Men er der nogen af jer der ved, hvor jeg kan finde en opskrift på en hæklet kæmpe mariehøne? Mon jeg kan finde ud af det? Sådan en har jeg selv haft, da jeg var lille. Og det vil passe så fint på gulvet som en skammel/pude til at sidde på…

16 thoughts on “Anderledes firkanter til ny make-over

 1. HEj Christina,

  Det ser da super fint ud det du har hæklet der.
  I må have en rigtig god tur til Sverige. Glæder mig til at ses igen.

  KH Kristina

 2. Halløj. Du skal da ikke sige, du ikke er så ferm til at hækle.. I så fald har du haft stor held med de der firkanter! De bliver da en skøn pude. Klø på med mariehønen:-)

 3. Det blir da spændende at se det nye værelse. Jeg følger med på sidelinien. Min lille datter på 2 skal snart have lavet sit værelse om fra “baby” til “lille pige”. Og måske kan vi udveksle idéer…

 4. Har ikke nogen opskrift på en kæmpe mariehøne, men kan sige at jeg plejer at hækle mine firkanter sammen med kantmasker. Og så efter samme princip som når man syr patchwork sammen; nemlig først at hækle dem sammen til lange baner og derefter hækle disse sammen. På den måde undgår du at det bliver skævt.

  Vi bor også i 60’er byggeri og trod 160 kvm. er det nogle forholdsvis små værelser – og med nr. to på vej der til at starte med skal dele værelse med den store så er vi vist også ude i noget køjesengs-agtig løsning – men det er der jo alligevel lidt tid til endnu at udtænke en plan for.

  God ferie.

 5. Sikke lækre firkanter – dem er jeg helt vild med!!:)
  HVad hedder de? OG hækler du efter opskrift, så jeg kunne være heldig at gøre dig kunsten efter…?;)

  Sikke dejligt inspirerende indlæg at få samlet op på efter lidt ferie – det er altid en skøn oplevelse at kigge ind til dig;)

  Knus Anne (som også er tvilling – og altid har kørt samme nummer som dig.. Masser af projekter – knap så mange afslutninger..)

 6. Ser rigtig fine ud…
  Og jo sommerhusstemning og perfekte til et pige værelse.
  Go ide med alkove, så hun får mere plads…
  Mine børn sover i alkover – fordi vi virkelig ikke har særlig meget plads… Ku være jeg skulle indni dig/jer i dem en dag 😉
  Knus Maren

 7. Jättehärliga. Salle har ett virkat täcke från sjuttiotalet på sin säng…I love it…själv tänkte jag också lära mig virka lika snyggt som min mormor gjorde, men när jag försökte blev det bara en liten…ja, det blev väl kanske en liten mask eller nåt…

 8. Min mor har den der bog fra 70’erne med de 2 børn i skoven. De møder pindsvin, slanger og en kæmpe mariehøne så vidt jeg husker…i hvertfald har jeg opskrifterne, for ALT er hæklet i total 70’er look.
  Scanner og sender snarest.
  Min mor har lavet andre størrelser i Mariehønen også.
  Var der nogen der sagde “Ok nu forstår jeg hvorfor Karen har et krea-liv”?

 9. hvis du finder en opskrift på en kæmpe mariehøne, så må du simpelthen dele den med os andre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.