Sommerferie?

Den første uge af vores sommerferie er sat af til praktiske gøremål. Når man køber et gammelt hus, som vi har gjort, så vil der altid være noget at renovere på. Jeg synes hele tiden, at der er projekter, vi kan tage os til.
Denne sommer har vi prioriteret vores vinduer. Eller i hvert fald at komme i gang med dem. Sidste sommer trængte de også meget, men der havde vi Ida, som slet ikke sov, så vores energiniveau var kun til ferie og afslapning.
I år er det tiden. Henrik er nok primus motor på projektet. Ida er ikke glad for larmen og hænger os i skørtet. Så jeg har ligesom trukket mig lidt. Jeg tager mig af ungerne – Henrik arbejder. Så må vi se hvor langt vi når, ikke?! 
Det slog mig lige nu, hvor jeg lægger et billede ud af Henrik. Det er rent faktisk sjældent som i ´næsten aldrig´ at jeg blogger om pomfritten. Han eksisterer altså! Her med tungen lige i munden – og i dyb koncentration. 
Heldigvis ser ikke alle vinduer sådan her ud. Men på bagsiden af huset er der tre sektioner, som virkelig får vind og vejr lige ind. Det ser håbløst uoverskueligt ud. Vi har nemlig rigtig mange vinduer – med sprosser. Plejer man ikke at sige, at det man falder for, ofte er det man først bliver irriteret over? (Altså når man snakker kærlighed, ikke? Det er totalt ude af kontekst når jeg forbinder det med vinduer!)
Vi faldt for vores hus pga. vinduerne og alle hyggekrogene. Jeg vidste dog godt, hvilken opgave det var at pudse vinduerne. Havde dog slet ikke forestillet mig, hvor mange timer man skulle ligge i renoveringen.
Har I også gang i en masse projekter her i sommeren?

8 thoughts on “Sommerferie?

 1. Puha… det lyder bekendt…
  Vi er selv igang med vinduerne – på 2. år… Sidste år skulle vi giftes, så der var tiden ikke til at blive helt færdig og i år har vi slet ikke været hjemme… men mon ikke vi når det… planen er forsiden af huset skal være færdig i år, så må bagsiden vente til næste år…

 2. Ja planer om projekter er der altid nok af med eget hus.
  Vi valgte at skifte alle vinduer og døre for et par år siden til træ/alu – så heldigvis ingen vedlighold der mere.
  I sommerperioden er det haven som står for tur – én ældre tilgroet have, hvor visse områder trænger til oprydning og genopbygning. Og havedrømme er der masser af!
  til efterår/vinter er det igang igen indendørs med renoveringen.
  Jow, jow masser af projekter!

 3. ENDELIG fik vi set lidt til din undercover Pomfrit 😉

  Kender kun alt, alt for godt det der med ældre hus. Renoverer på niende år på vores…
  Heldigvis var de gamle vinduer i så dårlig stand at vi valgte at skifte dem ud. Det har givet en hel række år uden vinduer der skulle males. Nu nærmer tiden sig dog, og jeg frygter det værste. Sikke et pillearbejde.

  Så, du. Skynd dig ud med et glas iskoldt at drikke, så han ikke overopheder og pludselig nægter at male :o)

  KH Karina

 4. Det må være skønt, at kunne gøre den slags selv.
  Vores hænder sidder bare alt for forkert på armene til den slags, og eftersom vi ikke sidder med fede direktørlønninger og kan betale os fra arbejdet, har vi efterhånden erkendt, at det der med at flytte i egen bolig aldrig bliver en realitet.

  Kærlighed og vinduesprosser? Den sammensætning har jeg så aldrig draget før. 😀

 5. Herligt billede af din mand, i dyb koncentration med tungen lige i munden… bor selv i boligforenings lejlighed, så er der noget ringer jeg bare. Smart når man ikke selv har hænderne skruet på, til “den slags” ting ;-))

 6. Lykke til med oppussnings prosjektet – forstår helt hvordan du har det… Jeg eier selv en leilighet og hele min sommerferie går til å pusse opp kjøkkenet! Etter 2 uker med byggerot er det deilig å se at det snart går mot slutten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.