Forstår ikke en hatfis!

Min kære kusine sad i fredag og legede med hendes Iphone. Hun tog et billede af Ida og manipulerede vildt med det. Anderledes billede af hende modtog jeg for kort tid siden..
Men det er slet ikke dét, indlægget her handler om. Jeg har brug for jeres hjælp i forbindelse med telefonvalg. Jeg har en elendig telefon, som løber tør for strøm konstant. Så hvis jeg skal investere i en ny, så vil jeg rigtig gerne være med på bølgen.

Jeg ønsker mig nemlig en Iphone eller en smartphone. Jeg er bare vildt i tvivl om, hvad jeg skal vælge. Har I nogen præferencer hvad angår disse ynder?

Jeg skal gerne kunne bruge den til:

 • at modtage/sende mails.  
 • Kalender
 • Ind i mellem bruge internette
 • Lydbøger/Musik.
 • Er der et kamera lige ved hånden, gør det jo heller ikke noget.
 • Og selvfølgelig alt der omhandler telefoni.
Det er jo rene små computerer – men hvad er bedst til prisen?
Den værste hurdle jeg er kravler over er abonnements priserne. Jeg fatter minus, når jeg kigger mig omkring. Så derfor spørger jeg jer – hvad bruger I – og hvordan fungerer det? 

23 thoughts on “Forstår ikke en hatfis!

 1. Efterhånden er jeg også blevet overbevist om at min gamle driftsikre Nokia skal udskiftes med en smartphone. Så mit dilemma er om det skal være en HTC Desire eller en iPhone. Var først overbevist om sidstnænvte, men HTC Desire er også vildt lækker, kan de samme features og kan købes til god pris på Telmore. Men designet ved en iPhone is to die for?

  Så jeg følger lige den feedback du får…

 2. Hvis jeg havde råd ville jeg vælge en iPhone, men det størtste problem ved den, synes jeg, er at man skal binde sig til et abonnement. Jeg har selv telmore, og er fantastisk glad for det, kan styre det helt som jeg vil, men de har desværre ikke iPhones. Tilgengæld kan man købe (relativt) billige mobiler med deres såkaldte “håndjern”.

 3. Manden og jeg har invisteret i hver vores HTC. Og jeg er rimelig tilfreds – batteri levetiden kunne være bedre. Den holder ca 2 dage og er for lidt synes jeg.
  Men jeg synes den er smart, der er 7 “skriveborde” på skærmen som man kan bladre mellem og have forskelligt indhold på dem alle. F.eks. kamera genvej, mail, sms og meget andet.

  Jeg kan selvfølgeig også gå på nettet og får besked når der er en ny mail til mig.

  Hvis batteriet holdt bare dobbelt så længe fik den 5/5 stjerner af mig, men den må nøjes med 4/5 🙂

  Jeg kan godt li appels design, men jeg synes det er alt for begrænset og lukket, det bryder jeg mig ikke om og vil derfor aldrig anskaffe mig en iphone.

 4. Hej Christina.

  Jeg ved ikke rigtig om jeg er den rette til at give råd her, for min nye mobil er kun tre dage gammel i skrivende stund, men:

  HTC Wildfire er lige blevet frigivet hos Telmore, og jeg er allerede superglad for den. Menuen er nem at lære, funktionerne er mangfoldige og sms-systemet er superbt.

  Ingen minusser so far. Måske kun at mine fingre er lidt “pølsede” til touch-screen´en – men dét kan HTC vel ikke klandres for 😉

  Du kan se et billede af den inde hos mig, hvis det er…

 5. Hej
  Her i april fik jeg en iphone og jeg må sige det er den bedste telefon jeg nogen sinde har haft. Jeg syndes den er super nem at finde ud af.
  Ang.
  Email: er på samme måde som på en com.

  kalender: er nem, det eneste der mangler er uge nr.

  Internet: kan komme på alle internetsider.

  Musik: fungere som ipod.

  Lydbøger: har jeg aldrig prøvet.

  Kamera: Super godt. Tager gode billeder er hurtig. mangler zoom, men kan hente et gratis zoom program.

  Telefoni: nem at ringe fra

  sms: nem at sms fra.

  Jeg kan kun anbefale en iphone.

  Håber du vælger den telefon som passer dig bedst.

  God søndag aften

  Hilsen Mette.

 6. Hvor cool med jeres svar.. jeg selv er lidt begejstret for Iphone – men jeg skal selvfølgelig kigge mig mere omkring.. Nu mangler jeg hit ang. abonnementer.. Uha -jeg er en koldbøtte til det der!

 7. Hej Christina

  Vær opmærksom på at den nye Iphone udkommer i slutningen af denne måned. Jeg har planer om at anskaffe mig en, men kan godt “nøjes” med den der er på markedet nu, og håber derfor at den bliver lidt billigere om et par måneder, idet folk måske hellere vil have den nye…
  Hvis du vil have den nye, så tror jeg du skal være opmærksom på om der er ventelister allerede nu. Jeg var inde i en Telia-butik i Odense forleden, og sælgeren mente at der ville blive ventelister osv, som da den første kom ud… Meeennn mon det bliver så slemt denne gang? Synes den store wow-effekt har lagt sig ;o)
  Held og lykke :o)
  Vh Majbritt

 8. Har en HTC, den fungerer utmerket. Som alle andre hadde jeg også lyst på en iPhone, men har i mange år kjempet iherdig mot å bli dratt inn i reklamens sug med diverse i-produkter da jeg slett ikke liker bindingene ved kjøp av musikk på iTunes.

 9. CBB har Iphone uden abonnement – mener de koster ca 4000 kr og så kan du selv sammensætte den aftale/abonnement du har behov for ;o)

  Kh Lizet

 10. Hej Christina

  Jeg skal ikke give så mange råd ud i mobiltelefoner/ i phone, men vil gerne anbefale dig den guide vedr. taletid/abonnementer på mobiler, som du finder lige under “billige-rejser” på den hjemmeside jeg linker til.

  Og orienter dig/gerne på siden om der er andre reklamer, I finder interessante og dermed tjekke linkene ud. Pengene fra siden går udelukkende til godgørende formål.

  Faldt over din blog for en uges tid siden og følger lidt anonymt med endnu. Skønne unger. Skønne billeder og en helt eminent evne til at formulere dig.

 11. Sofie og mor, hvis du opdaterer din IPhone via ITunes, skulle den gerne kunne zoome. Jeg opdagede det forleden. Der kommer en zoomemulighed frem, når du trykker forneden på det billede, du er ved at tage.

  Jeg er glad for min IPhone. Har den store af dem. Bemærk at et par af selskaberne kun sælger den 16 gb billigere.
  Den er en strømsluger alt efter, hvad man bruger den til, og man kan ikke optage en telefonsamtale på den, hvilket for mig er et problem.
  Og så går den meget let i stykker, når man taber den.
  Disse ting skulle dog være forbedret i den nye, der kommer lige om lidt.
  Den har et super nemt design, også for folk, der ikke har Mac i forvejen.
  Jeg kender ikke til den anden type mobil, men ved jeg vil vælge en IPhone igen næste gang.

 12. Heysa Christina!

  Jeg har overtaget en meget lidt brugt HTC fra kæresten.
  Og jeg er vildt glad for den.
  Jeg er en supernørd, hvad angår teknink og it.
  Men jeg kan bruge både internet og diverse på denne tlf.
  Det smarte ifølge Nicolas, er at denne tlf. synkroniserer med google. Dvs gratis og ret let GPS, når du kører.
  Gratis applikationer, som forskellige brugere lægger frem på google.Jeg har fx lige hentet noget, som hedder cardiotrainer (gæt selv, hvad det er)
  Mulighed for synkronisere den med dine kontakter i en evt. gmail….
  Und so weiter…..

  Jeg er meget glad for min.

  Tror den kostede ca. 3500,-

  Og så har jeg et Oyster mobilabonnement på den.
  Det betyder:
  gratis internet hele tiden.
  gratis sms’er
  og 49 øre i minuttet i taletid.

  Håber du kan bruge det til noget 😉

  Kh
  Kristine

 13. Jeg har købt en iPhone igennem Telia, og er meget glad for telefonen og tilfreds med abonnemanget. Du kan selv sammensætte dit behov, og afbetalingen på telefonen er uden ekstra omkostninger og renter. Er absurd glad for den, og bruger den vildt meget. Du kan opdatere den model der er ude nu, så styresystemet er nogenlunde det samme som den der snart kommer. F.eks kan kameraet nu zoome, og du kan lave mapper og andre smarte features. iPhone er helt klart den du skal vælge, hvis du spørger mig. Er du i forvejen til mac?

 14. Jeg har haft abonnement hos TDC i mange år, og de forhandler ikke Iphone. Derfor købte jeg sidste år en HTC. Det er en god telefon med mange muligheder, men du skal nok være lidt mere nørdet, hvis du køber HTC og skal have max ud af dens muligheder. For 3 uger siden fik jeg en Iphone. Den er nem at gå til, og jeg er så glad for den.
  Held og lykke 🙂

 15. Hej Søde

  Iphone….uden tvivl. Den virker som man tænker, så der er ikke noget at lære.
  Og alt er godt på den.
  Lige frac design til funktioner.
  Mangler kun zoom i camera (det kan downloades)
  Ingen ugenumre i kalender…
  men er det et problem?

  Hører bunker at musik og lydbøger.
  Helt ny verden at man ikke skal medbringe sin kalender overalt.
  Og så optager jeg film af pigerne.
  Super sjovt at se bagefter og kanon kvalitet.

  Har vlagt et abonnement med net og fritelefoni. Betaler o,34 pr. opkald men ellers gratis i en time før et nyt opkald.
  Telefonen var includeret i abonnementprisen. Det var billigst sådan. SMS’er betales særskilt.
  Den går lige i hjetet, den iphone.
  Vil aldrig have andet end forbedringer af den.

 16. Iphone er fed.
  Man behøver ikke binde sig mere – se fx Bibob.
  Ulemoen er at netlydbog (bibliotekernes lydbøger) ikke er lavet til Iphone. Grrrrrrrr!

 17. Tusinde tak for jeres godt råd.. jeg tror lidt at jeg pejler lidt mod en iphone.. henrik har lige fået en HTC – den er lækker, men jeg forstår slet ikke af manøvre rundt i den… Jeg kan så bare ikke finde ud af om jeg skal vente og købe den nye eller om jeg skal købe den gamle billigere…? Ang. abonnement så har Henrik bibob – det har jeg slet ikke tjekket ud endnu…

  Men klart jeg skal have tjekket abonnement landskabet mere ud!

  Tak for hjælpen.. 🙂

 18. Tilslutter mig alle rosende ord om iPhone. Kan ikke leve uden min!
  Ang. abonnement har jeg også haft telmore før, og været glad for det, men har nu abonnement hos 3, og de har en god og hurtig internetforbindelse, som jeg synes er vigtig, når man bruger telefonen til net, mail osv.
  Jeg gave 1000 kr. for min iPhone og er bundet i et halvt år til at betale 600 om måneden i abonnement. Herefter koster det 300 om måneden. Håber du bliver glad for din iPhone:)
  KH Puk

 19. Jeg har en iPhone! Og når du først har fået en, så kan du ikke undvære den. Den kan alt. Og bruger den til alt:

  – checke mails
  – læse blogs (har dejlig stor skærm, så man rent faktisk kan læse på den)
  – søge nemt og hurtigt på nettet (fordi den er nemmere at skrive på end så mange)
  – høre musik i bilen
  – se videopodcasts (fra DR) når jeg trænger til en pause
  – YouTube til børnene
  – læse nyheder
  – læse Facebook
  – checke vejrudsigter
  – synkronisere kalender med PC
  – finde ud af hvor jeg er, når jeg ikke selv kan finde ud af det
  – regnemaskine
  – købe musik
  – høre (live) radio
  – opskriftbog
  – optage lydfiler med børnene
  – spil til børnene
  – tegnefilm til børnene

  Mange af de nævnte ting kan man med næste alle nye telefoner, men iPhone vinder KLART i brugervenlighed og tilgængelighed af programmer (de såkaldte apps).

  Jeg bruger den HELE tiden. Jeg ved altid hvor den er og har den ALTID på mig (sådan havde jeg det ikke tidligere med min telefon, men den kunne jo heller ikke alting!). Jeg har et flex-abonnement hos Telia, som er sammensat efter mit forbrug i de første 6 mdr (bindingsperioden), så nu betaler jeg langt mindre (ca. 270 kr/måned).

  Min stemme går derfor til iPhone.

 20. Jeg har ikke nogen erfaring med smartphones, så det kan jeg ikke udtale mig om.

  Men jeg kan se at rigtig mange kommenterer det med zoom-funktionen. Som lidt af en kameranørd bliver jeg altså nødt til at påpege at det er de færreste telefoner som har optisk zoom (hvis overhovedet nogen?) – de har kun digital zoom, og det svarer til at beskære billedet på sin computer senere. Så det er ikke et minus hvis kameratelefonen ikke kan zoome 🙂

 21. Jeg har en Samsung Galaxy S2, og det er den mobil jeg har været mest glad for gennem tiden.
  Hvis jeg havde råd købte jeg en samsung Galaxy S4.
  Brugerfladen er intet mindre end fantastisk.
  Jeg har i øvrigt købt et ekstra batteri, som bor i min taske, så jeg aldrig skal spekulere på at løbe tør.
  Jeg bruger min mobil til snak, sms, mms, tager billeder, nettet, facebook, ebay.

  Min kæreste har en Sony Experia Z, og den er også virkelig god og brugervenlig.

  Jeg havde en HTC WIldfire S, og den hadede jeg efter kort tid.
  Selv om jeg havde købt ekstra sd-kort til den var der ikke plads til en skid, apps, billeder mm.
  Og den var dræbende langsom.

  Jeg har en ven der er mobil sælger, og han sværger til Samsung.
  Iphone giver han ikke 5 flade øre for. Der er for meget bøvl.
  De gange jeg har haft en i hånden, har jeg følt at jeg stod med en småbørns tablet.

  Jeg vil lige gøre opmærksom på at du ikke kan få mange af de populære apps til Blackberry.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.