Røverdatteren

… Ida burde have været døbt Ronja.. Hun har et eller andet over sig.. Noget vildt. Hvis jeg skal tænke mig rigtig godt om, så tror jeg mere, at jeg ville omdøbe hende til “Rumpenisse”. Hun minder nok mere om en af de væsner, som i Ronja Røverdatter-historien fiser rundt og grynter; “Voffor gør hun sådn? – Voffor gør hun sådn? Vorfor dé?” Kan I huske historien?

Ida er konstant vild i håret. Jeg forsøger virkelig at få hende til at se yndig ud. Men spænder og hårelastikker bliver flået ud af håret, inden jeg overhovedet når blot at overveje at sætte dem i. Jeg kan godt glemme alt om de fine pagehår med sløjfe. (Selvom at jeg giver det lidt tid endnu – blot i håb om).

Men hold kæft jeg er vild med hende. (Selvfølgelig – hun er jo min) Men idag, da jeg kom sent hjem fra job, står hun dér og tager imod mig i døren. Med et kæmpe smil – de to hugtænder sidder allerede fast i låret på mig. Mit hjerte falder bliver fyldt til bristepunktet. Hun står der totalt forhutlet og med skidt i hele hovedet – og er bare så glad for at se mig…

Jeg bliver med det samme trukket ud i haven – boldene trækker. Jeg fanger hurtigt kameraet. Jeg prøver nok mest af alt at forevige min følelse i maven. Den fanger I slet ikke tilnærmelsesvis derude – men jeg prøver…

Om ikke andet – jeg kan vise jer hendes sommerdress – som jeg fik lavet færdigt i går. Jeg har ikke nået at købe sommertøj til pigerne endnu. Stoffet ligger jo herhjemme, så jeg skulle bare sætte tid af til det. Det er ret fint med de små shorts under tunikaen. Projektet bliver nok primært at få syet stumpebukser, shorts og mamelukker. Hvis der er nogen af jer, der evt. har forslag til en sød strop-kjole uden smock, så leder jeg med lys og lygte efter en ny stil?

18 thoughts on “Røverdatteren

 1. -Det er helt latterligt så fjoget jeg kan blive… men det er jo moderkærlighed BIG TIME… Ja – livet er skønt.. når de opfører sig ordenligt og efter bogen.. Griner

 2. Samme her. Hun er for RÅ-LÆKKER. Og fin fin fin i tøjet. Kan godt forstå dine stærke følelser. Nogle gange kan man drømme sine piger små igen. Lige den der alder…..
  Og samtidig elsker jeg de er så store at de kan en masse selv.

  God weekend lige om lidt.
  Ville jo gerne have set hende vågen forleden, men nej….
  Knus

 3. Hej Karen – jeg regner jo med, at du kommer forbi snart igen.. Ellers pakker jeg bilen og kører mod Silkeborg/Århus og hygger med Wenche, dig – jeres familier og ikke mindst børn.. så tager jeg krudsuglen og flæserouladen med 🙂

 4. Lækker lille sveske:-) Og jo jeg kan både følge din forestilling om rumpenissen, og dine fantastiske mor-følelse. De er sgu så fantastiske…..
  Lækkert sommertøj, vil du afsløre hvor du har mønstret til tunikaen fra?
  Klem Maria

 5. Lige præcis. Jeg ELSKER mine unger – når de sover sødt…hahaha!
  😉
  Hvordan får du den der fede ‘råhed’ over billederne??? Det gør det lækkert og nostalgisk!
  …og kommer du på Karen/Wenches kanter, så kan jeg afsløre at min lille by hedder Sorring og ligger på vejen mellem Århus og Silkeborg – hvis du skal en tur indenom genbrugsbiksen 😉

 6. Hende der kunne jeg også sagtens blive helt tosset med. Altså så hun rammer lige i hjertekulen. Jeg er nemlig totalt pjattet med børn, der ikke er vandkæmmet og artige. nej giv mig børn med selvstændighed, så er jeg klar som onkel Anne 🙂

 7. Hej Christina….Ida er det perfekte navn til en lille vildbasse, hvor er hun dog charmerende.

  Min Ida er på nøjagtig samme måde – i øjeblikket kæmper jeg med overhovedet at få noget tøj på hende….hun løber rundt i bar r.., med troldehår og møgbeskidt i ansigtet 🙂

  Kh. Mette

 8. Hun er da yndigheden selv – netop fordi hun er lækkert børnebeskidt og et stort livsstykke:-)
  Fantastiske billeder!
  – og børnetøjet, jeg må ønske mig det i stor størrelse;o)

 9. For fanden da, hvor er hun sød…pris dig lykkelig for den lille Ronja Røverdatter…yndige , ensartede prinsesser uden skidt i hovedet, er der tusindevis af!

 10. Hej søde C.

  Dejlige pige!!!

  Apropos mønster til sommertop har jeg lige fået fat i denne:

  http://www.fjoelner.dk/vismonster.asp?vare=15086&la=dk

  Så fin, enkel og uden smock!!

  Kh den anden C.

  Ps Hvis bekræftelsesord er “skede”… ej vel? 🙂 godt nok meget åbenhjertigt at skrive det her, men synes godt nok det var lidt for skægt og åndsvagt med det samme at få associationer til noget der nok ikke lige hører hjemme her i den pæne blogland 🙂

 11. Hejsa – hvor er hun alts bare bedårende på den fede måde. Min Sofie er også en rigtig lille fræk troldepus – og jeg ville ikke ha det på nogen anden måde. Elsker at hun er helt sin egen, og allerede nu har sin menig om hvad man vil og bestemt ikke vil. Det har sin charme!

  Skønt tøj – sidderselv og er ved at bestille nyt liberty så jeg kan komme i gang!

  jeg har et fint mønster på en kjole/spencer uden ærmer. du må gerne skrive til mig så kan jeg sende et billede af hvordan modellen ser ud. hvis du kan li den tagner jeg gerne et mønster over og sender til dig.

  kh vibeke

 12. Ih, hvor er hun lækker. En rigtig lille guldklump. Og selvom du er hendes mor, ka’ jeg godt forstå du er vild med hende, – jeg synes du har “fanget” fornemmelsen i maven…!
  Sommerkjoler…med strop….jeg er selv i tænkeboks..så jeg glæder mig til at se hvad du finder på.
  Tak i øvrigt for en altid lækker og inspirerende blog.

 13. Ej hvor er det pudsigt ! Jeg har også en datter der hedder Ida, men hun er blevet kaldt Rumpenissen siden hun lå i maven og lå og dansede rumba 🙂
  Min rumpenisse er så absolut heller ikke til spænder eller andre former for pynt – selvom hun nu er stor nok til at plage lidt om det i butikken, for derefter at nægte pure at få skidtet i håret .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.