Ohh Caesar – DIY detalje på dine bukser

Jeg har fundet mine bukser frem fra sidste år. Mine yndlings liberty bukser – jeg elsker bare deres Caesar print. Jeg kom i den forbindelse til at tænke på, at det jo er samme mønster, som på mine brune fløjlsbukser med Libertylommerne. 
Det gode ved at have et smadder fint snitmønster til et par posebukser er, at man kan bruge det på mange forskellige måder – og få flere forskellige bukser ud af samme snit. Her er et eksempel.
Hvis du har sådan mønster liggende, som du har brugt mange gange – netop fordi det er din yndlingsmodel, men er totalt træt af den samme nuance med f.eks. rib i taljen, så lav om på udtrykket og lav smock i taljen eller fast linning.
Hvad du ikke kan se på billederne her, så har jeg lave smock i taljen. Det har jeg gjort således;
Da jeg klippede delene ud efter mønstret, tilføjede jeg 2 cm ekstra sømrum til alle 4 dele i siderne. På den måde får bukserne ekstra poseeffekt, men du er dog også sikker på, at du kan få bukserne op omkring rumpen, efter at du har syet smock.
I længden har jeg fra hoftelinien målt 16-19 cm længde op mod taljen + 2 cm til ombuk. Det gør, at du kan lave din smock ca. 12-15 cm bred (alt efter ønske) og undgår at få buksen trukket op i rumpen. Det kan vi ikke lide vel?

På den måde har mine efterårs/vinter fløjlsbukser med vanlig rib i taljen fået en ny og særdeles dejlig pasform, som passer ideelt til de tynde lækre bomuldsstoffer, som er i butikkerne lige nu… Det er smadder nemt og en fin detalje. Hvis du ikke kan sy smock endnu – så kig ind til Lis – hun har lavet den fineste smock-syvejledning.

11 thoughts on “Ohh Caesar – DIY detalje på dine bukser

 1. Åh ja, Christina. Jeg elsker sørme også den blå caesar – SÅ flot enkelt mønster og fantastisk dybde i både den blå og den turkise farvenuance.

  Fine bukser også og godt tip med at ændre på linningen. Det gør jeg selv med mit tulle-bukse-mønster til pigernes bukser. Det er jo også ganske nemt at skifte fra alm taljehøjde til en baggy/hængende model på den måde.

  KH Helle der synes, det er skønt, du er på en kreativ bølge her på bloggen for tiden! 🙂

 2. Hej Helle
  Jeg synes faktisk, at det er lidt fedt at finde på nye måder at bruge sine mønstre på.. nu skal jeg snart kaste mig ud i at lave dem selv 🙂 Det må blive det næste..

  Jeg er ret glad for mit syværelse i øjeblikket.. Jeg bliver så inspireret, når jeg piller i mine stoffer.. 🙂

 3. Hej Chrístina.
  Syntes bukserne er super fine – er ikke kommet igang med at sy til mig selv endnu. Er lige nu igang med de haremsbukser du lavede sidste sommer (efter diy fra lis), til Marie og hendes veninde. Glæder mig til at se resultatet.. Håber de bliver lige så lækre som dine gjorde, men det skal vist en del held til for mig – har ikke helt de samme egenskaber:-)
  God aften, Betina.

 4. Hej Betina – du skal bare i gang.. Jeg kan godt forså at du har kastet dig ud i haremsmodellen – den er bare så fin… håber du viser dem fra på bloggen … Kh C

 5. Jeg syns den buksa var såå fin, og så ser den utrolig deilig ut å ha på! Men jeg skjønte ikke hva smock var før jeg klikket meg videre til Lis…hihi, det er jo det vi kaller vaffelsøm! Har hørt at det skal være latterlig enkelt, selv om det ser litt avansert ut, og gleder meg til å prøve det! 🙂

  Ønsker deg deilige sommerdager!

 6. Hejsa Miri – takkelak skal du have…

  Hejsa Guro – tænk når jeg læser norsk og især svensk fanger jeg også mange ord forkert.. så aner jeg ikke hvad de betyder og forstår tekster på underlig måde – lige indtil der går et lys op for mig.. 🙂
  PS – prøv det smock af!!

 7. Sikke nogle lækre bukser! Jeg har længe overvejet at sy et par med smock til mig selv, men frygter at de bliver stramme i maven så min mommy-tummy kommer til at hænge ud over buksekanten…:-S
  Bliver de ikke stramme i maven?
  Kh Rikke

 8. Uh ja – caesar – totalt yndlings Liberty print…love it, love it, love it 🙂

  Dine bukser er skide skønne, Christina – mindre kan ikke gøre det 🙂

  kram,
  Trine

 9. Hej Christina.

  Jeg kom tilfældigvis forbi din blog og hold op hvor er du bare kreativ og virkelig dygtig til at sy:-)
  Hvis det på nogen måde kan lade sig gøre vil jeg meget gerne bestille et par posebukser og et par haremsbukser? Syer du også tøj til små drenge i str. 1-2 år?

  Du må meget gerne kontakte mig på: marie.hansen41@gmail.com

  Tak for smuk, underholdende og levende læsning:-)

  Mvh. Marie Wedel

 10. Hej C. Ih, hvor nogle skønne bukser! Så er der dømt sommer 🙂
  Hvilket mønster bruger du? Min graviditets mås kunne godt lige bruge sådan et par baggy bukser her de næste 4 mdr. ;o)
  Håber ellers alt er vel. Jeg har fulgt lidt med på din blog, selvom jeg selv har været lidt fraværende, og jeg nyder altid dine indlæg!
  Nu er jeg tilbage på bloggen, ved symaskinen og generelt bare tilbage til mit gamle friske jeg, så det er super dejligt!
  Kram U.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.