Hvorfor lige…

… Rappedikke?

Jeg er blevet tagget af Helle – fra En fugl i hånden. Helle fortalte sin historie om, hvorfor hendes blog fik det særlige navn. Og kastede spørgsmålet videre til 3 andre bloggere.
Jeg tror faktisk, at vi alle har en lille historie om vores blog-navn. Hvis I har lyst til at høre min, så læs videre.. Den kommer ikke til at omhandle den lille And fra en Pixi-bog – som Lis en dag spurgte til..

Jeg har en far – ligesom alle jer andre. Min far er bare en af de ganske særlige – på mange planer.
Min far har været min faste stolpe hele mit barndomsliv. Min mor har haft meget svært ved at leve op til mor-rollen, trods det, fik hun hele systemet narret til at hun selvfølgelig skulle have fuld forældremyndighed over mig. Min far stod meget imod – men uanset hård strid modvind – blev han.
For at gøre en lang historie kort, så tør jeg ikke gisne om, hvor jeg havde været henne i livet, hvis jeg ikke havde haft ham.

Jeg tror så i sidste ende, at det der har holdt ham oppe har været hans lette sind. Eller sin finurlige – ret platte – humor. Han siger mange latterlige ting, mange uforståelige meningsløse ting – ikke desto mindre noget jeg har moret mig over siden – ja meget tidligt i mit liv. Et af de mange volapyk ord er Rappedikkedak. 


En sommer da vi sad i haven – gik han selvfølgelig og råbte Rappedikkedak. Pludselig slog det mig – det er da dét mine klude skal hedde. Det er da et anderledes tøjmærke – og nu med særlig betydning for mig!
Det blev dog kortet ned til Rappedikke. Jeg har været omkring mange navne. Men intet har ramt mere plet for mig end det.

Men hvor lige at vende tilbage til Helle og hendes vildt inspirerende blog. Har I været forbi hendes “giveaway”? Hos Helle kan man være heldig at vinde gavekort – hele tre stk – til Ankerliving.dk. Jeg har lige brugt for meget tid på den lækre netshop. Der er så meget lækkert derinde…

Læs mere om konkurrencen hos Helle – og kig omkring hendes blog som oser af retro. Jeg har været så heldig at møde Helle IRL. Hun er en meget levende og spændende pige. Hun er sprængfyldt af gode idéer og vildt interessant at lytte til. Jeg er ikke i tvivl om, at det fornemmer I hurtigt surfer rundt hos Fuglen i hånden.

Rigtig god dag i blogland.

9 thoughts on “Hvorfor lige…

 1. Jeg syntes også Rappedikke er et fantastisk navn, og at der så ligger en særlig historie bag, gør det kun bedre;-))
  Tina – som læser hvert et indlæg fra Rappedikkes hånd. Tak for dem;-)

 2. Hej Christina
  Sikke en dejlig og hyggelig historie!
  Herhjemme er det faren i huset der har det med volapyk og underlige hjemmeopdigtede udtryk. Måske vores børn engang kan fortælle en historie som din…
  Jeg har været nysgerrig for at høre forklaringen på navnet, og nu kom den.

 3. Historien passer rigtig godt til din måde at blogge på! Det rørte mig meget, så meget at jeg fik gåsehud, da jeg læste om din far. Skøn mand, du er en heldig datter!

 4. Hej C.. tak for historien bag Rappedikke.. jeg havde også tagget dig i denne leg, da jeg også var nysgerrig hvad der låg bag navnet. Sikke en skøn far og heldig du er at være hans datter..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.