Mandag i "mindfulness"

Kender I det, at dagen bare starter ud af røven til?

Jeg var ellers godt på vej på job på jern-hesten og med “morgenholdet” på P3 i ørene. Vejret var bare så lækkert til at cykle i. Jeg havde også fart på! Synes i hvertfald selv, at jeg var sej!

Lige indtil jeg punkterede..

Henrik, min redningsmand, kom og hentede mig! Prinsen i den røde traktor.. (citroën).

Men ved I hvad? Mit humør forblev heldigvis godt! For jeg havde nemlig lært, at tankerne styrer meget af ens humør og generelle holdning. Jeg kunne ellers godt have blevet sur som en muggen-ost, blive rødspættet af raseri på brystet og hive min vejrtrækning og puls i vejret.. Jeg har nemlig temperement, skal jeg sige jer. I den grad – så slemt, at jeg ind i mellem kan have svært ved at styre det. Og en punktering kunne sagtens have væltet mig af pinden!

Men den super spændende erhvervspsykolog Josef Guldager, som jeg var til foredrag ved i sidste uge, talte meget om positivpsykologi og mindfuldness.

SKIDE SPÆNDENDE..

SÅ jeg besluttede, at det flade dæk og dét, at jeg kom 20 minutter for sent på job, ikke skulle ødelægge mit ellers super godt maj humør! Nej nej – jeg prøvede seriøst at vende mine tanker til noget rart.. selvom at jeg kunne have ødelagt både cykel og fod på et splitsekund og kyle min taske i grøften. Men jeg styrede mig.. Dyb indånding og tulipaner for min nethinde! Glad og rolig fik jeg mødt mine kollegaer.. Jeg er meget imponeret over mig selv.

Meget alternativ og low down er jeg blevet!! (he he) Totalt i zen!

Psykologi fra dén vinkel, finder jeg lidt spændende. Jeg ønsker mig af bøger indenfor emnet: Mindfulness – af Charlotte Mandrup, eller Mindfulness i hverdagen af samme..
Og så lige – Nuets kraft – Eckhart Tolle – det irriterer mig, at jeg ikke har fået den hjem endnu!


Hvis I undrer jer over mine bogønsker  – jeg har snart fødselsdag 🙂

13 thoughts on “Mandag i "mindfulness"

 1. Hold op hvor er du bare sej. Jeg har selv gået til Mindfullness i næsten 2 år, og må indrømme det er nu ikke altid det lykkes mig, at stoppe op og trække vejret dybt og bare tænke positivt;0) Hatten af for dig.
  Forresten en rigtig fin blog du har;0)

 2. Synes i den grad også du er sej! Jeg er også blevet stor tilhænger af mindfullness-tankegangen – rart er det, når man føler, at man SELV styrer tankerne og ikke tankerne, som styrer én!

 3. Altså – nu skal jeg jo ikke lyde høj-hellig.. jeg famler mig frem.. men som Malene skriver, så er det skide spændende at være herre over sine tanker, så de ikke tager over og man står det og dvæler i arrigskab over den skide cykel.. det kunne have ændret hele min ellers gode dag… jeg bør indføre det efter mine uhyggelige drømme.. de styrer mit humør for vildt 🙂

 4. Uh der kunne jeg også godt være gået hen og blevet lettere hidsig, hvis det var mig..:)
  Måske man skulle læse lidt i de bøger? Kender slet ikke “konceptet”.. Måske de skulle på min snarlige ønskeseddel også..;)
  Nyd aftenen…
  Kh Anne

 5. Hej Christina,

  Jeg kender heller ikke til “konceptet” Mindfulness.
  Men jeg har et lille “mantra”, som lyder: Jeg bestemmer selv, om jeg vil være glad.
  Og med den sætning i baghovedet, er jeg blevet rigtig go’ til ikke at lade mig påvirke af andres humør og ting jeg alligevel ikke kan ændre på.
  Et andet ordsprog jeg også ofte tænker på er:
  Giv mig sindsro
  til at acceptere de ting
  jeg ikke kan ændre,
  mod til at ændre de ting jeg kan
  og visdom til at se forskellen.

  Nå, jeg blev lige grebet af stemningen… Jeg ville ellers bare fortælle dig, at jeg har lånt dit billede af Kunstfabrikken. Jeg håber det er ok.

  Kh. Lonni

 6. Dygtig pige! Det er nemlig så sandt, at positive tanker kan styre en uden om og ud af irriterende episoder. Jeg er selv meget glad for Morten Hecksner fra kognitiv gruppen i Århus. Charlotte Mandrups bøger har jeg og hun har ikke lige gjort “det” for mig. Men vigtigheden er jo også at træne hjernen og sindet til at tænke positivt og ikke lade sig knækket af et fladt dæk 🙂

 7. Ja, det er fantastisk, når man kan rykke så meget ved selv selv, blot ved tankernes kraft.

  For et års tid siden skrev jeg faktisk en artikel omkring mindfulness og strikning. – det hænger sammen. Og når man kan strikke sig igennem sådan noget, så kan det da ikke være mere perfekt.

  Håber dog alligevel for dig, at dagen i dag ser lidt lysere ud, trods alt. 🙂

 8. Super indlæg, jeg har givet mine 5 børn en mindfulness cd til afslapning (fra min kusine Ane Gildberg psykiater og mindfulnessmentor). Den er kanon. Jeg underviser efter mindfulnessprincippet, så jeg kan klart tilslutte mig.Du skriver dejligt!! God dag kære Rappedikke;0)

 9. Hep hep for selvkontrol…. 😉 Flot klaret!
  Og inspirerende mennesker findes der heldigvis masser af (se jo blot hérinde !!!)… Nyd dagen – i højt humør…

 10. Hvor er det fedt, at I giver jeres besyv med.. ind i mellem kan jeg godt føler mig lidt alternativ med de tanker.. Men jeg synes virkelig, at det er en spændende tankegang.. jeg kunne virkelig godt bruge det ind i mellem, – IKKE AT LADE MIG STYRE SÅDAN AF TANKERNE.. jeg tænker lidt over Lonni´s kommentar – at man virkelig påvirker hinanden.. også i negativ sammenhæng.. og det er jo dumt at få ødelagt ens humør.. men det kræver sin mand at vende den…

  Tak for jeres ord.. kærligst fra C

 11. Dette er en rigtig interessant artikel, tak for det. I øvrigt har jeg lige stødt på et par meget interessante kurser i mindfulness. Der er bl.a. et kursus i stresshåndtering og i varigt vægttab og der er både mulighed for 1-dags kurser og længere forløb. Jeg har faktisk ikke vidst man kan tabe sig gennem mindfulness. Er ellers rigtig interesseret i mindfulness og praktiserer det dagligt. Så vil lige dele dette link med jer og håber I kan bruge det. Se linket her: mindfulness kurser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.