Hjemmeopgaver

Marie vil rigtig gerne have lommepenge. Det forstår jeg selvfølgelig godt. Hun er god til at spare sammen, men er lidt svært at få op på dupperne, hvad angår at hjælpe til.

Jeg er af den overbevisning, at hun skal lære, at man må “arbejde” for at få penge. Altså tjene pengene ind. Og det er vel også rimeligt, at en pige på 7 har nogle opgaver, hun skal hjælpe med herhjemme?!

Jeg har fundet ud af, at hun skal motiveres lidt. Det har dog ikke før nu tegnet sig for mig, hvordan hun skulle blive det… Men en indskydelse var, at hun kunne lave et kryds af system – og tjene 2 kr. pr. kryds. På vores vægtavle i køkkenet står de forskellige arbejdsopgaver nu – med x antal krydser efter. Og om hun nu er motiveret. Hun får nu tømt opvaskemaskine, ryddet op på værelset og dækket bord, uden at jeg skal drive hende til det..

Det er en befrielse for mig – og ikke mindst hende – at have en mor på nakken! Selv mælkebøtternes hoved er hun efter. Og jeg slipper for at være komme efter hendes.

Løsningen var simpelt. Og der skulle ikke ret meget til!

18 thoughts on “Hjemmeopgaver

 1. Åh ja det kan jeg godt huske fra da jeg selv var barn.. både derhjemme og hos mine bedsteforældre fungerede sagerne sådan, og jeg syntes det var helt fantastisk… 🙂
  Hvor ser hun stor og fin ud med blomst i håret og det hele… 🙂
  Hav en go dag Christina..
  Kh fra mig til dig…

 2. Hehe, det kan jeg også huske, det der kryds-afsystem. Jeg tilføjede selv kategorier som jeg mente burde give lidt mere;)
  Den med mælkebøttehovederne var smart – gad vide om jeg kan lære mine piger den samme?

 3. Smart!

  Efter min mening er det også vigtigt at de tidligt lærer motivation og at der er en sammenhæng mellem at yde og penge. Dog uden at det skal blive for surt… ;o)

 4. Det var også tricket, da jeg var barn..:) En stor afkrydsningsliste på køleskabet..
  Og så “kampen” med min søster, der altid var hurtig til at snuppe de lidt lettere opgaver.. Mindes i hvert fald at jeg ofte gik tur med hunden og gjorde rent i kaninburet..;)
  Ha’ en dejlig aften..
  Kh Anne

 5. Super ide den skal vi have afprøvet 😉 Der kunne godt gå helt sport i antal krydser, tror også jeg vil sætte krydser ;-))) Så bliver jeg da hurtig millionær!

  KH

 6. Dejligt at høre, at den slags stadig virker:) Det var også tricket hjemme hos os, da jeg var barn. Og dejligt det virker for jer begge:)

 7. Kanon tip. Vi har lige talt om det, for Karoline har selv foreaslået at hun skal hvae flere lommepenge.
  Helt frivilligt smører hun madpakker hver morgen for tiden, både til sig selv og lille søster.
  Godt gået ikke?
  Vi går i gang med krydser.

 8. Da mine børn var små fik de en krone for hver 10 mælkebøttehoveder . Og da jeg har 3 piger var det hurtigt at græsplænen blev renset for mælkebøtter . Et par dage efter var der nye mælkebøttehoveder ,der skulle væk og fluks var de væk .
  Der var så den fordel ved mælkebøtterne at de jo var der i et begrænset tidsrum så det var ikke en opgave de blev trætte af 🙂

 9. Det er et rigtig godt og motiverende system, du har lavet til Marie og hun ser bare dejlig ud med mælkebøttespanden 🙂

  Hos os er der opgaver, man løser for fællesskabets skyld. Madlavning, opvask, tømme opvaskemaskine, hjælpe med rengøring en gang om ugen.

  Men tager de unge damer selv initiativ til at ordne en tøjvask fra vask til nedtagning, giver det en tyver. Vask af vinduer, bilvask/ støvsugning giver også et større beløb.

  De får 25 kr i lommepenge om ugen, 400 kr i tøjpenge og vil de have mere, så står den på arbejde…

  Det fungerer fint.

  Mine piger er 11-14 og det er primært de to store, der arbejder her hjemme, når de trænger til ekstra penge.

 10. Tak for en hyggelig og livsbekræftende blog 🙂

  Ligesom Mette B synes jeg også, det er vigtigt at lære ungerne, at der alle familiens medlemmer har ansvar for at få hverdagen til at fungere – dvs. at der er ting, man skal gøre, uden at det er “noget for noget”.

  Men som en mulighed for at VÆLGE at gøre en ekstra indsats, synes jeg helt klart, at X-systemet er fint.

  Hilsner fra Mette

 11. Godt at du fandt på den løsning. Jeg tror godt at børn kan lide det håndgribelige og synlige ved at det bliver til krydser. Som når vi andre sætter pris på at strege ting ud på en to-do-liste.
  Kh
  Ann-Therese

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.