Endelig…

faldt Marie´s 1. tand ud af munden. Det har hun ventet længe på.. som i M.E.G.E.T længe. Hun har været den sidste i klassen siden sidste kvartal i børnehaveklassen. Det er altså land tid at vente… som den sidste..

I går røg den så. Henrik hjalp til. Det er ikke min stærke side at skulle hive sådan en satan ud. Blod, løst tandkød og en pige med store “halv-bange” øjne. Nej tak, du!

Men den seje pige tog mod til sig. Den noget flavrende tand hang ud af munden på hende i en enkelt tråd – nu ville hun have den ud. Og det kom den!

Maries reaktion var at grine og græde på samme tid. Midt i hendes tumult grinede hun – “og så begynder jeg bare at græde, fordi jeg så glad”.
Tænk det fylder så meget? At være med?
I næste uge skal hun til tandlæge. Hun skal til bøjlespecialist. Hun har et lille underbid, der desværre ødelægger hendes øverste tænder. De nye skulle nødig tage skade.. Jeg er lidt spændt på, hvornår de griber ind? Bliver det i teenagealderen? Når kæben er udviklet? Så vil tænderne jo allerede have taget skade? Hvis vi er heldige, så ser det nyt tandsæt helt anderledes ud…

10 thoughts on “Endelig…

 1. Hvor ser hun bare skøn og stolt ud.

  Mine pigers tænder var også lidt sløve i optrækket, men tandlægen fortalte, at jo længere mælketænderne sidder, jo stærkere bliver de blivende tænder. Det er da dejligt 🙂

  Klem

 2. Jaaaah – tillykke 🙂 1. tand er en stor dag! Hun er så smuk – din Marie. Hun ligner dig 🙂

  Jonas begyndte at tabe tænder da han var 5 år, og jeg synes det var for tidligt. Det har også den fordel ved at vente, at de når at blive ældre og ikke tumler så meget rundt mere. Det er jo noget skidt at slå de blivende tænder!

  Jonas tabte den ene fortand i juli….og der er stadig ikke skyggen af en ny tand?? Jeg synes det er længe.

  Håber ellers I har det rigtig godt allesammen 🙂

  Knus T.

 3. ihh tillykke med 1. tanden :0)
  Jeg har det på samme måde med at skulle rykke tænder ud… puhaa men heldigvi sgår der M.E.G.E.T. lang tid før vi når der til, for Nuller er kun 2 1/2 år :0)

  Hav en god dag

 4. Ja de tænder er nærmest statussymbol ;-))) Og når tandfeen belønner den lille tand går der hurtig forretningstanker i det….

  God solskinsdag til dig.

  KH

 5. Uh ha ja, det er ikke sjovt at være nr sjok. Min lillebror tabte også tænder før mig OG fik både 6 og 12 års tænder før mig….grrrr….

  Hold k… hvor ser hun bare sød ud hende Marie!

  Kram Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.