With or without hair

Jeg har tænkt meget over min forfængelighed. Eller mangel på samme – efterhånden.

Jeg har så svært ved at forstå, hvorfor det skal være så almindeligt at fjerne sine hår. Man forbinder det faktisk med god hygiejne og det at være velplejet, når man fjerner hårene diverse steder. Betyder det så, at man er uhygiejnisk og usorineret, hvis man har hår under armene og andre steder?

Er jeg ved at blive “ligeglad” med mig selv, når jeg nu efterhånden minder mere om en urkvinde end “Lolita”-symbolet? Jeg har altid være veltilpas i sidstnævnte – men ærlig talt, så står det ikke længere først på “To Do” – listen. Er jeg så i kategorien “hende der ikke plejer sig selv?” ‘

Når jeg har mit turbo brusebad – så er der simpelthen ikke plads til, at jeg står i “Y-et” for at fjerne det mest naturlige. Pludselig står Marie derude og viser rokketanden frem – Ida kalder – tiden er knap. Altså det er ikke mangel på interesse, at jeg ikke lige er med på trenden. Jeg synes ikke selv, at jeg er usorineret – jeg bliver jo vasket!

Jeg ved ikke, om I forstår hvor jeg vil hen. Der bliver sat en standart og stil for, hvad der er normalt. Er det ikke normalt at have hår? Der er jo en grund til at de kommer ud, ikke? Jeg kan godt se, at det ikke er fedt at lægge sig ind til en stålbørste! Jeg tænker da selv, at jeg burde skamme mig! Jeg kan ikke invitere til sjov, når Prinsen skal bryde gennem tjørnehækken gang på gang. For derefter at hoste hårbolde op? Det kan man da kun blive træt af.

Det er mine ingroede tanker omkring udseende og personlig pleje. Min dårlige samvittighed? Ønsker jeg opmærksomhed til sommer, når jeg står der i bikini med uldtotter ud af underdelen? Nej vel?

Altså – når jeg skal skære ind til benet, så skal jeg nok i første omgang indrømme, at jeg har nedprioriteret “at slå græsset”. Jeg synes ikke, at det er dét første jeg tænker på, når jeg står i badet. Jeg stjæler mig et rum´s pause – og så er det ud og i gang igen. Så dovenskab er en væsentlig faktor!
Heldigvis er jeg en af dem, der har lyse hår på benene og næsten ingen hår under armene. Så jeg lader stå til! Det bliver slet ikke opdaget. (næsten)

Jeg ville dog ønske, at jeg havde en tæt hårvækst under mine arme, så jeg med ligegyldighed og en portion rygrad kunne vise frem, at jeg var en af dem, der banede vejen for at hår bør være OK igen! Så behøver jeg nemlig ikke have så dårlig samvittighed over min indolente holdning.

Dog – min forfængelig bliver skærpet bigtime – når jeg bliver mindet om mine hår på mine storetæer. Hvorfor f…. skal jeg have hår lige der, også? Det er da for mandigt og ganske lidt yndigt!

Hvad tænker du om det? Altså ikke mine hår på min storetå – men om hår generelt? Skal jeg bare tage mig sammen? Og tænke lidt på Prinsen? Eller synes du også, at det skal være hip at have hår, igen?

26 thoughts on “With or without hair

 1. Altså for at være BUNDÆRLIG så synes jeg det er ganske ucharmerende med hår både på ben og under armene (nå ja og på den store tå) – og jeg synes vildt groet græs i skridtet kan ødelægge en hver bikini.

  Når det er sagt tror jeg ikke det er fordi jeg synes det er “beskidt” på nogen måde, jeg bryder mig bare ikke om kropsbehåring. (feks. synes jeg hår på ryggen af en mand er frastødende!)

  Forfængelighed .. tja tjo – man lærer vel med tiden at hvile i sig selv! og det at acceptere at man har hår på kroppen – og altså ikke altid har tid til at fjerne det, det kommer vel med alderen (sorry)

  Jeg synes da det er skønt hvis du står ved at det okay (for dig) at have hår her og der … JEG kunne bare slet ikke holde det ud. (jeg er ved at gå til når mine ben stikker og kradser om natten, fordi der er gået et par siden trimning.)

  hihi – skønt billede!

  Kram
  Krops-hårs-løse-fruea.

 2. Innlegget ditt fikk meg virkelig til å humre 😀
  De hårete tærne kjenner jeg da godt igjen,
  bortsett fra at mine har et strøk med korall lakk
  for å balansere mot det maskuline 😉
  Så litt forfengelig er en alltid..

 3. Tak for et åbenhjertet indlæg:-) Det er SÅ fantastisk, når der også er plads til andet end “lyserøde, fløjlsbløde indlæg” rundt omkring på diverse blogs – syntes jeg;o).

  Personligt er jeg slet, slet ikke til hår – hverken det ene eller andet sted. Men jeg finder det ikke uhygieinisk at andre har hår (i større eller mindre grad), det er jo en individuel smagssag. Nogen kan li´det og andre kan ikke.
  Så hvis du har det godt med det – og din mand har det godt med det – tja, så er det vel godt?

  Jeg tænker at man (jeg) skal blive bedre til at tænke på hvad man selv syntes – og ikke hvad ANDRE syntes er rigtigt/forkert.
  Jeg tror på at det gør dig, mig og os alle sammen til gladere og mere harmoniske mennesker.

  Så jeg vil blot sige: God fornøjelse med – eller uden – hår;o)

 4. Hm, læser man diverse anatomirelaterede tekster om samme, er det faktisk helt ude i skoven at fjerne hår her og der, da de beskytter os mod alverdens ting og sager. Så derfor er det da ret åndssvagt, at fjerne hår. Men jeg er begavet med mørke hår, så de ryger, når nederdel-sæsonen begynder. Også dem under armene. Om vinteren satser jeg på, at de varmer mig 🙂

  Jeg synes ikke det er at nedprioritere sig selv, at lade være – tværtimod har man fundet ud af, at der er andre ting i livet, der er vigtigere…

  Klem fra
  mette

 5. Jeg synes faktisk selv, at hårene bør fjernes.. men ofte gider jeg slet ikke.. Jeg har det dog bedst selv med, at de bliver fjernet.. Men jeg tænker selvfølgelig over emnet.. især fordi jeg synes det er et relevant spørgsmål når man nærmer sig imitmitet osv…

 6. Jeg fik en byld under armen p.g.a. fjernelse af hår . Det kostede ud over smerten , en pennicillin kur .
  Så jeg er (næsten) færdig med at fjerne hår .
  Jeg kan ikke have at mine ben ligner herreben om sommeren så der ryger de altså .
  Mvh Kirsten som periodevis er uden hår diverse steder .

 7. hej…..
  Skønt indlæg 😉 Jeg er også begavet med hobbit-tæer og det er af de mørke af slagsen!! Hvis jeg havde lyse hår blev de hvor de vokser ud, men jeg sommer-barberer mig da de er mørke og IKKE lysner i solen. Uhygiejnisk? nej! det synes jeg ikke, og i perioder har jeg også andre ting at tage mig til, end at dyrke min forfængelighed, så nyd livet og det naturlige look 😉
  Kærligst Mia

 8. Ih, hvor er det da befriende at læse dine indlæg!
  Jeg syns helt klart det er penest uden hår både her og der, men skal da indrømme at jeg er noget sløvere til at fjerne det om vinteren…
  Som du skriver er tiden i badeværelset tit knap, så første prioritet er da at blive ren! Men nu hvor solen igen er ved at varme, så skal der da fjernes lidt igen…

  Held og lykke md dine hår:)

 9. Ännu ett underbart, öppenhjärtigt och ärligt inlägg. TACK! Man blir så glad när man läser dina inlägg.
  Jag tycker det är en fråga som kan ses på många sätt…Det är ju i grunden något av en politisk fråga: måste kvinnor raka bort naturligt hår för att vara attraktiva? Det är ju helt galet och dumt.
  Å andra sidan är vi en del av ett samhälle och det är svårt att stå för andra ideal.
  Det tredje: man har inte tid.

  Jag har dåligt med tid och sitter här med lite stubbiga ben.

  MEN jag, trots att jag egentligen tycker att man borde kunna låta bli, fjerner håren därför att de är SVARTA och långa och jag klarar bara inte av att ha dem kvar. Jag har ögonbryn som växer ihop på näsan. Jag måste plocka dem ofta. DE VÄXER UPP I PANNAN!
  Och det värsta: jag har en liten, tunn aning av hår på överläppen. En gang per månad tar jag bort dem med en creme från Iran – iranierna vet hur man handskas med “generande hårväxt”. Krämen är livsfarlig.

  Jag tycker att du som har ljusa hår ska skita i att ta bort dem. Har man bara lite grand skulle jag låta det vara. Det blir mycket mjukare.

  På sjuttiotalet var det HIPPT RÄTT och COOLT!

 10. Skønt indlæg, søde Christina..:)
  Jeg er vist meget som dig – tid og prioritering gør at der ikke bliver luget i bund så ofte som der burde, men har det bedst uden hår under armene, på benene (på storetæerne – hvad sker der for det???) og et ikke helt vildt vildnis..:)
  Men det er bare min egen fornemmelse af det – det føles bedst – og så det charmerende i det overfor den bedre halvdel..
  Vi må lige gi’ det en sommerskalle..;)
  Kærligst Anne

 11. Jeg syntes det er KANON med top af sukker på, at du rejser problematikken!
  Jeg fjerner dem også – hårene. Og kan godt lide at mærke mine ben når de er helt glatte. MEN! Det er sku egentlig åndsvagt. For det beskytter nemlig mod en masse snavs og skidt og SPECIELT dem i vores aller helligste.
  Jeg tror aldrig jeg holder op med at barbere mig på ben, under arme og i bikinilinjen. Men jeg er som alle andre – jeg gør mest ud af det om sommeren.
  Og helt ærligt – måske er min mand ikke til full bush über alles – MEN han er i hvert fald heller ikke til glatte missere. #KVINDE -ja tak”, som han plejer at sige.
  Derudover har han aldrig afvist mig, fordi jeg stak lidt hist og her.

  Måske skulle vi bare slappe lidt af og være glade for os selv, med alt det indebærer…
  KH fra Cristine

  Ps: har også hår på storetåen… de viser vej i blæsten, tænker jeg..?

 12. Jeg er ved at flække af grin over jeres kommentarer.. det er så fedt, at I kaster jer ud i at kommentere på et emne så “hemmeligt” som dette..

  Cristine skriver, at hårene på tæerne er nyttige.. dem beholder jeg..
  Karin at øjenbrynene vokser sammen – he he… jeg forstår godt de bliver plukket…

  I er sgu sjove.. 🙂

 13. Befriende skønt indlæg. Jeg har desværre også 2-3 lyse hår på hver storetå, og det PINER mig – uhygiejnisk synes jeg ikke det er, det er bare ikke feminint med hår på tæerne. Ind imellem ville jeg ønske jeg kunne være lige glad med mine hår under armene, det kan jeg desværre bare ikke.

 14. Christina!!! Jeg har et stykke Magnum mandel siddende et sted mellem næse og svælg fordi du fik mig til at sprutgrine ;-)))
  Hår, altså hvad vi egentlig skal med dem her i 2010 hvor vi både har varmt tøj og kan signalere køn på så mange andre måder ved jeg ikke, hvor meget hår man mener man har brug for og er blevet tildelt tror jeg er vidt forskelligt og derfor har vi nok alle en helt personlig holdning til det?

  Som mor til to og stadig med mand holder jeg det dog i ave vil jeg sige, men det er ikke noget der er sat særlig meget tid af til….men er selv helt klar til sommerben,glatte armhuler og bikinimodellen, men det er vist mest for min egen skyld? Hvad ens partner fortrækker må man jo spørge efter da jeg for mit vedkommende ikke er i stand til at stikke min storetå i munden eller slikke mig i armhulen ;-))
  Tak for dagens grin!! Kan “trøste” dig med at med alderen får mennesker flere hår på kroppen og næse og ørerne vokser, så nyd det imens det varer.

  KH

 15. Ha, ha. Festligt!
  Har også hår på storetæerne og studser også kun sporadisk. Helt naturel tror jeg ikke jeg kan forestille mig at være, da hårene på benene er lange og mørke. Selvom min mand i starten holdt på at det var fjollet at fjerne hår, har han givet mig ret i at det kun gælder for de lyshårede… men for mig er det primært en sommerbeskæftigelse.
  Mht. hårvækst og alder, så er der nogen steder hvor man får flere hår – fx hage og overlæbe, mens min mor fx helt har mistet sine lange, mørke hår på benene. Så det er ikke surt altsammen.
  Plukker også øjenbryn og hage… når jeg får kigget i et spejl med ordentligt lys af og til… 😉

 16. Kan du huske hvordan det hele gakkede ud, da Julia Roberts tog til Oscar-uddeling med hår under armene? ( http://hairremoval.about.com/od/waxing/ss/celebrity-slips_2.htm )
  Det fyldte sladderpressen i flere måneder. Jeg går aldrig i shorts eller nederdel, så det er udelukkende for min egen skyld at jeg barberer mine ben – de er bare rarere at sove med! Og armhulerne ryger også og bikinilinien ligeså. Jeg synes ikke der er noget uhygiejnisk ved ikke at barbere sig, men af en eller anden grund føler jeg mig bare mere delikat uden chimpansekostume…Men faktisk kan jeg godt misunde dem der har det bedst med at ha’ al deres krophår i behold – for man slipper da for en masse bøvl…og svinedyre barberblade!!!

 17. For ikke at tale om heksehår… de dér lange hår på hage og kinder der tilsyneladende kommer hen over natten… Og så er der hårene mellem tænderne… nå, nu stopper jeg 😉

 18. Tak for endnu et dejligt, uformelt indlæg!
  Altså når vi nu er ved indrømmelser om dette emne, vil jeg da også gerne lige bidrage med en – jeg er et tilbagevendende skæghår under hagen!!!!! DET bliver ihvertfald fjernet.

  Kig forbi min blog Christina, jeg har tildelt dig en award:)

 19. Hår.
  Så elsket og hadet på samme tid.
  På issen kan vi kvinder ikke få det tykt og mangfoldigt nok. Alle andre steder kan vi ikke få det væk hurtigt nok.

  Jeg holder det der skal holdes, uden at gå over gevind visse steder så det klør som en i helvede. Har prøvet det engang. Gør det ikke igen (dem der har prøvet det, ved hvad jeg taler om)!

  Heksehåret i min skønhedsplet bliver der holdt skarpt øje med. Har overvejet at lade det gro ud, døbe det og farve det lilla, men jeg er ikke modig nok!

  /Almindelig-Synne

 20. Kære Christina

  Jeg sidder i “dine” bukser og morer mig kongeligt over dine fine formuleringer. Bryde gennem tjørnehækken og hoste hårbolde op….den bruger jeg altså ved lejlighed!!!!

  Summarisk vil jeg sige, at ben og armhuler er en ting, men pornoindustrien, fabrikanter af intimbarberingsgrej, skønhedsklinikker og ikke mindst kønsforskrækkede mænd har gjort deres til, at selv jeg ville studse, hvis jeg så en kvinde, der ikke i det mindste var lidt studset.

  Og jeg er faktisk imod den trend….jeg synes, at det tager for lang tid (og jeg er single uden børn), og efter 2 dage får en evt. prins da skægpest ved besøg i eventyrets hule – og det stikker modbydeligt gennem trusserne. Og kan klø. Og man kan få betændelse i hårsækkene. Og røde, grimme knopper.

  Jeg har altid bikinistudset lidt, også selv om jeg er single. Men det bliver mindre og mindre og ved sidste kæreste valgte jeg helt bevidst at lade være. For han skulle ikke vænne sig til det.

  Selv var han så glatbarberet med en lillebitte busk efterladt – hele området så faktisk ud som en nedbrændt skov med en enkelt, nøgen stamme, der stod tilbage med en aura af ensomhed omkring sig.

  Spurgte hvorfor. Sex føltes bedre, lød svaret (jeg var ude på noget med, at “du skal ikke gøre det for min skyld”….), for jeg synes faktisk, at kønsbehåring hos mænd er RET sexet. Ergo var der ikke noget at forhandle med.

  Men jeg synes, at vi skal starte en modtrend!!!!!! Jeg gider ikke stå en kold vintermorgen foroverbøjet og gøre mig umage….bare fordi en sølle mand evt. er kønsbehåringsforskrækket….

  Kh. Jette

 21. Hahahahaahahahaahhahahaha må bare grine over endnu et af dine fantastiske indlæg.

  Jeg er ikke til hår og synes det er belastende at de overhovedet skal gro på min krop (udover på hovedet!). Men sjovt med storetåen… det er ikke bare hår, altså bløde hår… det er børster og imponerende hvor lange de kan blive – når de får lov! (:

 22. Hæ hæ..stortåens hår er de værste synes jeg, og de ryger 100%. Er faktisk mere hys omkring dem, end dem der gemmer i trussen. Der bliver trimmet bikinilinie og selvfølgelig skal skægget ikke blive taliban-agtigt. MEN jeg nægter, at skulle ligner en 10-årig.
  En sjov ting skete, da jeg var i New York med en veninde. Vi var i H&M og en ældre (min.70)dame passerede min veninde, og ret tørt og konstaterende kom det fra hendes mund “Monkey.” Min veninde stod bare og måbede, for jo, hun havde hår på armen..PÅ ARMEN!!, som alle andre. Hun har hverken lange sorte, eller specielt mange hår på armen, men de var/er der. Og det er jo helt vildt hysterisk, syntes jeg. Men vores kultur er vist flere 100 år “bagud” mht. hårfjerning, i forhold til den jødiske og muslimske kultur.

 23. Jeg har også, de små hår på tæerne! Og jeg HADER dem!!! De bliver voxet væk! Det er det mest ucharmerende sted at have hår som kvinde – men det er jo bare min mening..
  Jeg er ikke superglad for mine skæve tæer i forvejen, så hår på storetåen er ikke den smukkeste pynt..
  Det gør p**** ondt at hive de få hår ud, men det er det værd, synes jeg.
  Knus

 24. Jeg er lige faldet over dette indlæg, selvom det er af lidt ældre dato. HVOR ER DU BARE SEJ! Jeg er fuld af beundring over, at du tør vise din storetå med hår. Det er virkelig modigt!!! Skønt at se, at andre også har de dumme hår der 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.