Tanker – en fredelig helligdag

Vi slapper af – og plejer Ida´s sygdom. Vi tusser rundt, vasker tøj, prøver at skjule vores ledninger og nyder egentlig bare at have fri.
Vi startede vores påskeferie ud med at have en friaften. Min kusine tilbød at tage Ida en aften – og når nu Marie var i KBH – så kunne vi ikke sige nej. Det var 2. gang vi var ude på kærestetur på nu 15 måneder.

Vi fik overtalt et at vores vennepar at tage med ud og nød at have voksentid uden børn omkring. Vi sluttede aftenen af med god jazz på Café Gertrud. Alt i alt en aften ud over alle forventinger. Det var hyggeligt, ikke det vilde fest, men på et niveau, hvor vi stadig var klar til Ida kl 6. Eller Henrik var – jeg sov videre 🙂

Ida har sovet helt af H.. til den sidste uge. Hun hoster så voldsomt, så hun ikke kan finde ro og det gør vist også temmelig ondt på hende – så vi er oppe mange gange i løbet af nætterne. Heldigvis er det på retur igen!

Igår da jeg sad omkring kl. 21 med god mad og vin fik jeg det største dyk. Jeg blev så træt og hængt, at jeg knap og nap kunne koncentrere mig om samtaler og i mine tanker vandrede jeg hjem i min seng.

Jeg bliver ind i mellem så led over, at være den jeg er i øjeblikket. Jeg er pisse træt, jeg har intet overskud og føler, at jeg er så uendelig røv-kedelig. Det er så opslidende det her natte-roderi. Vi prøver oprigtig talt at leve med det på bedste vis. Vi går tidligt i seng og sørger for ikke at have for meget om ørerne. Men jeg savner i den grad at være mere energifyldt og i vigør.

Lille stump og store Mie er de bedste væsner i vores univers – det skal ikke betvivles. Men det her år med manglende nattesøvn har virkelig taget hårdt på os begge. Jeg ser mig selv i spejlet og ser en pige, der har fået rynker omkring øjnene, laget under dem er konstant sort og jeg har ikke det sprudlende blik i perioder. Denne her uge er en af dem, hvor jeg slet ikke har overskud til andet end bare at være.

Jeg får PIP i påsken!

9 thoughts on “Tanker – en fredelig helligdag

 1. Hej Christina.
  Åh… Jeg kender det…
  Måske ikke så meget det med vågne børn og natteroderi – men så at være oppe midt om natten for overhovedet at kunne koncentere sig om bachelor – og så er jeg i virkeligheden for træt…
  Og i forgårs faldt jeg i søvn midt i en film, som jeg forsøgte at se med mine store drenge…
  Så suk… Ja, energi, overskud osv er nærmest ønsketænkning…
  Men men men… Nogle gange skal der ikke så meget til at få mig op igen – det kan være en latter, et blik eller en kommentar fra en af ungerne – eller når alle sover sødeligt og jeg li har lidt tid til egne tanker… Så er det sgu ik så slemt endda… Altså ikke for at negligere dine rynkede øjne eller noget – men hey… De der guldklumper… Der er satma også lækre og hva sku man gøre uden…
  Og tænkt hva man ellers ku være udsat for af ulykker.
  Du har tag over hovedet, en go mand, to dejlige piger og en lille smule overskud til krea… Tænk engang.
  Knus og medfølende tanker herfra ~ Maren

 2. ja jeg kender jo manglen på underskud og vi er endda nogle af de heldige med nemme Mathias og nogen bedster der passer ind imellem, men alligevel kan alle vel rammes af energitab og udmatning. Det er ik specielt fedt, men dejligt med en påske, hvor solen kommer og går og den så måske kan bidrage med energi til svage sjæle ; )Mit underskud er resultatet af for mange tanker og tristhed omkring det at være mor til to og føle den store ik gider een mere, puha, det fylder meget her hos mig her i Påsken og trækker tårer..

 3. Hej Christina..

  Tror mit udseende minder om dit – nok mest rynkerne og de sorte rande under øjnene:o)

  Vi har aflyst alle familie besøg her i påsken, skal nemlig også bare pleje 3 ungers sygdomme og moderens træthed, mens farmanden arbejder..

  God påske og god bedring. Knus Betina.

 4. For all it’s worth:
  Jeg synes du var hamrende smuk sidst jeg så dig (under en uge siden).
  Jeg synes du var livlig, sjov og spændende at høre på og være sammen med.
  Jeg synes du er kreativ og sprængfyldt med gode idéer.
  Jeg synes du er en sindsygt dejlig værtinde, som får dine gæster til at føle sig hjemme og forkælet.

  …og kan slet ikke forestille mig en tornado du må være, når du ikke er træt 🙂

  Og jeg ved godt at det ikke er helt så enkelt, som det lyder, men set udefra er det heller ikke helt så tydeligt, som du måske føler det indefra. STORT kram herfra i hvert fald…for what it’s worth 🙂

  Kærlig påske til dig igen

 5. Må jeg ikke godt have lov til bare at sige det samme som AB, fordi hun lige præcis rammer plet i det jeg sad og tænkte!!??

  Christina – om du så ikke havde sovet i 100 år vil du stadig være den mor som får dine pigers hjerter til at fylde og drømme!

 6. Hej Christina
  Det bliver heldigvis bedre jo ældre ens børn bliver .
  Jeg begyndte at få min nattesøvn igen da mit sidste barn blev 2 år.
  Så jo jeg kan også huske det .
  Så glæd dig 🙂
  Mvh Kirsten

 7. Kæreste Christina..
  Årh hvor jeg føler med jer (ved godt du ikke skrev dit indlæg for at få med”ynk”..) Det er bare SÅ hårdt… Jeg beundrer jer at I kan hænge bare lidt sammen.. Vi havde 6-7 måneder i lignende stil da Karo var mindre – og man er bare slet ikke det samme menneske… Min sorte rander er stadig ikke væk – men der er dage/uger med overskud – og jeg ønsker virkelig at det snart bliver jeres virkelighed også..!!
  Har I nogen der kan tage lidt over og deler I nætterne mellem jer (det gør I jo nok – men det var vores redning i den søvnløse tid)..
  Årh sender et stort kram og håber det snart vender..
  KH Anne

 8. Uhhh hvor vi dog kender det herhjemme! Min aeldste, Noah paa 3, er foerst lige begyndt at sove godt (kommer dog stadig ind hver nat).. Lille Emil paa snart 7 maaneder, spiser SAA mange gange om natten. Saa ja, jeg har ogsaa svaert ved at haenge sammen.. Jeg synes naesten det vaerste er, at man bare ikke rigtig kan goere noget ved det hehe.. Bare vente!

 9. Hvor er I venlige alle sammen. Jeg er sikker på at I kender til det, at man ind i mellem bare ser lidt sort på tingene. Jeg ser selvfølgelig min glæde udspringe sig i ungernes latter og en smil fra Henrik.. men ikke destomindre er jeg træt..

  AB- tusinde tak for dine ord. Ind i mellem kan det være svært at se selv, midt i alt tumulten herhjemme. Dine ord gav mig god oprejsning.. Og Trine – tak!

  Jeg har fået sovet i nat – men en Ida på min mave. Så jeg er frisk og har et vaskebræt af stål på min mave 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.