Haard konkurrence

Som lovet en lille opdatering på weekendens Danmarks Mesterskab i Silkeborg, som Marie deltog i….
Lørdag morgen kl. 6.15 afleverede jeg en noget betuttet 7 årig pige ved bussen, hvor samtlige Gram Prix gymnaster stod med soveposer og alt for mange tasker. Marie havde glædet sig mange dage i forvejen, men da dagen stod på, var hun ikke særlig ivrig. Jeg tror, at hun var bange for alt det nye og dét, at jeg ikke var med hele vejen – og om natten.
Heldigvis fandt hun lidt tryghed i, at jeg var i Silkeborg, hvis det hele brændte på. Jeg var så heldig at sove hos Karen – så både Marie og jeg var rolige.. Jeg var mindst ligeså nervøs for det hele, som Marie var!
Kl. 11.45 var jeg i hallen, Marie fik sin krammer og et “spark nu røv” med på vejen.
Konkurrencen var skide spændende og nervepirrende.. Marie´s hold skulle starte ballet, så nervøsiteten blev hurtigt erstattet af noget andet.. spænding. De klarede sig så flot, de små piger. Men desværre ikke godt nok til en guldmedalje igen – eller en af de andre medaljer..
Marie blev så skuffet. Der er ingen tvivl om, at hun har et konkurrence gen. Og jeg siger ikke fra hvem, hun har det; men hold op hun er en dårlig taber! (Det sagde jeg ikke til hende, men jeg tænkte det). Hun går hele vejen – og vil nå toppen. Men det gik bare ikke denne gang – hvilket det næste billede tydeligt viser.
Hun blev betænksom og trist i blikket.
Vi snakkede om dét, at det også har været sjovt at være med til DM – og at det er flot, at de er nået så langt etc. Selve oplevelsen har været så god for hende. Men hun stod bare trykket op af mig og sagde minus… indtil hun sagde “Mor, jeg vil altså gå på Greve holdet, -de får altid medaljer!”
Altså min første kommentar var totalt upædagogisk, men gik rent ind ; “Det må du gerne Marie, men så skal du flytte over til din far – Børnene på det hold bor nemlig på Sjælland”. Marie grinede og slog det hen. “Jammen, så vil jeg hellere gå på Dalum/Hjallelse holdet”.

Det er et andet mega dygtigt hold her i Odense. De kommer også altid hjem med medaljer. Det havde Marie skam hurtigt spottet..
Jeg har selvfølgelig tænkt meget over det sidenhen. Jeg ønsker ikke, at Marie skal bruge mere tid på hendes træning, end hun allerede gør nu. De bruger meget tid på træning og ballet – det skulle gerne blive ved med at være sjovt, ikke? Hun har også sine skolevenner, som hun gerne vil se.

Men man kan ikke lade være med at lade sig rive med. Jeg sad jo dér med min lille point-tavle. De var virkelig dygtige, vinderholdet.. Marie´s hold også..
Men jeg ved ikke, hvem der vandt mest – Marie som havde haft en god oplevelse? Eller de piger, der brød sammen på podiet, da de fik overrakt præmier? Jeg kan kun gisne om, om det var af lettelse eller glæde? Jeg tror, at der er store forventninger til de piger.. det tog hårdt på enkelte!?
Selvfølgelig ville det have været flot med endnu en medalje – men ikke for hver en pris!

Der er mange overvejelser forbundet med konkurrencer og børn. Kan I følge mig?

8 thoughts on “Haard konkurrence

 1. Ikke at jeg selv har nogen som helst form for erfaring med det. Men jeg tror det er godt at prøve ikke at vinde ind i mellem. Det er nogle vigtige erfaringer også. Men hold nu kæft nogle dybe øjne hun har. Stikl hende et kram fra mig:D

 2. Kan sagtens følge dig. Da min ældste var på din Maries alder, var hun også grand-prix gymnast. De vandt også – i perioder – alt hvad de rørte ved, men de kom også på nogle tidspunkter hjem med nul og en hatte—… det er både godt og ondt. Men min ældste fik selv nok, på et tidspunkt. Det blev simpelthen for hårdt, både med træning, en far der skulle besøges hveranden weekend, venner, lektier osv.

 3. Hvor er det rørende læsning, jeg bliver simpelt hen så rørt. Tror det er rigtig sundt at brænde for noget, virkelig brænde….og især når man har en mor der er så betænksom og støttende som du er.
  Håber sådan at Lilly en dag finder noget hun brænder for, som jeg selv gjorde da jeg var barn. Jeg dansede ballet, det behøver hun ikke, men det ville da ikke være dårligt. Hun bestemmer selv!
  Jeg elsker altid når du viser billeder af Marie. Der er så meget udtryk og fokus i hende. Æv at jeg ikke kommer til at møde hende i morgen, men det gør jeg forhåbentlig en anden dag!

 4. Du støtter hende så fint. Det sundt, både at vinde, men også tabe og vide, at der skal lægges mere arbejde i og så vurdere om man virkelig ønsker, at arbejde SÅ meget for de medaljer. Jeg har elsket det, men havde heller ikke tid til andet end sporten 🙂

 5. Det er så hårdt for de små piger når de ikke vinder – Vores Christine rider, og det er ikke så nemt at vinde der, for det afhænger jo også meget af hesten…! Hun er kommet frem til at hun ikke gider med til stævner mere, hun vil hellere ride alm. på rideskolen – og på hendes pony herhjemme:o)
  Syntes det er sejt at Maries hold nåede helt til DM – tillykke med dem.
  Kram.

 6. Nårh – kan sagtens følge hendes skuffelse….kan huske den (er gammel konkurrencerytter).
  Men de små pus lærer også på den hårde måde at man ikke kan vinde hver gang og at det er hård træning. Men det har hun vist allerede indset.

  Jeg synes det er total SEJT at hun har været med til DM og at hun klarede sig selv meget af vejen.

  Jeg kan godt forstå du var nervøs – det ville jeg også have været.

  Skønne, sigende billeder. De viser så meget 🙂

  Knus Tina

 7. Sikke nogle udtryksfulde billeder!

  Her vil min 7-årige dreng næsten ikke engang forsøge sig i konkurrencer, for han kan virkelig ikke lide at tabe. Det er rigtig svært med børn og konkurrence og det forventningspres, de har på sig selv.

  Der var en masse piger herfra Sorø med i Silkeborg. Nogle hold vendte hjem med medaljer og nogle uden. Det må også være lidt svært på den lange tur hjem i bussen, når man kan sidde og se på de andres medaljer.

 8. Jeg tror I har ret i, at konkurrence (vinde og tabe) er godt at lære.. Men med måde.. Jeg tænker lidt, at nogen børn bare har det i sig, at de vil konkurrere.. men det skal ikke være en belastning for dem.. Marie trives.. så må jeg bare se, hvor langt hun vil gå!!!!

  Tak for jeres søde kommentarer.. jeg bliver så glad, når I giver jeres besyv med.. ind i mellem kan der være emner, som dette, hvor man faktisk godt kan komme i tvivl om ens egen dømmekraft er på rette kurs!! Kærligst fra C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.