Familie forøgelse

Igår da jeg gik og fejede på teressen, fik jeg nær skræmt livet af mig selv, da en and føj op i ansigtet på mig. Annemor, som skimtes svagt på første billede, fik et kæmpe chok, da jeg bukkede mig ned for at samle blade op. Hun har lavet en rede i vores højbed. Nærmere betegnet oppe i vores lavendelbusk.
Da hun lettere forskrækket forlod sin rede, kunne jeg med det samme se, at der lå en masse fine æg.

Desværre tror jeg, at vi fik skræmt hende og andefar. De har ellers været i vores have over en længere periode. Vi har nurset om dem, da Ida var vildt begejstret for dem. Igår eftermiddags var jeg vildt bekymret for æggene. Andemor og far var væk.. Vild bekymret som jeg er, gik jeg på nettet.. Hvordan var det med de ænder og deres æg? Tilsyneladende lægger de æg overalt. Senere samler de dem sammen, når de har fundet et godt sted at ruge. Jeg ved, at de har lagt 3 æg hos genboen. Så derfor jeg blev vildt overrasket over de 5 i vores have. Dog vågnede jeg op i morgen – det første jeg gjorde var da at kigge til dem?!
Æggene var desværre væk. Der må have været for meget larm i går. Andemor og far har været på besøg hos os i dag. Der ligget et æg inde i en anden busk – men jeg tror, at det er et nyt hun har lagt.

Jeg håber virkelig, at hun finder på at ruge i vores have. Det kunne være skønt at følge. Men jeg er sikker på, at de vil komme tilbage efter lidt mad. Måske vi er heldige at hilse på de nyklækkede ællinger? Det kunne være sjovt!

11 thoughts on “Familie forøgelse

 1. Øj hvor fint med andeæg i lavendlerne. I det hele taget lidt romantisk i det, sådan med fuglereder. Vi havde en solsort forledendag, som ivrigt fløj frem og tilbage med redemateriale. Men hun må være blevet skræmt af vores kat, for hun er her ikke mere. Lidt øv, for ungerne ville garanteret også synes det var spændende at følge med i.
  Jeg kan godt forstå du håber på, at hun blir hos dig:).
  Har du iøvrigt set mine “nye” stoffer?
  Kh Rikke

 2. Haha hvor herligt med familieforøgelse!! Sjovt at følge udviklingen…. (:
  Noget helt andet. hvilket program bruger du til at runde hjørnerne på dine billeder?

 3. Dyrebørn er ikke til at stå for i almindelighed og ællinger i særdeleshed, så det kunne da være sjovt for jer hvis de fik ællinger på jeres matrikel, så kunne det da også være at vi kunne følge med her på bloggen.
  Mvh. Michael

 4. Det var da bare det sødeste. Håber de vender tilbage 🙂 Vi bor ved et gadekær, med masser af ænder, så jeg håber på at vi på et tidspunkt kommer til at se ællinger.

  Kh Marika

 5. Hej C.
  Håber virkelig også for jer og pigerne at æggene bliver ruge ud i jeres have, der er ikke noget der er mere fantastisk for børn end at få lov at opleve sådan nogle dyreunger komme til verden 🙂
  Tak for din søde besked – den varmer i en travl tid :o)
  Kh Betina.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.