Nyt broderi mellem fingrene

Jeg bliver så glad, når jeg vågner om morgenen i øjeblikket. Det er ikke længere mørkt kl. 6 og fuglene synger. Det fylder mig altså med ekstra energi, hvilket jeg suger til mig i stor stil. Solen skinner og foråret og spirerne pipler frem. Er der noget mere fantastisk? Der er helt klart noget om at “mennesker bliver forelskede i denne tid“. Jeg bliver i hvertfald glad helt ned i maven!

De stille aftener bruger jeg dog i øjeblikket alene. Strikketøjet er skiftet ud med nål og tråd. Teen når at blive kold. Jeg broderer – forstyr mig IKKE! Jeg er blevet ret fasineret af at brodere. Faktisk var det lidt på forsøgsbasis, men nu bliver jeg inspireret hele tiden til nye broderier.

Det er en tidsrøver, det broderi. Jeg har heldigvis god tid til det i disse aftentider – H. er nemlig lidt optaget af fodbolden i flimmeren. Jeg selv har nok i mine ideer og tanker. Til tider er det godt at være selv for en stund.

Broderiet her er en blanding af kædesting, franskeknuder, tungestingshjul og kontursting. Når jeg er færdig skulle det gerne blive til en tunika.

Hvis I ikke allerede har været et smut forbi Lis idag – så har hun gang i en meget væsentlig debat. Det er en meget spændende læsning om den inspiration vi giver hinanden…

25 thoughts on “Nyt broderi mellem fingrene

 1. Hvor er det flot. Jeg elsker at brodere. Jeg har ikke broderet den slags broderi, som du dér har lavet, men eksperimenteret med forskelligt. Har næsten lige fået fingrene i Lis Paludans “broderier for alle”. Skøn læsning, som man kan lade sig inspirere af 😉

 2. Hvor er det flot. Jeg elsker at brodere. Jeg har ikke broderet den slags broderi, som du dér har lavet, men eksperimenteret med forskelligt. Har næsten lige fået fingrene i Lis Paludans “broderier for alle”. Skøn læsning, som man kan lade sig inspirere af 😉

 3. Hej Marie Louise – jeg er også helt flippet med det.. tænk at det er hip igen.. Jeg er også lidt vild med noget, der ligner noget… men det må blive næste gang 🙂

 4. Det er super fint dit broderi.
  Jeg er netop så småt gået i gang med at lære det.
  Og det er ikke nemt.
  Så komplimenter for det og en fin og inspirerende blog.
  Kh
  Kristine

 5. Bare rolig…jeg kunne aldrig drømme om at kopiere dig….så fantastisk synes jeg nemlig slet ikke dine ting er…så slap af og nyd livet.

 6. Hej Kristine – det er med ikke at have 10 tommelfingre.. jeg bøvler selv med de franske knuder ind i mellem.. men hyggeligt er det..

  Hej Rikke – korssting har jeg faktisk ikke rigtig prøvet af.. det er jo på noget bestemt underlag.. ikke?

  Til den Anonyme.. først da jeg læste din kommentar blev jeg egentlig ked af det… mine ord blev vist misforstået.
  Men det er da en væsentlig debat du har fat i….

  Jeg er lidt ærgerlig over, at du kigger forbi og lægger en lort, uden at stå ved den!

 7. Hej Christina
  Jeg kommer lige fra Karlssons Kludeskab og har læst indlægget.
  Jeg så din kommentar og følte mig lidt ramt. Jeg er helt ny blogger og også total sy-nybegynder. Jeg har derfor stolt fremvist en nederdel til mig selv på min blog, inspireret af de meget fine nederdele du laver. Jeg har skrevet at ideen er din, og linket til din blog, som jeg i øvrigt er rigtig glad for at følge.
  Jeg sidder med en helt dårlig smag i munden over det, fordi jeg jo kan se på dit indlæg, at du syns det er lidt “træls”.
  Jeg er især ked af det over det, fordi du har været så sød at hjælpe mig over mail med syning af et par smock-bukser til min lille pige.
  Det var på ingen måde min hensigt at “stjæle”, jeg blev blot inspireret af dine fine ting.
  Kh Rikke

 8. Du imponerer gang på gang. Godt gået. Held og lykke med natten – lige pludselig så kommer den 😉 Hilsen Bente

 9. Nej en ubehagelig kommentar fra den ANONYME – undskyld jeg blander mig, men hvordan kan man skrive sådan noget uden at turde stå ved det????
  Mærkeligt behov for at sige noget så dumt! Det kan jeg sku godt forstå du bliver ked af, Christina.
  Synes det er et yderst relevant emne og smadder godt at der er nogen der tør tage det op.
  Tænk at skrive sådan noget anonymt, jeg er rystet!
  Kh Line

 10. Hej Rikke, Åhhh det er slet ikke meningen, at du skal blive ramt.. jeg har ikke noget i mod af at vi bliver inspireret af hinandens sager… hvis man fremstiller noget der minder meget om en andens – så er det da i vinkel at man evt. linker, som du har gjort – så du må slet ikke føle dig ramt.. Det må du love mig.. din nederdel er for øvrigt fed.. dine lommer er kanone i formen.. Men tak fordi du er ærlig.. jeg vil ikke træde på nogen, så jeg blev sgu lidt ked af, at få en kedelig anonym kommentar ovenover..
  Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig igen, hvis du står og bøvler med en “smock”.. 🙂 Kærligst fra C

  Tusinde tak skal du have Bente 🙂

 11. Det er jeg rigtig glad for at du skriver Christina:) Tak for det!
  Og tak for din søde kommentar på min blog. Så forsvandt den dårlige smag i munden, det er jeg MEGET glad for:)
  Lommerne er mønster fra en gammel 70’er sybog jeg har lånt af min svigermor:)
  Smocken blev god, næste smock-projekt er en buksedragt, så måske får jeg brug for din hjælp igen:) Dejligt med en livline!
  Tak for en fantastisk blog, jeg er forbi her hos dig næsten dagligt:)

  Kram fra Rikke

  PS. det er da for vattet at vedkommende som har skrevet den anonyme kommentar ikke giver sig til kende… Det er da for slapt!

 12. mine korsting er egentlig selvlærte fra en bog om broderi faktisk en rigtig fin en jeg lægger nogle billeder på bloggen så kan du se hvis du lyster. der er faktisk nogle fine teknikker i den. Nej det jeg laver nu er på idiot sikker broderistof altså med huller i så man kan se hvor man skal sy 🙂 Jeg er langt fra øvet nok i broderi til at lave så fine sting som dette 🙂
  og igen det er fanermer flot!!

 13. Hej Rikke 🙂 Jeg er ked af, hvis du fik en dum smag i munden.. det er faren ved ord – når man ikke kan se munden, de kommer ud af.. Åbenbart har jeg fået sagt lidt ord forkert – hvilket jeg bøde for lige nu.. men jeg tror nu, at det er lidt af efterladenskaberne i hønsegården. 🙂

  Det er god stil i den 70´er bog..Den ville jeg tyv-stjæle..
  Kram fra C

 14. Hej Rikke 🙂 Jeg er ked af, hvis du fik en dum smag i munden.. det er faren ved ord – når man ikke kan se munden, de kommer ud af.. Åbenbart har jeg fået sagt lidt ord forkert – hvilket jeg bøde for lige nu.. men jeg tror nu, at det er lidt af efterladenskaberne i hønsegården. 🙂

  Det er god stil i den 70´er bog..Den ville jeg tyv-stjæle..
  Kram fra C

 15. Du är så himla duktig på att brodera. Sådant här broderi tycker jag om, när man inte följer något speciellt utan bara gör det man känner för. Det bästa av allöt är att det ena inte blir det andra likt. Ser fram emot att få se tunikan när det blir klart! Det måste vara du som är “broderidrottningen”

  Kram Petra

 16. Ja du har fuldstændig ret ang. hønsegården:) Er rigtig glad for at jeg skrev til dig så vi lige fik “renset luften”:)
  Ja måske skulle jeg se om ikke svigermor glemmer den sybog, jeg har ihvertfald ikke tænkt mig at huske hende på, at jeg har den;)
  Hav en rigtig dejlig dag!
  Kram

  PS. Jeg glæder mig til at besøge Kunstfabrikken og se nogle af dine sager “live”.

 17. Novra hvor er det fint – og hvor er du dygtig! Kan helt udemærket se den fineste tunika for mig…
  Glæder mig til at se det færdige resultat 😉
  Knus Maren

 18. Hej Christina.
  Nøøøj hvor er det flot dit broderi, hold da op :o) Jeg er dybt imponeret, rigtig skøn måde at mikse de forskellige teknikker på :o) Jeg elsker også at brodere, men det tar tid gør det :o)
  Pyha, sikke en omgang du her har været igennem….. Jeg synes blogland er fantastisk :o) Og vi nyder jo i sidste ende alle godt af hinanden. Personligt synes jeg det er lidt sjovt, at se mine egne idéer og opskrifter rundt omkring, det gør mig glad i låget at andre synes så godt om dem at de må prøve. Sådan er vi jo så forskellige, og det skal der også være plads til :o) Jeg vil give dig SÅ meget dig ret i at skriflig kommunikation kan være en frygtelig svær størrelse. Det kan opfattes på 117 forskellige måder, alt efter mennesket der læser. Jeg vil også give julie_a ret i at trælse kommentarer siger mere om den der ligger dem, end den de er lagt hos.
  Jeg kigger rigtig gerne med her hos dig Chistina, din blog har sin helt egen Rappedikke ånd, det kan jeg rigtig godt li´, for den falder vældig godt i med min ;o)
  Dejlig dag til dig.
  Kh Anette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.