Kunstfabrikken

Jeg har været på besøg i Kunstfabrikken i dag. Jeg er så kartoffel heldig at få lov til at være med i et nyopstartet projekt, som  stylist og designer Pernille Albars stå indefor. Hvis du er en af dem, der har købt “Kreative Kvinder” så vil jeg vædde på, at du ved, hvem hun er. Og så er hun bosat i Odense – det anede jeg ikke!

Jeg var ude og hilse på Pernille idag. Rent fatisk lå hun vandre i luften, men havde afsat en stump tid til at hilse på mig. Butikken åbner i morgen med reseption og hele svineriet, så hun havde lidt at se til! Totalt inspirerende og levende pige.
Jeg fik lyttet og blev sat lidt ind i sagerne – jeg havde dog en noget krop-umulig Ida med, så det med snak og sugen til mig, venter klart til en dag – hvor jeg kan få Pernille for mig selv… Altså I ved hvad jeg mener! Men jeg fik afleveret mine sager, så de kunne blive hængt på bøjle inden den store dag.
Men jeg kan fortælle om mine indtryk! Da vi kom ind i butikken blev vi mødt så varmt og nysgerrigt, så jeg kunne have kravlet om bag Ida´s pærerøv og gemt mig.

Det var den lækreste butik. Hvis du er til lysekroner, gamle tallerkenrækker og små løgplanter og nyt lækkert legetøj og klæder fra kreative nye designere – så vil du ELSKE denne butik. Alt det hvide i det grønne med alle de lækre farver til de kære børn og voksne gik lige i min fotocelle. Det er sådan en lækker butik og jeg ville ønske – at jeg kunne sidde der hver dag med min symaskine og drikke neskaffe og sludre med de andre leverandører, Pernille og ikke mindst Else.

Else er en ganske særlig dame. Hun laver selv en masse legetøj og andre sager, som er i lige i vinkel hos ungerne. Ida forelskede sig i en af hendes dukker. Den fik kram og kom en tur med rundt i butikken. Jeg kunne ikke få mig selv til at spørge, om jeg kunne købe på forhånd, da det var den eneste af slagsen..

Men Elses sagers indtjening går til et godt formål. Hele baduljen går til en børneafdeling på Odense Universitets Hospital, hvor børn med hjerneskade, lever/nyer problematikker, Diabetes og andet, bruger deres tid ind i mellem. Spørg lige om det er i min ånd.
Mange af de børn, som besøger den helt særlige afdeling H3 på OUH får glæde af hendes kreationer og overskudet.. Det er varmt ikke?!

Lige i hjertet på en pædagog, som arbejder med denne børnegruppe.

Ideen med Kunstfabrikken er at samle lidt kreative mennesker fra Fyn og skabe et butiksfællesskab. Vi skal sælge lækre unikasager i form af tøj, smykker, legetøj og mere. Lis, Karlssons Kludeskab var så åbenhjertet at anbefale mig i processen, derfor jeg har fået en hylde i butikken.  Vi er 6-9 stykker indtil videre, der har fået en finger med i spillet. Lis´sager hænger allerede opstillet derude..

Det er klart et besøg værd. Jeg kunne have fyld posen, inden jeg forlod butikken. – Jeg når desværre ikke at komme forbi reseptionen i morgen. Det er jo store Fyns Mesterskabe. Jeg må bakke Marie op i hendes nervøsitet 🙂 Men mine tanker vil være hos Pernille – for fanden det bliver et spændende projekt at være en del af!

8 thoughts on “Kunstfabrikken

  1. Jeg meldte mig ind i Facebook-gruppen tidligere i dag, og jeg ser frem til at besøge butikken næste gang jeg kommer hjem til Odense:) Jeg fornemmer allerede at det bliver et dyrt besøg:)

  2. Hvor ligger den i forhold til bymidten? Jeg skal til Odense hele tirsdagen, men har ikke meget tid mellem møde, arrangement og middag. Men hvis den ligger tæt på f,eks, Fyrtøjet, så kunne jeg lige nå at se den. Har også meldt mig ind i FB gruppen. Det ser godt ud!

  3. Nu er det desværre ikke så tit at turen går fra Storkøbenhavn til Odense, men næste gang den gør kommer jeg helt sikkert forbi.

  4. Julie: Den ligger ca 800 meter fra Fyrtøjet. Det er muligt det er i fuglelinje;) Hvis du klikker på adressen kochsgade 101 under ‘oplysninger’ på facebook, så kommer der et lille google map frem:)

    Og så sku jeg lige læse det du skrev igen. Tirsdag er den desværre lukket, æv:/

  5. I må forbi og tjekke butikken ud.. Lis jeg håber du når forbi i dag.. det ser rigtig godt ud! Julie – kommer du til Odense på tirsdag? Er du til kaffe eller er det stor gennemfart? Måske jeg kunne smide et par bukser af, hvis jeg er heldig at de når at blive færdige?

    God lørdag til alle .. Kram fra C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.