Rugmel til rugbrødet og som pynt i ansigtet

Ida og jeg har været i sving i køkkenet og bagt rugbrød. Fedt at hun kan begynde at være med på bordet uden at styrte ned. Hun var med hele vejen – sikke et sjovt svineri…
Tidligere har jeg været rigtig god til at bage rugbrød med surdej, men længe har jeg ikke haft surdej i køleskabet. Men min kære kollega tog en protion med til mig forleden dag – så nu er jeg i gang igen.
Jeg har en super opskrift på et godt kernebrød, som jeg vil dele med jer. Det er absolut en af mine farvoritter.
Du skal bruge:
  • 1 l. vand
  • 1½ spiseske salt
  • Surdej
  • 1 dl. ris
  • 1 dl. hørfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 2½ dl. knækkede rugkerner
  • 2½ dl. havregryn
  • 300 g. hvedemel
  • 450 g. rugmel
Alt blandes på nær ca. 50 g. rugmel.
Surdej tages fra til næste gang
Det sidste rugmel blandes i. Og det hæver i 9-10 timer.
Smør en rugbrødsform med olie. Og bag det ved 200 grader i 1½ time (varmluft 180 grader)
Opskrift på surdej
  • 3 dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 300 g. groft rugmel

Det skal stå i stue temperatur i 2 døgn.

Den er værd at kaste sig ud i. Det bliver et stort svampet rugbrød – som holder sig længe. Prøv det, du bliver afhængig!

4 thoughts on “Rugmel til rugbrødet og som pynt i ansigtet

  1. Nu har jeg lige skrevet hos Frau Putz at jeg gerne vil bage rugbrød, men at det lyder som lidt af en videnskab, så tak fordi du vil dele opskriften med os. Den vil jeg prøve en dag.
    Kh Tine

  2. Spørgsmål!… Når der skal tages surdej fra til næste portion, er det så med ris, havregryn og de andre ingre. Eller hvor når gør du det?? Hvor meget ( g. ) skal der tages fra???

    Mange morgenhilsner Malene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *