Prinsesse Marie

To gange om ugen er jeg med Marie til gymnastik. Jeg sidder pænt i hallen og strikker. Selvfølgelig lurer jeg også rigtig meget – og ind i mellem tager jeg mig selv til hovedet, når deres træner svinger pisken.
De har gang i konkurrence serierne – og den første opvisning er første weekend i marts. Altså inden længe. Marie siger, at det er bedst at få guld. Bronze er også ok – men mindre – “rosinen i pølseenden er håbløst Moar”.
Jeg fik lige linset det her af Marie idag, hvor hun var allermest koncentreret.

Så de træner på livet løs, de kære små. De er ret dygtige efter min mening og kan sagtens klare sig fint til både Fyns mesterskaberne og DM. Næsten hver weekend her i foråret er sat af til træning og dygtiggørelse.

Det har dog også skabt et lille dilemma for Marie. Hun bliver nødt til at gå på komprimis med enkelte ting på grund af den her konkurrencesport.
Det værste for hende er, at det kommer til at berøre hendes weekender hos hendes far. Hun er i KBH hver anden weekend normalt, men det kan ikke lade sig gøre de næste måneder. Og det skabte i sidste uge uro og ked-af-det-hed. Hvilket er forståeligt nok, når hun efter en onsdagstræning fik besked på at dukke op lørdagen efter til træning. Der skulle hun jo til sin Far? Hun blev så ked af det, midt i aftensmaden, så hun var klar til at droppe ud af gymnastik. Noget af det hun elsker allermest..

Og her er det, jeg bliver lidt ærgerlig over situationen. Hun skulle ikke sidde der og føle, at hun skulle vælge noget af det aller bedste fra – hverken gym eller hendes far.

Heldigvis har vi fået løst problemet, så hun både når gym og sine besøg i KBH. En kalender med nedskrevne aftaler og planer var redningen. Det er tidligt med lister og timemanager, men nu er det forudsigeligt for hende. Hun når det hele – endda hendes far en ekstra weekend end ellers.

Jeg bakker hende op i hendes gymnastik. Hun er dygtig til det – og hun brænder for det. Stuen herhjemme bliver brugt til ballet og spring. Det skal der være plads til. Men også det andet…

19 thoughts on “Prinsesse Marie

 1. Hvor ser hun smuk og fin ud der. Du må sa være stolt, og hvor lyder det hyggeligt med striktøj på sidelinjen.

  Godt i løste det med far, så hun kunne fortsætte med at gøre det, som hun gør så smukt.

  Kh
  Lykke

 2. Det er bare ikke nemt, at være både skilsmissebarn og et engageret barn, indenfor den sport man holder så meget af… men godt I har fundet en løsning, så det hele går op i en højere enhed.

  Hold op hun er dygtig, din Marie 😉

 3. Nøjj, det er en svær situation, men hvor dejligt at i har fundet en løsning. Var selv meget didikeret balletdanser da jeg var barn og kan lige sætte mig i Maries sted. Hvor er det et smukt billede, hun ser ud til at være en meget dygtig pige.

 4. Fantastisk I fandt en go løsning på dilemmaet for din datter, for det er godt nok ikke ligefrem det nemmeste altid og få det hele til at gå op i en større helhed… Og hvor er det bare et kanon godt billede du fik taget af den smukke prinsesse 🙂

 5. Der er mange kompromisser, der skal indgåes, når man har børn med et menneske, man ikke længere lever sammen med.
  Én af de ting, vi også har gjort, er at skrive tingene på en oversigtskalender + i deres egen, så det giver overblik.

  Og så er det jo dejligt, når man kan ændre på de faste aftaler, bytte weekends osv.

  Held og lykke med det og med konkurrencerne 🙂

  Smukt billede af prinsessen.

  KH Mette

 6. Hvor er Marie heldig at have en mor og far, der kan finde ud af det hele sammen og sørge for, at hun kan få både i pose og sæk og så ovenikøbet med lidt ekstra weekend:)

  Jeg får helt gåsehud over så fint dit billede er!

 7. jeg kan forstå det er svært for Marie, godt med gode forældre der ikke tvinger hende til at vælge, men finder ud af det. Og igen jeg kan godt se alvoren i maries situation,

  men det billede… det har simpelthen blæst mig omkuld, hvor må du være en glad og stolt mor! Hun ser så yndig, skrøbelig og viljestærk ud og det hele på en gang!

 8. Hej Christine,
  endnu engang formår du at holde hovedet koldt og handle på den mest optimale måde- du er en fantastisk mor. Skønt at i samarbejder så fedt- det er nok de færreste forældre der formår det, hatten af for jer.
  Marie er ualmindelig smuk i dette billede- så fuld af fred, renhed, styrke og ynde- det går lige ind i hjertet:)
  Vær stolt af dig selv,
  kh kirsten

 9. Hold da op for et smukt billede af Marie!
  (Har altid, altid drømt om at være så smidig. Men hvis jeg nogen sinde står sådan som Marie, så lov mig at ringe efter en ambulance…)

  Dejligt, at I fandt en løsning, så hun kan nyde gymnastikken uden klump i maven over at springe over weekender med far – eller helt vælger at stoppe med gymnastikken.
  Der er mange hensyn at tage, og det lyder som om I har løst de på bedste vis.
  KH K

 10. Hvor er hun fin! Og hvor dejligt at i kunne løse det sammen, så hun kan få både far og gym. Måske kunne han også komme til hende ind imellem, og måske endda være med til trænning? Mon ikke det også ville være et hit? Kh L

 11. Hej Lykke, det er så vigtigt at bakke op i de udviklende processer. Marie kan sit kram (gym) men skal ikke miste pga det.. Så jeg er glad for, at hun fortsætter. 🙂

  Tro mig, jeg er pave stolt 🙂

  Mette – jeg tror altså jeg var temmelig heldig med kameraet.. Men hun er dygtig.. og jeg nyder egentlig også bare at kunne sidde der, slappe af og være stolt.. efter en dag på job. Og den tid med Marie er vigtig – Ida stjæler alt 🙂

  Kirsten – det er mega svært at være skilsmisse barn.. vi prøver at gøre alt for at det lykkedes – det hele.. også mellem Mor og Far 🙂

  Line – så kender du jo alt til de ambitioner fer følger med.. allerede da marie var 4 år stilede hun efter at komme på det hold.. hun sad og savlede til opvisningerne – der var hun selv på grundhold..

  Frk Høiriis – tak skal du have.. hun ligner virkelig en prinsesse 🙂

  Mette – vi er meget large ang weekender og bytteri, hvis noget skulle komme op. Ellers kunne det heller ikke lade sig gøre. Heldigvis kan vi godt finde ud af det sammen – hvilket jeg tror er mere held end forstand. Det er sjældent at man hører om gode skilsmisser 🙂 Men alligevel kan det da være svært for marie. Hvem vil ikke helst have mor og far sammen? Vi bruger også kalender som er synlig i køkkenet.. det giver hende et vist overblik 🙂

  Lis – tak 🙂 Og du har ret.. vi er heldige alle tre..

  Fru Sommer – JA IKKE?!

  Heidi – det billede er fantastisk.. er også sat på som baggrund på mit “skrivebord”. Hvis man tænker over, hvor mange billeder der bliver taget… dét her er enormt flot.. tak 🙂

  Kirsten – tak skal du have.. jeg prøver at gøre tingene så godt jeg kan. Det er sjældent man bliver rost for sin mor-rolle – så jeg suger til mig.. 🙂
  Jeg tror faktisk – at Marie er alt det, hun udstråler..

  Frau Putz – elsker din kommentar.. jeg lover at ringe til en ambulance.. men jeg ville gerne være en tilskuer til det.. Lov mig du spænder i ballerne mens, så det hele holdes sammen.. Kunne man ikke forestille sig at skille på midten?

  Line – det ville være perfekt hvis han kunne være med.. men han kommer med til mange af opvisningerne og konkurrencerne.. hun glæder sig meget til at vise det frem.. 🙂

 12. Wow, hvor er hun dygtig. Sikke et smukt billede! Jeg må give de andre ret i at Marie er heldig med at have nogle forældre der kan løse tingene sammen. Det er bare så vigtigt og skønt. Kh Tine

 13. Hun er meget smuk på det billed og det er skønt at gøre noget som man er rigtig dygtig til, derfor er det rigtigt godt at du (og hendes far lyder det til) støtter hende. Men samtigdigt er det ikke nemt vel? For det er også vigtigt at der bliver ved med at være plads til alt det andet i livet og hvis man skal blive RIGTIG dygtig til et eller andet må man detsværre vælge meget andet fra. Mange af mine kusiner og fætre havde sådan en barndom med totalt fokus på ting de elskede og forældre der bakkede op i en grad så man nogen gange ikke vidste om det var dem der behøvede succen allermest. Mine forældre ville det ikke, hvilket især min søster i dag bebejder dem meget. Nogle af mine fætre og kusiner er berømte idag, mens andre lever med drømme der aldrig blev opfyldt og evige mindreværdskomplekser.

 14. Sikke et fantastisk smukt billede:-) Dejligt at se Marie virkelig i sit “es” og lave det hun virkelig godt kan lide:-)
  Klem Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.