Planlagt romantik?

Jeg har det sådan lidt ambivalent med Valentines day. Det er jo lige om hjørnet og jeg kan ikke undgå at lægge mærke til reklamer for undertøj, blomster og chokolade.
Egentlig synes jeg, at det er lidt opreklameret. Nu bestemmer kulturen, at vi kan købe blomster til vores hustru lige netop d. 14. februar. Jammen, hvad med alle de andre 351 dage i året?
Er det ikke bare lækkert med de effekter på Picnik
Jeg tænker faktisk lidt anderledes om det i øjeblikket. Og det er netop derfor, at jeg tager det op her i Blog-land. Jeg vil gerne høre lidt om jeres mening.
Hvor jeg tidligere var ligeglad mærkedage, synes jeg faktisk at det er lidt hyggeligt. Jeg synes faktisk, at det ind i mellem kan være rart at blive mindet om dét, der tidligere blot var en selvfølge.
Henrik og jeg har været rigtig gode til at forkæle hinanden. Det kunne være små gaver, blomster, massage, levende lys og god musik. Men i det sidste år her med Ida – har det stået lidt drøjt til med det.. Vi glemmer lidt forkælelsen – ind i mellem tror jeg faktisk, at vi er for udmattede til at lægge mærke til  og overraske hinanden.
Er det ikke meget godt med den reminder?
For tid tilbage var vi så ellevilde med hinanden. Altså det er vi jo stadig, det skal der ikke drages tvivl om. Vi tog på weekender sammen i sommerhus – lukkede os inde i huler og tog kæreste billeder.  Dette her billede er et af dem, lige inden et lille æg blev til Ida.
De billeder tager vi stadig, når vi f.eks er væk hjemmefra. Men ofte tilter vi rundt af grin. Billederne er mindeværdige, men absolut ikke billeder, vi hænger op på vores køleskab. Jeg har som ofte totalt uglet hår og mega rander under øjnene. Henrik er ligbleg af træthed. Udmattelse lyser ud af os. Selvfølgelig bliver tiden bare en anden, når man har småbørn. Men helt ærligt – det bør sgu da ikke være en undskyldning vel?
Er det der Valentine HOT eller NOT HOT? 

14 thoughts on “Planlagt romantik?

 1. Den er svær.
  Jeg synes det er for let at sige det er noget opreklameret fis – for en begrundet holdning skal man da næsten have til noget som så mange taler om.
  Jeg er enig med dig i netop det med at efter man er blevet forældre så overtager sterilisering af flasker hurtigt den tid der før blev brugt på et glas rødvin.
  Der går hurtigt længe imellem de øjeblikke hvor romantikken står øverst på dagsordenen.
  Så hvis Valentinsdag kan være en reminder om dette så er den da HOT!

 2. Ja, jeg synes heller ikke den er nem, men de seneste år er jeg begyndt at fokusere på, at det er vigtigt som familie at have traditioner, plejer’e som gentages. Det giver tryghed og forventningens glæde. Og hvis man, som de fleste af os nok er, er i knæ pga arbejde, små børn og alt muligt andet, så er det da dejligt at være enige om den tradition. Men jeg vil altså også have lov at forkæle min valentine, for han fortjener om nogen…

  KH Mette

 3. Jeg er altså ikke normalt for valentinsdag, men kan faktisk godt se dit dilemma. Det er da klart rart at blive mindet om, men ville da allermest håbe at man kunne være det alle de andre dage på året også.
  Måske er det bare teorien og det helt ideelle, men rent praktisk og midt i alt hverdagens ståhej er det ikke sådan….
  Måske er jeg i virkeligheden for valentins dag ihvert fald hvis man er børnefamilie med en travl hverdag:-)
  Kh Maria

 4. tror at vi med små børn har godt af sådanne mærkedage og der er jo ingen der siger, at man skal bruge penge og lade det være opreklameret. Det er i virkeligheden det fede ved USA, at det er lidt voldsomt og lyserødt det hele, det kan vi tørre kiks jo da godt tage ved lære af. Vi fejrere den når vi har lyst og jo det er da en HOT ting og det er kommet for at blive tror jeg!!!

 5. Må indrømme at jeg ikke er helt til det.. jeg kan ikk helt forholde mig til dne dato, og sys det for mig, personligt, vil virke lidt falsk og overfladisk.. Bare min mening… Jeg vil 10000 gange hellere ha en blomst, på en hvilken som helst anden dag.. faktisk er det det der betyder mest for mig, ikke de ting/opmærksomhed man får på fødselsdage/jul og andre mærkedage.. For det er lidt noget man(jeg)forventer. Jeg bliver mere glad og overrasket når manden har en blomst med hjem en hverdags aften efter job, hvor han lige har tænkt på mig.. For så er det noget HAN har haft lyst til, og ikk følt sig forpligtet til..
  Knus Pernille

 6. Hej Christina.

  uha…. Jeg er ambivalent her…

  I virkeligheden er jeg slet ikke til valentinsdag, og har højlydt proklameret at jeg bliver pissesur hvis han giver mig blomster på lige præcis den dag. Men det er fordi jeg ikke vil have en pligt-blomst eller opmærksomhed – jeg vil meget hellere alle andre dage hvor jeg ikke forventer noget.
  Det er jo nemt for mig at sige JEG ikke er noget valentinsmenneske, når vi for det første kun har et barn, og for det andet at hun er det større.

  Men min ambivalens kommer ind nu når jeg læser dit indlæg. For, for jer – med alt Ida´s natteroderi og udmatten af jer voksne, ja SÅ kan jeg dælme godt forstå at lige præcis valentinsdag vil være kærkommen. Det lyder nu også til i uanset er rigtig gode til at passe på hinanden, sorte render under øjnene eller ej 🙂

  Kram Maria.

 7. Ja – det var også det jeg tænkte.. der er ret delte meninger om det der Valentine.. Men sådan skal det jo også være.. jeg synes det er en god ting, – især hvis man ikke husker det, grundet job, unger eller andre ting.. men jeg giver jer ret i, at det er fedest at blive overrasket.. Henrik synes det er noget værre pis.. så jeg forventer ikke nogle blomster .. Vender I lige tilbage og fortæller om I blev husket lige netop den dag? Det kunne være lidt sjovt at vide.. Kram fra C

 8. Helt klart for V-dag. Uagtet at det er en kommerciel dag som Mors Dag og lignende. Men jeg synes, at det er vigtigt, at vi har nogle mærkedage, hvor vi fejrer hinanden. Problemet er nemlig tit, at vi sagtens kan sige, at det vil vi hellere gøre på andre tidspunkter – men vi får det ikke gjort, gør vi? Her i huset er V-dag så faktisk trods min holdning ikke nogen stor dag, da jeg har fødselsdag fire dage før og min mand tre dage efter. Til gengæld fejrer vi både vores bryllupsdag og datoen for vores første date.
  Hurra for kærligheden – også når vi er trætte, fordi børnene ikke sover.
  Happy Valentines Day 🙂

 9. Valentines Day, kærestedage, jubilæum for hvornår man mødtes, bryllupsdag osv. I don’t care. Romantik er aldrig skidt, om det er planlagt eller spontant. Jeg har ikke de store ting i mod Valentines Day. Jeg er heller ikke den store fortaler for den, er nok bare sådan lidt “og hvad så?” med den. Hvad så, hvis nogen kan lide at kysse lidt ekstra den dag? Eller hvad så, hvis det kan få mændene lidt ud af starthullerne, at der findes sådan en dag? Jeg kunne nævne mange andre ting, der var meget være. Og er der så nogen der kan tjene lidt penge på det også, ja, så er det da en win/win situation.

  Bottom line – kærlighed og romantik kan man ikke få for meget af…slet ikke som småbørnsforældre 🙂

  Nyd det for pokker Christina og planlæg det helt store sus i underlivet og hjertet!

 10. Hej Christina
  Jeg kan godt følge dig…og føler mig i skrivende stund så træt og udmattet, som du har beskrevet dig selv. Bare pga. en 1 årig!! Suk!

  Jeg har boet i USA, og har oplevet ægte Valentines day, så den omgang kopi som foregår i DK bryder jeg mig ikke om. Min modstand mod det har intet med romantik, blomster eller andet at gøre, men simpelthen det, at vi ikke behøver at kopiere og tage alt fra USA til os. Det er deres og det skal de have lov at beholde.
  Jeg har det på samme måde med halloween. Hvad skal vi nu med halloween? Vi har vores fastelavn!

  Men når det er sagt, så elsker jeg romantik. Jeg elsker at få blomster og små gaver af min mand, elsker når han laver god mad til mig – eller tager morgentjansen med ungerne. Det behøver bare ikke at være på amerikanernes valentines day 🙂

  Uanset om din mand gør noget særligt den dag eller ej, så lyder det til at du har en rigtig dejlig mand :-))

  Knus Tina

 11. Jeg giver min kæreste en lille ting til Sankt Valentine, men det gør jeg også lige så gerne de resterende 364-365 dage per år fordi jeg elsker ham. 🙂

  Personligt har jeg det Sankt Valentine lige som med Mors Dag og Fars Dag, for kan man kun huske sin kæreste, sin mor og sin far denne ene dag om året, så kan man altså lige så godt også glemme dem der, for så har man reelt set ikke nogen former for ægte følelser for dem og man bruger derfor kun dagen for at pleje sin egen dårlige samvittighed.

 12. Hej C

  he he, min mand er HELT modstander af den 14 febuar-ræset, og helt ærligt, så er jeg det faktisk også selv. Jeg synes, det i bund og grund er noget mærkeligt noget, at en industri skal diktere os par, hvornår vi skal vise vores anerkendelse af hinanden. MEN når så det er sat, så synes jeg til gengæld, at alt muligt gratis, man kan finde på den 14 febuar kunne være super fint – bare ikke støt industrien… Kan du høre, det er hippie’en, der taler nu? Anyways… som flere af de andre også siger, så vil jeg aller helst have gaver og blomster bare fordi på alle mulige tilfældige dage – for DET er rigtig kærlighed og lyst. At vi så i perioder kan have brug for at skematisere kærligheden og lysten lidt, fordi vi netop er i knæ og uden overskud, Det er altså helt i orden med mig 😉

  KH Helle, der VED hun ikke får blomster den 14…

 13. Hmm…
  Så kommer hende der ska være på tværs 😛
  Jeg syns umiddelbart at det er noget opreklameret fis. For ikke at sige kapitalistisk.. Ups.. Undskyld, stort ord her i blog-verdenen…
  Jeg synes at meget af magien går tabt, når det er “store kærlighedsdag” – måske syns jeg bare ik det er så top romantisk at få en kærlighedsgave præcis samme dag som alle mine medsøstre…

  Så.. Personligt vil jeg hellere have gaver alle årets andre dage.

  Når dét så er sagt – kan jeg sagtens se det smarte i faste dage, så man ikke sku glemme det :S

  Og til sidst – super lækkert hjerte 😉 Ska vist til at lege lidt mere med det Picnis dér…
  Knus herfra.

 14. Som du skriver kan man ikke være kærester på samme måde som før med et lille barn der ikke sover i huset. Det tror jeg endeligt ikke man skal gøre til et problem for så får man bare en sten mere til sin rygsæk. I stedet tror jeg man er nød til at tænke at det man nu kommer igennem sammen gør forholdet stærkere. Det samme med de ting man giver hinanden, for helt ærligt når man aldrig får sovet er en formiddag hvor ens kæreste giver én ro ved at holde skansen da en større gave end en æske chokolade.

  Med hensyn til Valentins dag er jeg ikke så varm. Der er mange af de amerikanske mærkedage som jeg holder meget af og egentligt gerne vil låne (allerhelst thanksgiving men det går nok ikke), men lige den der lyserøde dag synes jeg er lidt for klistret. Alligevel kommer den jo nok til at fylde også i mit liv for det er den vej udviklingen går og man kan jo så sige at den ligger på en tid af året hvor lidt ekstra fest er velkommen. Det er også én af de dage jeg har fået mails fra folk omkring fordi de gerne vil have den med på listen over ting jeg markerer på Badut og om ikke så meget andet så er det da en dag der er nem at blogge om…

  Jeg sender dig massevis af varme knus og håber solen i dag kan hjælpe lidt på energien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.