Otto Leisner, Røde Mor, Gasolin

… ja og så lige mig og Kusine Dorthe..

Er der noget at sige til, at 70´erne er min længsel efter en svunden tid.. Er vi ikke bare stilfulde? Hvad med sofaen? Kan I gætte hvem jeg er???

Faktisk prøver jeg godt og grundigt at indføre tendenserne igen..

 • Var du Flipper eller Disker? Jeg er vist over i Flipper klassen. Kassebukser og quiltede veste.Elsebeth Gynther´s tøj bliver produceret i stimer herhjemme
 • Vidste I, at det nye ord i 1979 var “Retro”? Prøv lige at læs hyppigheden for dette ord i blogland?
 • I 70´erne blev Rødstrømperne dannet. Vi fik den første kvindelige regent.. Hurra for Margrethe.. 
 • Jeg elsker kvindefrigørelse, selvstændighed og kvindefællesskaber. Faktisk er jeg godt og grundigt landet i et forum, hvor jeg bare vil plante mig solidt, udvikle rødder og ryge noget græs… eller nej,  ikke det sidste.. Men hold op hvor jeg elsker det. Næste møde bliver med lilla ble!!!
 • Ø-lejr? Det skal vi holde – ja mand, med svedehytte og musik fra “Røde Mor”. Altså kan slet ikke få armene ned…

Jeg ved godt, at det er ude i hampen det her. Men jeg modtog dette billede idag af min Kusine.. Det satte tankerne igang.

Kan I mindes 70´erne? Har I gemt tøjet? SUK

11 thoughts on “Otto Leisner, Røde Mor, Gasolin

 1. Måske det er dig til højre? 😉

  Kan godt huske noget fra 70´erne, men har ikke gemt noget derfra. Måske hvis jeg virkelig kigger dybt i gemmerne, kan der måske findes noget. Ikke tøj, det er sikkert, men måske keramik, håndarbejde og andet i den retning…

 2. Jeg tror det er dig til venstre:)

  Min farmor havde et kæmpeskab fyldt med kassebukser fra 70’erne som jeg blev spurgt om jeg ville ha. Men ak, hvad forstand har en 10-årig dog på det, så de røg ud.

  Ja, ølejr på 2010måden, mange tak:)

 3. Jeg er lige lille nok til rigtig at kunne huske 70érne (er ´79er), men jeg har dog mange minder fra tiden med orange køkkener, kassebukser og alt det andet.

  For tiden jagter jeg de ældre medlemmer af min familie og plager dem om de gamle sager de har liggende rundt omkring ;).

 4. Sikke et skønt billede..:) Jeg tror det er dig til venstre – det ser ud til at være samme strålende øjne..;)
  Jeg er jo fra start 80’erne, så kan slet ikke hoppe med på denne her.. Men har en del af min mors tøj fra 70’erne liggende på loftet (der var hun i starten af 20’erne – og det er ret fedt;)

  Så jeg er i den grad med på at “gen”opleve 70’erne anno 2010..
  Kh Anne

 5. Jeg synes jeg husjer LANGT “værre” ting fra 70’erne.
  Mon det er dig til venstre?
  Måske jeg skulle dyrke mine gamle albums fra dengang.

 6. Jeg gætter på det er dig der sidder tættest på det skønne hæklede tæppe, vi lige kan ane ude i siden 🙂
  Skønt billede fra en skøn tid. Bred ymer!
  Kh Knæhøjkarse

 7. Hvor er det skønt det billede. Det får mig til at tænke på et billede af min familie, hvor vi står linet op alle iført lækre kassebukser og veste har vi vist også på. Tænk engang. Jeg tror det er dig til højre?

 8. Jeg mindes den, som den bedste tid – Tiden, hvor det var i orden at klatre op i alt for høje træer, tiden, hvor mor og far nød en bajer på en højhellig onsdag, tiden, hvor små villatelte var et hit, tiden, hvor det var i orden at proppe sit plastic legetøj i munden, tiden hvor vi legede spark-til-bøtten og hoppede i elastik, tiden, som var fri for “prinser og prinsesse” temaer, tiden, hvor nærhed, socialt samvær og hår under armene var i centrum :0) Kh. Rikke

 9. He he, jeres kommentarer sætte gang i flere ting.. jeg har et barndomsbillede af mine forældre i køkkendet, det Orange, gule og brune køkken.. Min far i kassebukser over æggekagen og med det fedeste svip-overskæg.. det er ret sjovt..

  Bred ymer? Heidi, den var ny… fedt udtryk 🙂

  Og ja – det er mig til venstre.. Med bukserne helt oppe i røven.

  Rikke – ja hår under armene og andre fine steder… det er lang tid siden.. skulle man også indføre det igen? he he

 10. Hvad så med
  “Vi ih ih ih ih går med røde sokker…”?

  Trille?

  Træsko?

  Reklamen fra Den gamle fabrik?

  Mormors rabarbersaft og jordbærmarmelade på hjemmebagt franskbrød i kolonihaven?

  SUK…
  Jeg er klart en 70er-pige, men jeg kender ikke ret mange, der forstår mig. Måske derfor elsker jeg også jeres retrostoffer og papir herinde i blogland.

  🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.