Noget jeg ikke forstår mig på

Jeg var sammen med en kær veninde i går, som sidder i en skilsmisse til halsen. Der er mange vinkler i en skilsmisse – et forhold der tidligere var varmt og fyldt med kærlighed, er pludselig blevet til det værste mareridt!

Tænk sig, at pigen er blevet røvrendt allerede fra dag 1. i deres forhold. Nærmere beskrevet, så har han ved et huskøb, i den spæde start af kærligheden, fået vinklet testamentet så grundigt, så hun nu skal betale hans ½ million, som han lagde i huset, med renter oveni. Den pakt, som hun har skrevet under på, vel vidende, at han var reel, har han fået arrangeret sådan, så hun intet kan stille op andet end at betale, betale og betale. Hun med minus – han med plus.. Tænk at være så pengegrisk! Forestil dig at skulle være betaler til din kærlighed? Efter knap 3 år i et håbløst forhold skylder hun 32.000 i renter til ex´en? Hvad hvis hun havde boet med ham i 30 år? Jeg ved godt, at det lyder vanvittigt. Men sandt er det altså. Han har været på forkant med et brud, i forelskelsens fase. Dårlig start, MEGET dårlig start på et forhold.

Ydermere har de jo købt en masse møbler til deres hjem. Han har været så forudsigende, at han har sat HANS navn på alle kvitteringer. Så hans bemærkning, da hun forlod ham, var, at hun ikke kunne tage nogle ting med, da det var hans. Det stod jo på kvitteringerne. Hun har intet med sig idag. Og kan ikke forlange noget, overhovedet. Det har han haft helt styr på.

Men alt det der, er jo bare penge. De har en lille mus med mellem sig. Udkastet fra hans advokat er, at barnets ting skal sælges, så de kan dele pengene. Jeg forstår mig slet ikke på det. Hvor er hans kærlighed til barnet? Hvor er det menneskelige element i alt det her? Hvor er det rædselsfuldt, at et barn skal stå i sådan et kaos. Jeg ved godt, at en skilsmisse ikke er smertefri. Men de eneste tabere er ungerne. Min veninde kan intet stille op pt. Han har taget styringen, midt i den sorg, som har steget ham til hovedet, så alle hans handlinger tendere til sindsygdom. Det er for skrækkeligt!

Jeg er taknemmelig for, at jeg har et godt forhold til Maries far. Jeg kunne ikke ønske mig en anden far til hende. Og vi var enige fra starten – Marie var det vigtigste. Og det har vi holdt indtil nu. Jeg ville ønske, at det var en gylden regel i familie-brud. Desværre er det mindretallet, der går samme vej, som vi gjorde.

Hvilket får mig over i en anden grøft.

Vi skal ind i mellem passe på, at vi ikke tager hianden for givet. Jeg sad i bilen på vej hjem igår og tænkte på, at jeg ikke må tage kærligheden for givet.. Vi skal ind i mellem sparke os lidt i møllen og mande os op.

JEG er ikke fejlfri i mit forhold, selvom at jeg gerne vil have ret ofte. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg nok har været lidt fraværende til tider. Jeg har nok haft dobbelt opmærksomhed her og der. Altså været halvt tilstede sammen med Henrik, da jeg liiiige skulle tjekke mail, skrive indlæg eller sy lidt. Jeg har sgu ikke været den mest interessante den sidste tid. Hvad får han egentlig ud af, at jeg flavrer rundt og engagerer mig ½ i det, vi laver? Et indlæg tager form i tankerne, eller jeg tegner idéer ned på papir. Altid har jeg gang i noget! Jeg kan heldigvis godt se det!

Forleden da vi sad på madrassen i stuen og havde lånt den mest syge film på DVD (Antichrist). Jeg satte mig selvfølgelig godt til rette – med mit strikketøj.. Henrik siger normalt ikke noget til mine syslerier – han synes det er fedt, som regel. Men da kom der en bemærkning fra ham, om jeg ikke for en gang skyld kunne slippe det.

SELVFØLGELIG har han ret. Jeg brænder for min blog, de mennesker jeg conecter med herinde, jeg elsker mine kreative projekter. Men jeg elsker også Henrik. Ham glemmer jeg lidt i ræset. Tager ham lidt for givet, måske.

Vi tager til Vesterhavet i morgen. Det bliver skønt at komme ud til havet og blive rusket godt igennem. Vi skal have tændt op i pejsen, drikke lidt god vin og nyde ungerne. Er det ikke én af metoderne til at være i “Kærligheden”?

14 thoughts on “Noget jeg ikke forstår mig på

 1. Det er sjældent, jeg skriver kommentarer til din blog, men jeg følger ivrigt med på sidelinien (skøn blog du har!!), men her må jeg lige være lidt med.
  Hvor jeg dog fik kuldegysninger, da jeg læste om din veninde. Hvor må hun dog være ulykkelig, og hvor er det dog ubegribeligt, at man kan opfører sig sådan!!
  Tænk sig at ville sælge alle barnets ting og dele pengene! Og tænk sig at være sådan overfor et menneske man (forhåbentlig) har elsket.
  Hvad tænker den mand dog på!?!
  Hvad et brud dog ikke kan gøre ved folk. Han må jo være syg.
  Jeg skyndt mig at fortælle min kæreste om dit indlæg, og jeg tror, jeg gjorde for at opnå en tavs enighed med ham om “at sådan ender vi aldrig vel?”.
  Jeg sender hermed de varmeste tanker til din veninde.

 2. Hej Trine
  Først, jeg bliver vildt glad for kommentarer.. så tak fordi du havde lyst til at smide en af nu!
  Det er helt vanvittigt det med min veninde.. jeg får helt ondt i maven af at tænke på, hvor udspekuleret man har lov til at være.. Vi har også snakket om herhjemme, hvor rædselsfuldt det er.. og bekræfter os i, at vi ikke har sådanne syge træk! Kærligst C

 3. Så trist og forfærdeligt med din veninde. Specielt det med, at han åbenbart har taget alle forholdsregler omkring eventuelt exit fra dag 1 og hyttet sit skind. Man skulle næsten tro, at han havde brændt sig frygteligt tidligere…
  Jeg kender godt den ½ tilstedeværelse i nuet – og bliver ind imellem også opmærksom på den.
  Så er det, at man slukker computeren og lader den være slukket i nogle dage (Svært. Meget svært) – eller endnu bedre lader computeren blive hjemme, mens man selv tager til “Vesterhavet” eller Norge 😉 sammen med mand og børn.

  Rigtigt god tur.

  KH K

 4. Jo det er vist blandt andet sådan man kan dyrke og vande kærligheden lidt. Jeg er slem til at gøre præcis det samme som dig. Laver indlæg i hovedet og lover, at jeg kommer om 5 minutter, men der går let 30. Jeg håber, din veninde kan trække tiden så han indser, at det er fuldstændig psykopatisk af sælge barnets ting.
  Jeg kender nogen som gik igennem samme helvede. Helt over the top skilsmisse og de hadede hinanden. I dag overvejer de, om de kunne blive ikke venner men bare bekendte igen. For børnenes skyld.

 5. Aii hvor kan det gøre mig arrig at han er sådan en egoist s*** (sorry) Han må virkelig have planlagt det grundigt. Og så at sælge barnets ting, hvad tænker han da på eller advokaten. Det er næsten som at sælge et barn og så dele om pengene. Simpelthen idiotisk. Håber din veninde engang kan se lyset i den svære tid hun er igennem i. I denne situation så vil jeg sige : It sucks! Livet er for kort til at være grisk og uvenner med folk. Der er andre der har det meget værre end os Fx dem nede i Haiti

 6. Puuhh fik helt kuldegysninger af din beretning… har været der fuldstændig – gik for 5 år siden fra min kæreste gennem 7 år og han viste sig også for at være et nøjeberegnede røvhul. Der ligesom i din beretning fik ALT og jeg mener ALT plus lidt til. Og hvis jeg ikke lige makkede ret, så tog han virkelig grove metoder i brug. Blandt andet omreg. han vores fælles bil til hans navn og meldte den stjålet, mens jeg havde den. Hvilket resulterede i ubehagelig kontakt med politiet. Da de så fandt ud af rette sammenhæng fra mig ville de ikke blandes ind i vores indbyrdes stridigheder. Heldigvis! Men men men det stoppede ham ikke – jeg skulle virkelig ikke have noget, så en nat kørte han ud og fjernede nr.pladerne fra bilen og så var den ligesom ubrugelig for mig. Gudskelov havde vi ikke børn i forholdet, hvilket har betydet at jeg har kunnet slippe for al kontakt til ham nu. Men jeg synes virkelig sådan en opførsel er at pisse på alt det gode man i tiderne har haft sammen. For der var da noget man faldt for engang, kærligheden var der – men pludselig føler man sig bare som en komplet idiot og totalt røvrendt. Hvad fanden ligner det at opføre sig sådan, jeg fatter det virkelig ikke… Ønsker alt det bedste for din veninde og hendes barn.

  Elsker din blog iøvrigt 🙂

  Kh Julia

 7. Åh hvor gør det ondt på mig, at folk kan være sådan. Jeg forstår, det ikke og det gør mig trist.!
  Jeg sender masser af tanker til dig og din veninde.

 8. Jeg håber at din veninde har hyret en advokat til at hjælpe hende igennem det, for det lyder som om manden prøver at køre lidt om hjørner med hende. Det lyder som om de har en ægtepagt eller samejekontrakt vedrørende huset, men hvis de ellers har fælleseje skal man opgøre hver sit boslod med de ting man ejer (også det man har anskaffet sig i ægteskabet). Når det er gjort op, skal man aflevere ½ til hinanden (er bosloddet negativ sættes det til 0,-). Så bare fordi han potentielt har købt det hele er det ikke ensbetydende med at det ikke skal deles. Ligeledes hvad angår børnenes ting: De ting, der er børnenes eller er indkøbt for, at børnene kan bruge dem, skal ikke med i bodelingen.
  Der er selvfølgelig mange undtagelser til hovedreglen og derfor kunne det jo være penge godt givet ud, hvis hun fik sig en advokat, når han nu ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.
  Det kan godt være hun allerede har undersøgt det grundigt, men blev altså lige nødt til at råbe lidt op…

 9. Hejsa,

  Ej, hvor er det bare noget grimt noget din veninde er igennem. Jeg blev helt rasende da jeg læste det. Sælge ungens ting…. og dele pengene. Hvor lavt. Lige i det tilfælde kunne det vel være rart for barnet at have sine trygge ting at holde fast i. Hm….
  Føler med din veninde.
  Desværre hører man ofte til lign. sager.

  Kom forresten til at tale med en af pædagogerne i Karl´s børne have (Kim). Vi snakked blog og han sagde han kende til en Christina der også havde en Blog. Det viste sig at være dig, da du har været i praktik i Fraugde børnehave engang ikk? Lidt sjovt. Emma har også gået i den børnehave, men må være lige efter du var stoppet.

  KH Kristina

 10. Føj hvor blev jeg lige harm! Det er da bare så meget under bæltestedet, tænk, at være så beregnende, at man allerede fra den spæde forelskelsestid har været så “snu”, at sætte alt i eget navn… føj siger jeg bare. Mener nu altså også, at hvad der er barnets forbliver barnets ejendom… altså legesager, tøj, høj stol, barnevogn m.m. der er “noget med”, at man ikke kan fratage barnet de ting.

  Blev selv skilt for mange år siden, og godt nok er vi ikke “lykkelig skilte”, men har dog igennem mange svære år, altid kunne snakke omkring børnene. Vi har været meget vrede på hinanden (han fandt en anden) men børnene har vi altid haft ordentlige snakke omkring…

  Jeg vil helt sikkert råde din veninde til, at få hyret en advokat meget hurtigt, så hun kan komme ud af forholdet med sjæl og krop nogenlunde i god behold… hvis ikke andet, så for barnets skyld…

  Sender hende mine varmeste tanker, og tænker stille ved mig selv, at det bliver en rigtig svær tid hun går i møde…

 11. Hej Frau P – jeg tager IKKE computeren med til Vejers… Vi skal bare koble fra!

  Hej Maria G – ja tænk at gå i så små sko! Jeg fatter det heller ikke. Men det må være en mand uden indhold.

  Hej Husmoder – hvad hedder du egentlig? Griner, det har jeg ikke helt fanget 🙂
  Man kan godt tage sig selv i at glemme tid og sted.. tror det er sundt med en lille pause 🙂

  Hej Julia – tak for dine roser.. jeg suger til mig.. 🙂
  Sikke en knold du også har været i lag med… jeg fatter ikke, hvad der går skævt i folk, når det sker.. men de følelser går helt agurk.. folk bliver desideret onde..

  Hej Rikke R – jeg sender tankerne videre 🙂

  Hej Morgenfrue – Hun har en advokat.. men han har kringlet testamentet i sådan en grad, at den er svær at løbe fra.. men håber de kan indgå et forlig.. Sometime. Det er så ondt det der.. Børnene bliver glemt helt og holdent.

  Hej Kristina – det er rigtigt, jeg har være i lønnet praktisk i Fraugde Børnehave.. så Kim kender jeg godt 🙂 Du må hilse ham.. !

  Hej Kirsten.. jeg ville ønske for alle, at der kun var lykkelige skilsmisser.. men når de følelser kommer i klemme, så går det ofte agurk.. jeg kunne sikkert ende i det samme?

 12. Puha for et indlæg. Der er så meget jeg har lyst til at skrive men jeg er i blogland på lånt tid og det kan ikke blive til så mange ord. Din venindes historie er så ond at man ikke kan forstår den og et eller andet sted må en advokat da kunne dæmme lidt op for galskabet omkring barnets ting for det er da ikke normalt lovligt (som morgenfrue også skriver det). Din lærer af det hele er derimod dejligt og du har ret blogland kan være lidt et farligt sted der før har set stresse både skribenter og forhold halvt til døde. Jeg håber I får den allerbedste tid sammen på ferien.

 13. wow jeg er helt sur på ham x en, og det minder mig om at man ikke skal være naiv og tage ting for givet, jeg tror på at ting sker for en grund, og at dårlig opførelse kommer tilbage i anden græd, jeg håber for den bagtanke x mand at han får sin dårlige behandling igen i hovet, og at din veninde kan formå at komme gennem denne hårde tid, og kommer ovenpå mentalt som økonomisk. er der noget der ikke kan tolereres så er det uretfærdighed, og derudover tak for påmindelsen om at være her og nu. og tage sig af hinanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.