En hilsen fra Mormor

Henrik siger, at jeg minder om en Mormor. At jeg er blevet gammel i det? Jeg kan egentlig godt se billedet foran mig. Jeg mangler bare små-kagerne, faktisk. Er du med på Henriks bølge, så send mig en opskrift på vanilie-kranse -Og et hårnet! – så kan jeg da gå HELE VEJEN!
Jeg er bare blevet så vild med at brodere. Jeg viste jer tidligere på ugen, at jeg var startet på en jakke til Ida. Den er nu færdig og kantet med bånd. En er en Unika-model. Det tager kæmpe-lang tid, når man skal sidde og brodere små sting og franske knuder – men hvor jeg elsker, at man kan få noget “Andet” ud af en ellers meget brugt Elsebeth Gynther model.

Jeg kan godt se, at det er en noget gammeldags håndarbejdsform, men jeg kan virkelig godt lide det. Jeg er ikke ferm til en masse broderi-sting og teknikker, men jeg har bestemt fået smag for mere. Dette her er vist meget simple sting, men det er sjovt..

Jeg har syet jakken i pink babyfløjl. Den er quiltet i 3 lag. Mellemlaget er pladevat. Inderstoffet er Karens fra Stof og Stil´s sidste sæson. Det er virkelig yndligt.

Men jeg har faktisk brug for jeres hjælp. Jeg har ikke sat knapper i jakken. Jeg leder efter sådan nogle aflange knapper. I ved, dem man normalt sætter i strik-cardigans og lign. Normalt er de vist lavet i træ og kan købes de fleste steder. Ved I hvad jeg mener? Har I evt. set dem i farver?
Det kunne være prikken over i´et. Rigtig god lørdag til jer alle i blog-land… Nu vil jeg gå ud og stoppe strømper, lave marmelade og bare vandbakkelser .. men først liiige huske at tage mine støttestrømper på…

23 thoughts on “En hilsen fra Mormor

 1. Hej Christina. hvor er den bare fin. Jeg vil også i gang med sådan en jakke til Isabel, nu hvor jeg endelig har fået grabberne i EG bogen selv. Kender du bogen Embroidery Mail af Jytte Harboesgaard og Debra Virgens… en jeg stødte på men jeg havde håndarbejde på Seminariet..var på et kursus hos den danske dame..hele bogen er trekantede broderier med forskellige broderi-sting…vildt inspirerende. Jeg kan falde i svime over de gamle monogrammer, vore for”kvinder” broderede, de er SÅ smukke.
  Ha en god weekend.
  KH Mia

 2. Det kan godt være du er en farmor eller en mormor, men hold k… det er en flot jakke du har fået lavet 😉 er fuldstændig vild med den… super sød, her til foråret…

 3. Så er jeg skisme også en mormor, for jeg synes det er skønt både at strikke og brodere og alt muligt andet. Jeg har fundet en masse fine broderier og broderiteknikker i gamle “Alt om håndarbejde” fra 70érne. Så på med skåneærmerne og i gang :o) Rigtig sød og flot jakke…dejligt med inspiration.

 4. Hej Mia – den bog lyder helt vildt spændende.. jeg kender den ikke.. Hurra for google… jeg har nu ellers bestil håndarbejdsbøger hjem fra UK… venter ved postkassen.. det er så godt med ny inspiration… du må vise din jakke frem, når den er færdig.. Kh C

  Hej Kirsten – tusinde tak skal du have..

  Hej Shina – hvis man på en eller anden måde er heldig at få fat i gamle håndarbejdsblade, så er det fedt.. især fra 70´erne.. jeg er vild med den stil 🙂

  Hej Anne D – tak skal du have.. jeg fortsætter i samme dur 🙂

 5. Hold nu fast en flot jakke!!!

  Det er da cool at være mormor, når man bare selv kan vælge, hvornår man vil være det. De var nogle seje gamle damer de mormødre! Al respekt til dem!
  Zpif

 6. Wow den er fed den jakke.
  FLOT arbejde. Og så på fløjl. Det er overhovedet ikke nemt at brodere på fløjl. Det ved jeg, for jeg er nemlig igang med noooget selv. Har faktisk lige lagt billeder af det igangværende arbejde på min blog.

  Jeg tror godt jeg ved hvad for nogle knapper det er du tænker på.
  Men hvis de er umulige at opdrive i farver, kunne du så ikke bare spraymale nogle i træ? Evt. med noget lak til sidst for at holde på malingen. Okey, måske lidt stort arbejde, men det er da en mulighed ;).

  Hilsner,
  Synne

 7. Først og fremmest fantastisk jakke. jeg er ikke nået ud over tulle-bukse/rundsørt stadiet, så jeg er fuld af beundring!

  Er det knapper i denne stil du tænker på (hun har dem i flere farver)http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=40507282

 8. Hmmmm min mand sagde allerede for flere år siden at jeg er verdens yngste bedstemor…nok fordi jeg sylter,strikker,syr,stopper og..laver leverposteg selv 😉
  Småkagerne er jeg dog ikke nået til endnu.
  Men vi kan da lave en lille ældre klub vi to?? Og ja med nogen af de andre bedstemødre derude!!

  Din Jakke er bare super fin!! Ang. knapper prøv lige at ringe til Fandango i Århus tror altså at jeg har set dem der 🙂 Ellers prøv Guldager i Århus hente og sender gerne for dig.

  God lørdag

  KH

 9. Hej Zpif – Mormor klub er hermed dannet..

  Hej Synne – jeg tror ikke, at jeg orker at male selv.. Men der Morgenfrue har send mig et link… de er fede.. tjek det ud!

  Marie – jeg er bare glad for, at vi kan inspirere hinanden her i blogland 🙂 Tak for roserne

  Hej Randi – tusinde tak skal du have 🙂

  Morgenfrue – tak for din hjælp.. sikke fede knapper. Jeg er vil med dem i alle farverne – men det koster 3 dollors at få dem sendt.. og de kostede vist 1½ stk.. det virker slet ikke.. men det er sådan nogen jeg mener..

  Hej Wenche – Har du tjekket det forrige link? Der er nogle fede knapper! Jeg vil prøve de butikker.. skal se om jeg kan finde tlf nummer.. jeg er ligeglad med farverne.. bare de har nogle forskellige at vælge mellem. Gul, grøn, rød eller lilla ville være så cool.. Hvad kalder man de knapper egentlig?

 10. – “sååå fint håndarbejde”, sagde den ene mormor til den anden…
  mon det er bambus knapper du tænker på? roder gemmerne igennem og tjekker for originale 80´er knapper!
  kh rikke

 11. Wow. Skøn, skøn jakke. Dejlige farver – og broderiet gør den bare så personlig.
  Jeg synes det er herligt, at der er andre moderne mormødre til. Så længe du ikke ligefrem gør alvor af den med hårnettet tror jeg heller ikke H lider under det 😉

  Jeg har en bog om “Båndbroderi”, hvor der broderes med silkebånd af forskellig tykkelse. Den er super inspirerende, og en dag kaster jeg mig nok ud i et eller andet projekt med broderet pynt.

  Jeg glæder mig til at se næste mormor-projekt fra din hånd.

  KH K

 12. Hvor er den bare fin, og det der, det har intet med mormor at gøre.

  Når min farmor strikker og syr til Noah på snart 2, så lover jeg dig, så ser det ikke nær så tjekket, smukt og moderne ud, som den fine jakke.

  You go, moderne mor – du er bare foran din tid;)

  Kh
  Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.