Gå så lige amok da!

Jeg har været i mine gemmer og er nu gået helt agurk. Jeg har i 95 arvet nogle af min farmors ringbind, hvor hun gemte alle sine kreative magasiner.

Jeg har ikke tidligt været særlig interesseret i dem. De har i mange år været pakket væk i en kælder. Jeg har sågar på et tidspunkt tænkt, om jeg skulle aflevere dem til genbrug. Men hold op, hvor er jeg glad for, at jeg har beholdt dem.

Efter vi er flyttet i huset og jeg har fået mit eget rum til maskinerne og rodet, så har der været plads til de 3 ringbind. Det var dog først igår, jeg fik dem ned til skue!

Jeg har i forbindelse med hæklekurset med Karen og Tanterne Grøn været vildt optaget af at hækle. Jeg har dog ikke haft fat i nålen, men i mine tanker, har jeg været aktiv.
Men jeg er på jagt efter en opskrift på en hæklet vest med oldemorfirkanter – til børn vel og mærket. Jeg kan ikke finde sådan en opskrift, desværre, men måske du kan hjælpe mig?

Jeg faldt derimod over æld-gamle blade om strik og hæklerier. Det er så kitch og fedt, så jeg ville ønske, at jeg var en hurtig strikker. Der er så mange fede sager – og i særdeleshed flotte billeder.

De tre første billeder her er fra et blad, som er noget slidt og skrøbeligt. Jeg har prøvet at kigge efter årstal, men forsiden er desværre forsvundet. Dog ligger der et ældre mønstre foldet sammen i bladet, som er fra 1952 – så jeg vurderer at bladet må være fra ca. 1956-1960.
Strikke opskrifterne er ikke som vi ville lave dem idag, men jeg kan fatisk godt finde enkelte sager, som jeg ville lave til Ida. Specielt den lille tunika på 2. billede er jeg forelsket i.

Men jeg har også fundet blade, som er fra en svunden tid. I hvertfalt fra min barndom – griner.. og nu er jeg på vej i den retning, jeg gerne vil!

Prøv lige at tjek disse sager ud. Er det ikke bare retro? Jeg er vild med den hælkelde sag. Og for de kyndige er det sikkert Piese of Cake og lave den. Inden jeg har 100 % styk på hælkefasthed og deres koder, så er det ikke længere populært med disse 70´er sager. Så jeg skal have gang i mine overtalelses evner – min svigermor er kanon til sit håndarbejde.
Læg lige mærke til vesten også. Den er strikket. Men det broderi, som er på den, er der også guide til. Er den ikke fed!!!? Jeg tror, at Lis vil kunne springe igang med den. Hun er vildt godt til at brodere – og har vist også fået smag for det.
Det sidste billede er med for sjov. Nederdelen er totalt 70´er. Jeg forestiller mig den dog ikke på et barn. Men på en pædagog i 1973. Og tjek så lige damens hår? Jeg tror faktisk, at min mor havde sådan en frisure engang.
Kanon fed svunden tid – mere af det!

13 thoughts on “Gå så lige amok da!

 1. Haha – fantastisk! Lækker frits 🙂
  Men hold op nogle lækre 70’er sager!! Tja, hvem der bare kunne strikke og hækle…
  Kh Ulla.

 2. Fantastisk. Jeg elsker at kigge de gamle blade. Jeg kan faktisk både strikke og hækle, men desværre slet ikke i det tempo som mine ideer kommer i.

 3. Hold da helt op, nogle fine sager. Den lille bambusseng på et af billederne ligner til forveksling den, jeg lå i som nyfødt i 1954 🙂

 4. Ja for den lede hvor er de fede….
  Min mor har de skønneste tunikaer af pladegarn man strikkede i 70’erne….og strikkede nederdel i plade garn også. Havde selv flere.
  Det gad jeg faktisk godt igen.

  Karen

 5. Åh, sådan sad jeg også og tjekkede min mors gamle opskrifter igennem for et par år siden, da hun ryddede op.
  Det er helt utroligt, hvad man kan finde, og meget af det ville være super moderne i dag.

  Jeg er dog ikke så meget til de oldemorsfirkanter, som før i tiden blev kaldt bedstemorfirkanter. – Nu er de blot blevet en generation ældre. Måske er det fordi, jeg husker min mormor lave tæpper af dem, og måske er det fordi, det var af akrylgarn, jeg ikke har de bedste minder om dem.
  Jeg har dog selv lavet det tørklæde der er på Hendes Verdens side, hvor firkanterne har fået en blomst på. Og så i uld, og ikke akryl.

  Min mor havde også sådan et hår.

  Tak for et dejligt gensyn fyldt med minder fra en svunden tid. Det er guld, du har dér. 😉

 6. Sikke en skat du dog har fundet i din kælder!!! Har selv et par gode gamle fra mormor og helt klart lidt snit og farveændring her og der så vil det være det fineste igen 😉 Men såddan er det jo med så meget og alt tager tid…
  Glæder mig til at se hvad du tryller ud af det skal nok kigge efter den vest og melde mig hvis jeg falder over den 😉

  Rigtig god weekend

  KH

 7. WOW hvor er det nogle fede ting! HVor er du heldig at finde sådan et skattekammer fuld af fine ting!
  Jeg håber du kan lave bare lidt af det.
  Kh Lise

 8. Nu har jeg jo endelig fundet ud af hvordan man kommenterer:-) så bliver jeg altså lige nødt til at fortælle at det er et kært familie medlem der leverede alverdens inspiration og opskrifter til diverse håndarbejdsblade op gennem 70´erne. Jeg var så heldig at få mange af de fotograferede modeller og der i blandt den hæklede patchwork nederdel. Yes, den blev min og den gik jeg med!!! Har den stadigt liggende i mine gemmer. Hanne (som bagdamen hedder) ville klappe i sine små håndarbejdshænder hvis hun vidste at der sidder en masse damer der ude og fryder sig over alle hendes gamle sager!! Tror også helt bestemt det er hende der står bag vesten med blomsterbroderierne. Hun lever stadig i bedste velgående. Hun strikker og nørkler stadig, også når hun går tur med gravhunden i Frederiksberg Have!!!
  Kh Line

 9. Hej Line – hvor er det fedt, at du kender hende.. det er ikke til at fatte, at damen der leverede disse dejlige sager, stadig er til.. kender du hende, så hils og sig, at jeg er vild med stilen.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.