Når bægeret er fyldt….

må det tømmes, før det kan fyldes igen.

Jeg læste Ann-Christine´s indlæg på Maminka idag, som handler om overskud og underskud. Om dét underskud vi alle kan føle ind i mellem, om at “dyrke” underskudet, men også om at hente et lille overskud hjem.

Jg har gået og funderet over indlægget hele dagen. Jeg synes faktisk, at det er skide godt skrevet – i hvertfald blev mine tanker sat i gang! Måske også fordi, at jeg selv bliver nævnt i det skrevne?! Jeg føler et behov for at give mit besyv med.

Jeg har haft et kæmpe underskud grundet Ida´s manglende søvn. Det har været det hårdeste år, jeg nogensinde har gennemlevet. Jeg forstår så udemærket godt, at søvn eller mangel på samme, bliver brugt som torturelement. Jeg kan nu – efter 4 dage, hvor Ida har sovet fint (vågen max 2 gange om natten) og jeg har oplevet den dybe søvn – se lyset i tunellen eller rettere mærke, det boblende og spirende energiske menneske, jeg engang var, indtage mit væsen igen. Det er en fantastisk følelse!
Jeg har sagt og følt grimme ting og jeg har været ked af det. Jeg har savnet min familie, trods at de var i nærheden hele tiden. Og jeg kan se enden på bakken nu!

Når jeg sidder og er kreativ, når jeg får lov til at lave dét, der får mig til at spire, så får jeg hentet energi ind. Mange har spurgt mig, hvordan har du tid og overskud til at lave alt det? Jeg siger ofte til svar, – jeg bliver NØD til at have mine fingre i stof eller garn, ellers taber jeg mig selv på gulvet fuldstændigt!
Når Henrik kommer hjem fra job og ungerne er lagt i seng, så sidder han enten og læser nyhederne på sin computer, ser tv eller læser en bog. På den måde får han slappet af og koblet fra. At være kreativ er min måde at stresse af på og få hentet lidt vitamin til psyken ind.

Men i den sammenhæng kan jeg så fortælle jer, at det bliver på kompromis med andre ting. Vores hjem ser ud af h….. til i øjeblikket og har gjort det, det sidste år. I hvertfald i forhold til min tidligere standart. Nullermænd, stofrester, strygebræt, vasketøj, opvask ind i mellem temmelig beskidt badeværelse, får lov til at flyde hen. Jeg har bare ikke overskudet til at fise rundt og ordne alt det. Så min alenetid bliver prioriteret på min hobby – det der giver mig ekstra glæde. At jeg så får dårlig samvittighed ind i mellem over at være en dårlig husmor – ja, hvad rager det mig! Det har jeg haft brug for at være lidt egoistisk. Men det gik heller ikke, hvis jeg ikke havde Henrik, som er så forstående. Han har på intet tidspunkt bebrejdet mig noget som helst – jo måske den manglende lagen-gymnastik. (?) Han har forstået mig og vi har i stedetfor en ugentlig dag, hvor vi er fælles om rengøringen.

Nu hvor Ida´s søvn er blev dyb, kan jeg mærke, at lysten til at være det hele, titter frem. Mor, Kæreste og snart arbejdende kvinde. Og det manglede da også bare! Jeg skal starte job på mandag. Kan I forestille jer, hvor hårdt det bliver? Jeg skal bare sove, sove, sove i weekenden. De første 14 dage bliver intense og mit overskud bliver spændende at observere – jeg tror selv, at jeg vil være træt, men dét at komme ud og blive brugt på anden måde en min mor-rolle, bliver mit boost. Jeg glæder mig vanvittigt.

Hvad der fængede mig ved Ann-Christine´s indlæg var dét;

Vi gør alle det vi kan, og vender det til et overskud. Intet mere, intet mindre

Jeg har fundet et frirum her i blog-universet. Mit underskud er vendt til et overskud ved den kontakt der foregår mellem os herinde. Tak!

10 thoughts on “Når bægeret er fyldt….

 1. Kære Christina, det er mig der takker 🙂
  Jeg synes dælme du har gjort det godt! Og nullermænd og badeværelser der ikke altid stråler. Jeg takker for at vi har lysdæmpere, når de ikke kan skrues længere ned og jeg kan se skidtet, så er det tid til den store tur 😀

  Jeg håber 2010 bliver et år med søvnbalance 🙂

 2. Åhh hvor kan jeg kun være enig. Og længe leve nullermændene.
  En dag uden noget stof mellem hænderne giver stress hos mig.
  Jeg har en give away på god kaffe på min blog, det var måske noget du kunne bruge set i lyset af at du skal starte job på mandag. (o: Smiler.
  Dejligt at pigebarnet endelig sover bedre.
  KH Jeannet

 3. Du siger lige præcis det som jeg tænker men ikke rigtig kan sætte ord på!!
  Jeg henter også min energi ved at sysle og være kreativ. Jeg sagde så sent som igår til min mand, at får jeg ikke lov at være kreativ, så går jeg i stå… jeg spirre når jeg får lov, giver mig selv lov…
  Det er skønt at læse at Ida sover bedre!! Jeg kan selv huske det og det er dræbende for alting, når man ikke får en ordentlig nattesøvn!
  Jeg glæder mig til at læse om dit come back på arbejdsmarkedet! NYD de sidste dage på barsel – de er enestående, men ja, det er dejligt at komme ud og være andet end mor (ikke at det skal forklejnes…hihi)
  Pøj pøj med det Christina og tak for en dejlig blog!!

 4. Hvor er det glædeligt at høre, at alt har vendt sig og at Ida har fået det godt og du dermed vender tilbage til dit eget gamle jeg. Jeg synes det er ret fantastisk at du kan beskrive det så præcist og det er også med til at fastholde dig i en proces der er fremadskridende og på den måde sandsynligvis går hurtigere end hvis du ellers havde ladet tiden råde. Det er jo skønt og jeg ønsker dig alt muligt held og lykke på mandag, når du skal på job igen.

 5. Skrev jeg ikke en kommentar her igår? Nå men jeg ville bare sige at jeg synes det var et rigtigt dejligt og rigtigt indlæg. Jeg tænker at vi allesammen har det sådan. Min bror sagde engang at hjem hvor der ikke er rod i hjørnerne er hjem hvor ingen rigtigt brænder for noget. Det tænker jeg på når rodet har bredt sig fra hjørnerne til resten af huset…

  Rigtig god weekend til jer allesammen.

 6. Jeg bliver først stresset når jeg ikke har tid til at strikke. Bare lige 10 min hvor jeg sidder i min egen lille verden, så er jeg menneske igen.
  Og nullermænd og rod, ja det slipper vi ikke for, men det er der jo ingen der kan se når musikken spiller 😉

 7. Først, så glæder det mig meget at høre, det går så godt med lille Ida. Ikke kun, fordi det giver dig mere overskud, men også fordi det lille barn virkelig lader til at have fået det meget bedre.

  Dernæst; jeg slår heller ikke til, hvad angår julerier i år, og har netop forleden besluttet at acceptere det. Det bliver ikke anerledes, og jeg gider simpelthen ikke gå og have dårlig samvittighed over det. Så hellere gå på kompromis, og nyde livet lidt mere.
  Det at være kreativ giver mig meget mere energi og fred i sjælen end rengøring og tøjvask.

  Held og lykke med arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.