Kan man blogge om sex?

Eller mangel på samme? Jeg skal nok prøve at lade være med at støde folk 🙂 – Det ser jeg vel i morgen, når min faste læsere er faldet fra?

Men jeg kan ligeså godt være den første til at indrømme, at herhjemme står det stille med alt det der frække halløjsa. Der går lang tid i mellem vores “kasten rund med hinanden” – så faktisk tror jeg, at Henrik er lidt træt af det. Det er ikke noget vi snakker om, som sådan. Men ind i mellem kommer der små hints. F.eks. var vi ude at handle i forrige weekend og pludselig lå der et “Tidens Kvinder” i vognen. Jeg kan godt sige jer – det var ikke mig, der lagde det deri. (Jeg ved nemlig godt, at der er bare mænd smækfyldt i bladet!) Jeg fangede hurtigt Henriks signal – “hør lige her Mutter, måske dét her kan få gang i varmekassen?”. Man prøver vel alle metoder?

Jeg må erkende, at Henrik var lidt genial der. Men bladet er blot blevet skimmet og jeg er ikke kommet videre. Et eller andet sted er det sgu lidt alvorligt. Man kan sige mange ting om kærlighed og samliv – det hænger sammen og begge er nødvendige for at forholdet blomstre. Vores plante er lidt vissen pt. Men jeg ved, at den jo bare skal vandes lidt. Og det er ikke noget, man sådan snakker om.

Jeg er ingen Joan Ørting, men jeg mindes at hun har sagt, at det er godt for forholdet at snave 2 minutter dagligt. Altså med sin mand/kvinde. Ikke hvem som helst. (selvfølgelig………….)
Vi snaver ikke her. Jeg tante kysser. Det siger Henrik. Vi kysser farvel om morgenen. Og det er ikke dér, at jeg stikker min tunge ud… med havregryn og kaffe smag i munden? Det får jeg intet positivt ud af. Ellers tak.
Men når vi har tid til at være  sammen sammen, ja så er jeg virkelig træt. Rent ud sagt en slatten klud. Jeg prøver virkelig, mentalt, at forberede mig. – Men det er en kamp op af bakke. Er det sådan en efter fødselsting? ( nok ikke for mig – jeg har jo for f… født for snart et år siden, må vist hellere finde en anden undskyldning). Jeg ER altså bare smadret kl. 20 – og det er pomfritten også. Og så er sex altså det sidste jeg har i tankerne!

Men her i går modtog jeg en bog fra Rosinante&co. Jeg er så heldig, at jeg må være med til at anmelde bøger her i bloguniverset.
Bogen jeg modtog hedder “Prøverummet, erotiske fantasier for kvinder” – af Lotte Garbers.

Godt så – Jeg tænker så – har Julia mon snakket sammen med Henrik? Fungerer telepati i virkeligheden?
Jeg synes faktisk, at bogens forside sælger sig godt. Så må jeg jo igang med indholdet. Måske bliver der tændt op i pejsen? Glæder mig faktisk lidt til at komme i gang. -Med bogen altså..!

20 thoughts on “Kan man blogge om sex?

 1. Kan sagtens sidde mig ind i dit sted Christina.. Især efter en fødsel.. Men men.. Ingen undskyld.. Tror simpelthen vi kvinder står hurtigt af vedr. sex, når vi er trætte og ikke har så fandens meget overskud i hverdagen.. Mænd er jo LIDT anerledes.. De fleste tændes “lige pludselig” og er ofte impulsive, hvor imod vi piger ofte skal ha “følelserne” med, og planglægge. Og så går den lid i vasken der’ jo:( hehe.. Og jo, alvorligt er det sgu.. Jeg har simpelthen tænkt meget over det, og sagt tl mig selv, nu skal det bare være nu.. Også selvom jeg simpelthen ikk ku overskue det i starten.. men helt ærligt.. Sex avler sex.. Helt seriøst. (lidt ligesom søvn) Man skal bar elige ha gang i det igen.. Men tror også dte er vigtigt med de små ting i hverdagen.. Feks. kys, men også bare kærtegn og søde ord.. For man skal dælme huske hinanden som “kærester”, selvom man har børn.. Og tror helt bestemt, at det er noget man skal snakke om.. Så man forstår hinanden., og hvad mn hver især tænker og føler. Håber du får kommet igang med bogen, og at I finder hinanden igen:-) Prøv at mødes på sofaen en aften, (når børnene er puttet) NØGNE og under en dyne.. Se hvad det fører til:-)
  En kærlig tanke fra Pernille

 2. Selvfølgelig kan man blogge om sex! Du er modig at tage emnet op (altså ikke sex, men mangel på sex). Kan genkende noget og tror virkelig man skal gøre sig umage. Huske at tungekysse, danse til en god sang i radioen, ligge tæt sammen på sofaen OG holde sig vågen til efter børnene sover, så der er mulighed for SEX.

 3. Hej Christina,
  selvfølgelig kan man blogge om sex! -det at blogge omhandler jo livet i alle dets afskygninger – og har man en partner er sex (eller mangle på samme) en naturlig del:-)

  Ved ikke om du kender Marslows behovspyramide? Den er delt op i 5forskellige punkter; fysiske behov, sikkerhed, sociale behov, påskønnelse og selvrealisering.
  Netop punktet fysiske behov er relevant her;-) Punktet indeholder de basale behov som indtagelse af føde, vand og luft. Behøvet for søvn, fysisk bevægelse, udtømning af affaldstoffer og SEX!
  Behovspyramiden skal opfyldes nedefra. Tror de fleste af os kender det der med ikke at få søvn nok. Jeg fungerer ihvertfald ikke optimalt, hvis ikke jeg har fået min nattesøvn – man tænker ikke ligeså klart som ellers og er ikke så kvik;-)
  Men får man tilgengæld sit søvnbehov dækket bliver kroppen fyldt med energi og overskud.
  Mht. sex så er det videnskabeligt bevist, at jo mere man dyrker det, des større bliver lysten. Dvs. at jo mindre man dyrker det, des mindre bliver lysten.
  Altså kan man komme ind i en ond cirkel, hvor hverdagens strabadser overtager og sexlysten bliver mindre og mindre. I et forhold med børn kan det være svært at pleje kærligheden og det forstår jeg udemærket. Derfor er min tanke at I skal få passet ungerne (med overnatning). Så kunne du invitere Henrik på sengekantshygge, og I kunne nyde hinanden uden at skulle tænke på ungerne og deres behov.
  Nu har jeg jo fulgt din blog, og ved at I har været smadderuheldige med Idas helbred – og i sådan en situation er det naturligt at sexlivet bliver parkeret på hylden for en stund – men men men, nu har I fået styr på det meste (ørelægen har da ihvertfald konstateret at det ER bøvl med hendes ører) så mon ikke at der nu kan blive tid til at vande planten og opfyldes hinandens behov for kærlighed? 😉
  Herhjemme er det noget vi snakker om, altså sex/behov. (Måske fordi jeg som oftest når at åbne munden inden jeg bliver flov og betuttet!) men det fungerer for os, vi er ihvertfald meget åbne og opmærksomme på hinandens behov.

  Sikke en smøre jeg der fik skrevet! -hertil sidst vil jeg bare ønske dig pøj pøj med vandningen og et “godt knald” i nærmeste fremtid;-)

  Kærlige hilsner,
  Louise

 4. Jeg synes da bestemt godt at man også gerne må skrive om sex i blogland – det er jo en del af livet, og for mig er det bestemt en megt vigtig del. (uha, lige ud af busken her hva).
  Måske bogen kan inspirere dig (jer), det håber jeg da. I hvert fald er det jo ofte med sex, at er det gledet i baggrunden så bliver det en kedelig Uvne at lade være.

  Jeg har ingen forkromet løsning, men det er vist heller ikke det du efterspørger. Jeg ville bare give mit besyv med, når nu du åbner op for et lidt mere følsomt emne.

  Ha en god aften.

  Knud Maria.

 5. Jeg tror, du rammer ned i noget, som er helt almindeligt – men desværre ikke mindre ærgerligt – når man har småbørn, specielt ikke-særlig-godt-sovende småbørn. Så kan det godt være, at sex giver overskud – der skal bare lige være overskud til at nå derhen. Men der skal sættes ind, især når man føler, at intensiteten og samhørigheden er ved at gå fløjten. Men altså: træthed får én derud, hvor sex med manden næsten bare føles, som endnu én, hvis behov man skal dække, og hvor blev man selv af? Hold ud lidt endnu, håber drænet hjælper gevaldigt på natteroderiet, og ellers overvej, om det overhovedet er muligt, at afsætte stumpen bare lidt, så du kan nå at pleje dig selv og dermed måske øge bare lidt overskud og lyst igen. For gu’ er det vigtigt. Tror faktisk, det kan være smart at sætte ord på overfor hinanden…
  Alt for langt – håber du kan bruge noget.
  Op med humøret!

 6. jeg er ny fast læser….Og bliver hængende:)
  helt klart: du må skrive om alt mellem himmel og jord…synes det er modigt at diske op med dette emne, men kan kun bekræfte at vi kender til jeres problemstilling herhjemme. det er blevet meget meget bedre efter den mindste blev 2 år og begge så småt begynder at sove igennem, hahahaha.
  men jeg har bestemt også dage hvor hovedet knapt nok møder hovedpuden, inden jeg er fuldstændig væk! og jeg mener fuldstændig-trods ønske og plan om at det lige er den aften jeg skal lege jane og tarzan….nix gewesen- better luck next day:)
  men det handler om at tage tyren ved hornene og komme igang- kvinder kan gå riiiiiiigtig lang tid unden sex. jo mindre des mindre lyst. jo mere sex, des mere lyst- ifølge joan ørting :))))
  så, op på hesten når tiden tillader det, og rytteren kan holde sig oprejst;)

 7. Ja, selvfølgelig kan man blogge om sex, man bestemmer jo selv hvor “tæt på” man vil komme. Har selv lige læst “Prøverummet” synes egentlig det er en ganske sød lille bog der egentlig handler mere om erotik end om sex…

 8. Prøverummet, den må jeg have fat i. For hvis du kan være ærlig så kan jeg også…ihvertfald her i din kommentar. Det er nok sådan ca. 7 mdr. siden vi var i seng sammen sidst. Jeg har været gravid og nu har en et mindre broderiværk forneden, så det er ikke lige nu man genoptager den slags. Jeg har nu en mand der er ganske forstående og det er helt og holdent mig, der kæmper med min manglende lyst, for det er den der mangler og intet andet. Jeg tænker for meget. På et tidspunkt skrev jeg selv erotiske fantasier og det gav noget. Føler måske der mangler noget på markedet eller også har jeg bare ikke undersøgt det ordentligt. Vi har gjort det hver søndag, vi har indlagt rforbud, så det kunne blive spændende – you name it. Preben er naturligvis frisk på det hele. Men grundet en længerevarende lille depression, der har sat sit præg i årevis, min sclerose og små børn, så er oddsene også hårde. Min første sex-partner var ikke god, grænseoverskridende og jeg sagde fra nogle gange, hvor han overhørte mig, så det har vist også sat sit præg på mit syn på min lyst og på at jeg ikke føler jeg fortjener at have lyst.
  Vi bør da være åbne, for der er bare SÅ mange som os!!!! Nu er det bare at min svigermor læser med, så jeg synes det er lidt svært på min blog. Det er ellers ik noget jeg er fedtet med at fortælle om, jeg er egentlig ligeglad med om folk tænker jeg er en snerpe eller frigid, for jeg ved at jeg er næppe alene med dette problem. Meeeen måske er det ikke lige svigermor man drøfter eller fortæller det til ; )
  Knus og tak for din ærlighed

 9. Nu er det jo sådan, at der ikke er nogen præcise opskrifter på hvordan man får et godt sexliv. En af de vigtige ting er dog at der er tid og plads og hvis tiden skal bruges på et ørebarn der ikke vil sove og pladsen midt i sengen optages af selvsamme ørebarn, så er der måske ikke så meget at sige til at det ikke lykkes så godt. Har man så samtidig en større søskende, der måske er ved at nærme sig “ADRRRRRRR de kysser!!!!!!!!!!” alderen- så bliver det jo ikke lettere at få sine 2 min snav. En god mor vil man jo gerne være og ikke genere nogen, men som gammel rotte i faget vil jeg sige, at man sommetider skal være egoistisk og gennemføre det. De store holder på et tidspunkt op med at sige ADDRRR- det er kun morsomt de først 50 gange og den lille får forhåbentlig snart hjælp med sine ører og skal I sætte det på tapetet som det næste I skal gøre noget ved. Små børn der sover kan sagtens klare at mor og far hygger i sengen. Tænk på hvor mange børn der er lavet på den måde.

 10. Jeg ville nok personlig hellere have haft en snak med manden frem for en hentydning med et blad med nøgne mænd :o)

  Som anonym skriver, så avler sex altså sex. Selv om du ikke orker, ikke føler lyst, så når man er i gang sker der noget.

  Husker godt trætheden, men måske skal man lade noget andet ligge når ungerne er puttet og så mødes med sin elskede.

  Håber da I finder en løsning som duer for jer begge 🙂

 11. KLART! man kan blogge om sex!
  Sex er skide sjovt, og så sku det vist også være sundt…

  (Har jeg hørt, for jeg får sgu heller ikke noget. Men det er lidt mere ufrivilligt!)

  Jeg tror nu alligevel der ligger en lille rødhåret Ørting-klon af en vildkat gemt inde i dig – hun skal bare lige ha lov til at sove færdig inden hun tager sig tid til at kysse sin mand godt og grundigt, så skal hun nok dukke op 😉
  Knus

 12. Et styks fast læser (mere), der i hvert fald ikke bliver skræmt væk(stødt.. Der skal være plads til det hele..
  Kan (desværre) følge dig alt for godt..2 nye jobs, huskøb og så “bare” det at være træt småbørns-familie gør sit til at aktiviteten hvad angår sex, kærtegn, kys osv.. ikke er så stor altid.. Vi forsøger – snakker en del om det.. De andre piger har allerede sagt en masse klogt, så det vil jeg ikke gentage..
  Men håber at bogen, eller bladet eller andet kan sætte lidt gang i den hos jer..:)
  God aften..
  KH Anne

 13. Det kan man da sagtens, hvis vel at mærke man er lige så modig som dig! Og det synes jeg du er! Du tør sige alt det højt vi, eller i hvert tilfældet jeg tænker.
  Herhjemme er det detsamme – og lille-manden er 6½mdr….
  Og jeg tænker rigtig meget over det. Er det “bare” fordi der er kommet småfolk eller er vi på vej i hver sin retning?? Synes nemlig ikke vi er særlig meget kærester. Lige inden jeg blev gravid med lille-manden (som jo er vores nr. 2), havde jeg en snak med en kollega, om netop det at kysse sin mand/kæreste. Hun fortalte at der sagtens kunne gå dage hvor de ikke kyssede…og jeg var dybt forarget. For hos kyssede vi mange gange dagligt, og som minimum, goddag, farvel, godmorgen og godnat. Men jeg må jo bare sige at sådan er det ikke længere….vi ER desværre gledet længere væk fra hinanden og der ER dage hvor vi slet ikke kysser. Fx. i dag….jeg kan dog stadig nå at råde bod på det…måske jeg skulle. For meget af det handler vel også om valg? Vil vi hinanden og vores familie?
  Uha jeg kan mærke at jeg hellere må stoppe, min kommentar blev lang nok i forvejen….
  Men Christina, PØJ PØJ med det og tak fordi du tør tage det usagte op og fordi du satte mine tanker igang!!! Knus fra mig

 14. Kender godt problemet… Hos os siger en af os til om morgenen: ” I aften skal vi ha’ noget sex!” Og det kan man så gå at glæde sig til hele dagen… Det kan godt være at det er planlagt og ikke-så-spontant, men det virker! 🙂

 15. Puha jeg fik vist sat gang i en masse ting ved dette her indlæg. Et eller andet sted er det ganske overskridende at udlevere sig selv sådan, men denne her situation er vel lige så relevant hvor dagligdagen som søvn deslige? – som frk. tingeltangel nævnte i sin kommentar om behovspyramiden. Hun har så absolutlig ret. Altså jeg må blive frisk og udhvilet – så er jeg nok klar!? Eller? I siger mange af jer, at sex avler sex.. jo tak – det må jeg se på 🙂 Griner – godt så.. jeg må starte med mine tanker.. tænk positivt Chris…!
  Tak for jeres kommentarer.. det gav stof til eftertanke.. og så synes jeg faktisk at det var lidt sjovt..

 16. Jeg har lige skrevet verdens længste kommentar til dig, og så vendte min sovende og febersyge Bertram sig om i sofaen og ramte en knap på tastaturet, som slettede hele molevittet!!

  Nå, jeg oprøver lige igen i en kortere udgave.

  Pisse flot at du tør tage fat om så ømt et emne, Christina!
  Jeg kender for godt din situation og vi har skisme også været igennem en “tør” periode herhjemme.

  Vi kvinder har bare ikke så stort et behov som mænd, og har nemt ved at lægge lysten på hylden og skubbe børn, praktiske gøremål, søvn mm. foran.
  Hos mænde er det sgu somom sex er det allerstørste behov!

  Fos os kvinder (eller de fleste af os må jeg hellere sige), så ryger sex ligeså langsomt i baggrunden, når den største forelskelse med bolle-marathons og konstant lyst er ovre.

  Jeg besluttede dog på et tidspunkt at nu skulle der altså gøres noget ved det og jeg skulle finde min lyst frem igen.

  Jeg ved man skal passe på med at give uopfordrede råd, men følgende hjalp mig, og jeg har siden givet det videre til et par stykker hvor det også har hjulpet, så nu får du det altså 🙂

  Jeg så en dag Susanne Bjerrehus (som man enten elsker eller hader – jeg elsker hende!) i tv udtale sig om, hvad man kunne gøre hvis lysten var forsvundet.
  Hun sagde at man simpelthen bare skulle tage tyren ved hornene og komme igang istedet for at vente passivt på at lysten kommer igen. Sex avler nemlig sexlyst, som hun sagde.
  Hun kom med det konkrete råd, at hvis der ikke var sket noget af sig selv i løbet af ugen, så skulle den stå på lagengymnastik søndag. Så skid hul i om det virker planlagt og lidt kunstigt – lysten skal jo nok blive vækket, når man er igang.
  Hun sagde, at man skyldte sig selv og sit parforhold mindst en ugentligt tur i høet.

  Jeg tog rådet til mig og vi kom igang og min lyst vendte sgu tilbage!

  Det bliver aldrig sådan, at der er balance i lystbarometeret, for mænd har bare ALTID lyst ;o)
  Det er simpelthen bare en del af den forskel på kønnene, som vi må acceptere.

  Til sidst må jeg lige sige, at det var utroligt smart af din mand, at snige det blad ned i vognen. En fin og humoristisk måde, at tage fat om et ømt emne på.

  Held og lykke til jer!

  Knus Ulla.

 17. Kære Ulla – tusinde tak fordi du gider dele dine laaange tanker.. og forslag til hvordan vi kommer i hopla. Alle siger, at det er op på hesten.. men det er sgu vanskeligt.. jeg prøver at tage tilløb, men det er op af bakke. Jeg ved godt, at det bare er at komme igang.. Men jeg følger mig knastør… måske jeg skulle sige ja tak til abonnement – glidecreme fra Tidens Kvinder – griner.. Men med lidt alvor i stemme…(?) Tak Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.